5 essentials voor je capsule wardrobe van Perfectly Basics

1. Het zwarte multifunctionele jurkje
1. Het zwarte multifunctionele jurkje

Wil je minder kleding kopen, maar wél betere investeringen doen? Wij zijn hier een tijd geleden al mee aan de slag gegaan en hebben stappen gezet die zorgen voor zoveel rust (zowel op het vlak van financiën als van hebzucht!) dat ik hier onze tips ga delen. Met dit stappenplan creëer je rust in je kledingkast, in je hoofd én in je portemonnee!

1. Het zwarte multifunctionele jurkje

Ik heb het al vaak gezegd: voor mij geen fast fashion (meer). Toegegeven: soms is het nog best moeilijk, om niet te zwichten voor dat leuke jurkje voor bijna nop, die bikini die er op de foto écht goed uitziet (niet doen niet doen niet doen!) of die knappe trui. Maar weet je je te beheersen, dan is de beloning groot. Gewoon blij zijn met wat je hebt, volop slim combineren en vooral heel goede kwaliteit kopen. Ik begon met een eerste stap: de kledingkast opruimen. Collega Petra deed hetzelfde, en we hebben beiden echt veel verkocht via Vinted. Wat na een half jaar nog niet verkocht was, hebben we allebei naar de kledingactie gebracht. Met zo'n cleane basis konden we vervolgens verder bouwen. En dat verder bouwen, dat betekende voor ons allebei een capsule wardrobe. Officieel bestaat deze uit 37 essentials die je volop met elkaar kunt combineren. We schreven al eens een blog over de capsule wardrobe, lees het hier terug. In dit blog maak ik een selectie van vijf essentials die eigenlijk niet mogen ontbreken in je kledingkast. En omdat je natuurlijk wilt dat deze items héél lang meegaan, gaan we voor kwaliteit. En waar moeten we dan zijn? Well, bij all time favourite Perfectly Basics. Een webshop waar ik al sinds jaar en dag mezelf af en toe verwen met een mooi item, waar ik vervolgens jaren mee doe. Ik denk zelfs dat ik vrijwel alle items die ik hier al eens kocht, nog steeds heb. En dan hebben we het over een periode van zo'n 15 (!) jaar. Die Filippa K jumpsuit met spaghettibandjes? Nog steeds een heel fijn item. Dat heerlijke beige vest van By Bar? Héél vaak aan, in elk seizoen. De poncho's van Manos del Uruguay? Hangen standaard in de studio en sla ik geregeld over mijn schouders. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Als absoluut favoriet basis kledingstuk trap ik af met het zwarte jurkje. Een jurkje dat je het hele jaar door kunt dragen ('s zomers met blote benen, in de winter met een dik vest en legging), dat altijd lekker zit, niet gestreken hoeft te worden (dus zó mee in de koffer) en dat gewoon altijd goed zit: love it. Dit zwarte jurkje van JapanTKY vind ik dus zo'n musthave. Een blousejurk in tuniekstijl, gemaakt van kreukvrij traveljersey en in een perfecte lengte. Precies wat ik bedoel! Het jurkje is er trouwens ook in diep donkerblauw en het merk JapanTKY kan ik je aanraden: ik heb er ook een top van en de kwaliteit is echt super.

2. De handige regenjas
2. De handige regenjas

2. De handige regenjas

Tja, dit is zo ongeveer de allerbeste aankoop die ik het afgelopen half jaar heb gedaan. Of in elk geval: de aankoop die ik het afgelopen jaar 't vaakst heb gedragen: mijn regenjas. Ik kocht niet deze regenjas van Maium, maar hij lijkt er wel veel op. Een regenjas die er goed uitziet (dit exemplaar is er in zeven verschillende kleuren) en die je op twee manieren kunt dragen: je hebt me. Je kunt deze jas als normale regenjas dragen én als poncho. Reuze handig op de fiets! En geloof me: een goede regenjas is de komende jaren een must in ons kikkerlandje. En ik durf 't bijna niet te zeggen want ik heb een bloedhekel aan het woord, maar hij is reuze praktisch. Welke kleur kies jij?

3. Het relaxte en nette pak
3. Het relaxte en nette pak

3. Het relaxte en nette pak

Ja, een pak. Toch wel superhandig in je garderobe. Vooral omdat je de onderdelen los van elkaar kunt dragen, waardoor je ineens ontelbaar veel mogelijkheden hebt. Gekleed of juist casual: met een mooi pak kun je alle kanten op. Dit colbert van LaSalle heeft een aantal kenmerken waar ik dol op ben. Neutrale kleuren bijvoorbeeld (fijn, want de knallende kleuren maak je dan met bijvoorbeeld een leuke top), gemaakt van tech jersey (kreukvrij en zit heel comfortabel en dat vind ik fijn bij een colbert) en lichtgewicht. De bijpassende broek van LaSalle maakt de set helemaal af. Gemaakt van hetzelfde kreukvrije materiaal, dus deze set gaat zo mee op vakantie of naar die werktrip in 't buitenland.

4. Het zalige vest
4. Het zalige vest

4. Het zalige vest

Een vest. Ahhh, een vest. Love it, love it. Eigenlijk droom ik van dit volledig onhaalbaarbare (want: € 1.200,-) maar o, zo mooie vest van Extreme Cashmere. Maar doe even normaal, dat gaat 'm natuurlijk niet worden. Na het zien van dat prachtige, echt práchtige vest viel de prijs van dit fijne vest van By Malene Birger (ook al zo'n fijn label) reuze mee. € 430,- is 'ie, gemaakt van zacht kidmohair en een heerlijk model dat past bij vrijwel elke outfit. Dit is dus zo'n aankoop waar je gerust vijftien jaar mee gaat doen. Per keer dragen wordt dat dus een heel schappelijke prijs! Kijk, zo moet je dus denken. Ja hé, dan wordt het met mijn theorie als je het vest van Extreme Cashmere vier jaar lang elke dag gaat dragen ook maar zo'n euro per keer dragen. Zo ken ik er nog een paar! Anyway: een heerlijk, zacht vest is een basic voor je garderobe. Krijg je echt geen spijt van.

5. De fleurige top
5. De fleurige top

5. De fleurige top

Toch veel neutrals in deze garderobe vol essentials. Dus laten we eens gek doen en ook een vleug kleur toevoegen. Dat doen we dan in de vorm van een fijne top, die leuk staat op een jeans, bij je pak, op een rokje of short. Deze top van Kyra staat niet voor niets in dit rijtje. Kijk even goed naar het model: een prachtige V-hals, niet te korte mouwen en de brede band in de taille zorgt ervoor dat hij mooi op je heupen valt. Beter dan zo wijd aan de onderkant, want dat staat vaak minder mooi. Kortom: een topper die absoluut thuishoort in deze Top 5 van fijne essentials. En oja; de top is er natuurlijk ook in andere mooie kleuren. Hopelijk helpt dit rijtje met tips jou ook bij het maken van een capsule wardrobe!

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)