5 tips om je Instagram account nóg aantrekkelijker te maken.

Flavourites' insta account
Flavourites' insta account

Instagram, you love it or you hate it. Behoor jij tot die eerste groep, dan herken je dit vast wel: je post je vakantiekiekjes, je dagelijkse beslommeringen en misschien heb je zelfs een speciale account voor je huisdier! Als je nog geen echte pro bent, lees dan onze vijf basistips om je Instagram account nog leuker en aantrekkelijker te maken!

 

Originele biografie
In je bio maak je een kleine opsomming van wie je bent en wat je doet. Je kunt er een leuke quote plaatsen die goed bij jou past en vul het eventueel aan met leuke emoji’s. Als je googelt op “copy paste smiley” vind je originele emoji’s en symbolen die je kunt gebruiken om je bio op te leuken en wat meer kleur te geven.

De feed
Ah yes, je kent ze vast wel, die prachtige en perfect uitziende Instagram feeds. Alle foto-vierkantjes zijn in kleur, vorm en stijl helemaal op elkaar afgestemd. Hoe doen ze dat toch? We zullen je het geheim verklappen: het is een kwestie van plannen, plannen en nog eens plannen! Die te gekke feeds komen er niet zomaar. Er zijn verschillende gratis apps die je hiervoor kunt gebruiken, zoals Planoly. Check bijvoorbeeld deze originele regenboog feed.

Daarnaast is het editen van je beelden ook heel belangrijk. Denk van tevoren goed na over wat voor sfeer je aan je feed wilt geven. Ga je voor een urban vibe, een warme sfeer of misschien wel een vleugje magie? Gebruik een vast filter of terugkerende vormen in je foto en je hebt al een herkenbare uitstraling. Je kunt gewoon een Instagram filter gebruiken of via de gratis app van Adobe Lightroom je eigen presets maken. 

Gifjes in je Stories
Stories zijn zoveel leuker als er wat beweging in zit, maar hoe pas je die Gifjes nou het beste toe in je stories? Gebruik er niet meer dan drie en zoek naar Gifjes die niet te druk zijn. Dus geen felle kleuren en super snel bewegende vormen. Je wilt immers niet dat je kijkers een epileptische aanval krijgen. Handige tip: gebruik zoektermen in het engels voor meer resultaten en typ overal “white”bij (of een andere kleur die als rode draad door jouw feed gaat). Levert verrassende Gifjes op waarmee je je story kunt verfraaien.

Instagram als inspiratiebron
Oooh wat zijn die huizen toch mooi ingericht, en wat reizen die mensen naar toffe bestemmingen. Dat wil ik ook! Je kunt Instagram dus eigenlijk zien als Pinterest: één grote inspiratiebron. Volg alleen mensen die jou verrassen en inspireren of die je kent. Krijg je een slecht gevoel door wat iemand post? Ontvolgen die handel. Of weet je niet eens waarom je iemand volgt? Laat dat account gewoon links liggen. Remember this: Instagram is een plaats vol ideeën, dus laat je inspireren en geniet!

Reels
Je scrollt er waarschijnlijk langer doorheen dan je eigenlijk zou willen. Swipe - weer tien minuten van je dag weg! Herkenbaar? Reels op Instagram zijn net als Tiktok enorm verslavend, maar...ook enorm leuk om te maken! Als je echt wilt groeien met Instagram, dan is het tijd om reels te gaan maken. Plan vooraf wat je wilt laten zien, zorg voor een goede belichting en plaats je telefoon op een tripod, tegen een vaas of een stapel boeken of vraag iemand anders om jou te filmen. En hier geldt ook -net zoals bij posts- dat je iets moet maken dat entertaining of informatiefs is of iets wat jou of je business laat zien. Gouden tip: veel oefenen!

Scroll voor inspiratie door de ontdek pagina van de reels. Daar zie je alle filmpjes die nu on trend zijn! Of check de reels van je favoriete content creator. Zo heeft @lisagoesvegan bijvoorbeeld hele leuke filmpjes.

Tot slot: laat je niet ontmoedigen door al die mooie accounts. Het belangrijkste voor een mooi profiel is dat jij het leuk vindt! Wil je echt groeien? Zorg dan voor een duidelijk onderwerp of thema, een mooie stijl, kwalitatieve posts, interactie en een pakkende beschrijving. Zorg ervoor dat je mensen iets kunt geven en above all...have fun!

Wil je meer lezen over Instagram, check dan de boeken Instaproof en Kick-ass Content voor social media van Kirsten Jassies.

Enne, volg jij Flavourites al op Instagram??

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)