5 manieren om als ondernemer weer meer inspiratie te hebben

5 manieren om als ondernemer weer meer inspiratie te hebben
5 manieren om als ondernemer weer meer inspiratie te hebben

Iedereen zit wel eens in een creatieve dip. Ook als ondernemer kan dit je overkomen. En dat is hartstikke vervelend! Natuurlijk wil je het liefst iedere dag weer gemotiveerd aan het werk gaan. En dat stukje inspiratie speelt daarin een rol. Hoe je dit weer verbetert? We delen handige tips!

Nieuwe impulsen

Ziet je werk er al heel lang hetzelfde uit? Of verandert er al een lange periode niets aan je werkomgeving? Tja, dan kan het toch zo zijn dat je je na verloop van tijd gaat vervelen. De mens heeft immers behoefte aan verandering in het leven, zo zijn we toch wel een beetje geprogrammeerd. Zorg daarom af en toe voor nieuwe impulsen in je werk! Pak een heel andere taak op. Of verander juist de omgeving waarin je werkt. Huur een ander kantoorpand, om maar iets te noemen. Dat zorgt voor allerlei nieuwe ideeën! Of ga regelmatig op een andere, inspirerende plek werken, zoals een creatieve horecaplek in een stad waar je niet vaak komt. Met comfortabel vervoer ben je er eigenlijk zo. Misschien is occasion lease zakelijk iets voor jou, om in een mooie auto te rijden. Als je je vervoer goed regelt, ben je ook flexibeler om vaker op een andere plek te werken.

Andere taken

Kijk eens kritisch naar de taken die je uitvoert binnen je bedrijf. Ben je hier eigenlijk nog wel blij mee? Of zitten er veel ‘moetjes’ tussen die je liever over zou slaan? Natuurlijk kan niet elke werkdag even spannend of leuk zijn, maar het is wel belangrijk dat je nog plezier in je werk hebt. Probeer eens andere taken uit, die je nog niet eerder hebt gedaan. Zo voel je je ook extra betrokken bij je bedrijf! Er is altijd iets om aan te denken. Misschien wil je je weer meer richten op de planning en strategie. Of vind je het juist interessant om in de boekhouding of HR te duiken. Of verbeter je kantoorruimte. Ook zakelijk leasen, voor jou en optioneel voor je collega’s, is een nuttige verbetering. Bij XLLease vind je de auto die bij je past. Het kan ook zo zijn dat je nodig een nieuw logo wilt ontwerpen voor je bedrijf. En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Maak er tijd voor vrij om weer eens iets anders op te pakken.

Brainstormen

Een goede brainstorm kan voor veel inspiratie zorgen! Trommel je team op om eens zo’n sessie te houden. Zeker bij de aanvang van een nieuw project is dat nuttig. Je kunt intern een brainstorm houden, maar ook extern. Zijn er meer relevante personen in je netwerk die je inspiratie kunnen brengen bij een brainstorm? Het is belangrijk om tijdens zo’n sessie alles op te noemen wat in je opkomt. Er bestaat als het ware geen goed of fout. Door eerst al je ideeën eruit te gooien, kom je juist op iets nieuws. Vervolgens ga je de informatie filteren en blijft er een klein clubje van die ideeën over.

Samenwerking

Een nieuwe samenwerking kan natuurlijk ook weer voor inspiratie zorgen. Is er een ander bedrijf waar je naar opkijkt? Ga eens in gesprek om een eventuele samenwerking te starten. Vaak is hierin meer mogelijk dan je denkt. Tijdens een brainstormsessie kunnen er trouwens ook nieuwe plannen voor een samenwerking ontstaan. Het is dus mooi om die twee dingen met elkaar te combineren.


Iets nieuws leren

De laatste tip: krijg weer inspiratie door iets nieuws te leren. Je kunt je immers blijven ontwikkelen, hoe lang je ook al in je carrière of branche zit! Hier haal je weer nieuwe energie en plannen uit. Volg bijvoorbeeld een boeiende training of cursus. Ook een workshop is een aanrader, waarbij je meteen aan de slag gaat. Maar ook een goede podcast kan je al iets bijbrengen, mocht je wat minder tijd hebben.

Inspiratie is overal om je heen! Maar je moet er wel voor open staan om het te ontvangen. Zet hier bewuste stappen in, door iets nieuws te leren of je werkomgeving te veranderen. Welke tip spreekt jou het meeste aan?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)