5 tips om je huis (én je mooie spullen) te beveiligen!

Heb je een geweldig huis, denk dan ook aan de beveiliging!
Heb je een geweldig huis, denk dan ook aan de beveiliging!

Eén voordeel van de lockdown: het aantal inbraken is de laatste tijd enorm gedaald. Maar wat als we straks weer lekker op pad mogen, we veel minder thuis zijn en we ons oude leventje weer hebben opgepakt? Dan zullen ook inbrekers weer actief worden. Slim dus om nú alvast de nodige stappen te nemen, zodat je straks weer met een gerust hart de deur achter je kunt dichttrekken om leuke dingen te doen. Deze checklist helpt je op weg.

Heb je net veel geld geïnvesteerd in nieuwe meubels en accessoires, vergeet je misschien nog wel het belangrijkste. Een goed slot op je deur is stap 1. Zo hebben inbrekers geen schijn van kans om jouw mooie spulletjes mee te nemen. Misschien niet het allerleukste om te doen, maar wel heel belangrijk. Superslim dus om nú te checken of je huis wel goed beveiligd is, voordat het te laat is. Met dit 5-stappenplan heb je de boel snel op orde!

Vind slotenexperts in de buurt via LOXUP
Vind slotenexperts in de buurt via LOXUP

1. Hoe gastvrij ben je voor inbrekers?
Ik ging ooit naar een voorlichtingsbijeenkomst van een ex-inbreker. Deze voormalige crimineel was inmiddels op 't rechte pad en gaf nu adviezen over het beveiligen van je huis. Confronterend dat dat was! Want wat had hij gedaan? 's Middags had hij een rondje door de wijk gemaakt en foto's gemaakt van plekken die niet goed beveiligd waren. Een achteloos opengelaten achterdeur, een kliko die het wel heel gemakkelijk maakte om op het schuurtje te klimmen zodat je via een openstaand raam naar binnen kon... Zelfs ladders in de tuin die superhandig zijn voor inbrekers. Kortom: een 'ai'-momentje voor veel mensen. Tip: bekijk je eigen huis eens door de ogen van een inbreker. Kun je gemakkelijk binnenkomen, of je nu wel of niet thuis bent? Grote kans dat er werk aan de winkel is.
.
Doe online een beveiligingscheck

Misschien woon je al een jaar of 15 à 20 in hetzelfde huis en denk je nooit na over je slot. Toch eens doen, want inbrekers bedenken regelmatig nieuwe methodes om in te breken. Het is dus slim om alert te blijven en zo nu en dan je beveiliging eens onder de loep te nemen. Via deze boefproof checklist van het platform LOXUP (waar je een handig overzicht vindt van slotenexperts bij jou in de buurt) krijg je binnen no-time antwoord op de vraag of jouw sloten nog up-to-date zijn. Vergeet ook de achterdeur niet! Tip: je kunt ook een beveiligingscheck aan huis aanvragen.
.
3. Hoeveel sleutels zijn er eigenlijk?

Op het moment dat je een huis koopt, is de overhandiging van de sleutels steevast een champagne-moment. Maar eh... wie heeft er eigenlijk nog meer sleutels van jouw slot? Je hoeft er niet meteen vanuit te gaan dat de vorige bewoner je huis komt leegroven, maar diegene kan ook sleutels hebben uitgeleend aan familie en vrienden. En wie hebben er eigenlijk nog meer een sleutel? Kortom: je hebt geen idee wie er allemaal nog sleutels van jóuw huis kunnen hebben. Dus zit er maar één ding op: vervangen die handel, en wel zo snel mogelijk. Hetzelfde geldt voor situaties waarbij je bijvoorbeeld ruzie hebt gekregen met ex-huisgenoten, verbroken relaties en vriendschappen.
.
4. Sleutel kwijt, gebroken of jezelf buitengesloten?

Ik had het laatst nog: we gingen even op pad, dochter draait de deur op slot, sleutel breekt af. Gelukkig konden we het in dit geval snel verhelpen, maar wat doe je als je niet meer naar binnen kunt? Dit zijn dus van die situaties waarbij je direct gaat Googelen (deed ik ook, voordat manlief met een slimme oplossing kwam waarmee hij het probleem kon fixen). Dan krijg je dus bovenaan bij de zoekresultaten van die handige vrienden die voor véél te veel geld de boel komen fixen. Er zijn nogal wat verdachte bedrijven op dit gebied actief, dus wees gewaarschuwd. Bij LOXUP vind je onder het kopje 'Noodhulp' een zoekvenster waarmee je een erkende slotenmaker bij jou in de buurt snel om hulp kunt vragen. Weet je zeker dat je goed wordt geholpen en een eerlijke prijs betaalt.
.
5. Relaxed op pad en rustig slapen...

Wil je je huis kunnen verlaten zonder je zorgen te maken of er niet wordt ingebroken? En wil je 's avonds rustig naar bed kunnen gaan? Zorg er dan voor dat inbrekers bij jou thuis geen schijn van kans maken. Via LOXUP kun je verschillende beveiligingspakketten afsluiten. En dat kan zoals we meestal gewend zijn gewoon met een SKG-gecertificeerd slot, maar het kan ook - super innovatief - met een slot waarbij je gebruik maakt van afstandbediening, vingerscan of een app. Of een zelfsluitend slot. Echt handig, want daarmee hoef je je nooit meer af te vragen of jij, of de kinderen, de voordeur wel op slot hebt gedraaid.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)