3x ijskoude homemade zomerdrankjes

Hup, aan de slag!
Hup, aan de slag!

We zitten midden in de zomervakantie en dat fijne zomergevoel en de zonnige dagen zijn nog lang niet voorbij! Neem het er nog even van en geniet van een ijskoude witte chocolade mokka of een frisse wijn slushie met perziken en frambozen. Mmm… en je kunt ze allemaal gewoon zelf maken in je eigen keuken. Top, toch? Wij hebben de recepten.

Wijn slushie met vers fruit
Ik weet nog dat ik altijd om een ‘slush puppy’ smeekte bij het zwembad of in een pretpark. ‘Pápaaa (hogere kans op slagen), mag ik alsjeblieft een slush puppy’. Dan mocht je kiezen welke kleur(en) je wilde, ik nam altijd rood met blauw, en vervolgens was je er al snel op uitgekeken. Dat gaat je bij deze slushie niet gebeuren. Het hoofdingrediënt van deze slushie is namelijk wijn. Een bevroren wijn slushie overstijgt naar mijn mening alle trends en rages. Ik bedoel, wat is er nou beter op een warme dag dan niet alleen een glas wijn, maar een glas bevroren slushie wijn. Echt helemaal niets. Je doet er wat vers fruit bij voor de textuur, zoals perzik en framboos, en klaar is Kees. Aardbeien, abrikozen, nectarines of zelfs pruimen zouden ook heerlijke toevoegingen zijn. Voor vier  glazen heb je het volgende nodig: 1 gekoelde fles (750 ml) rosé, 1 kop bevroren perziken, een halve kop bevroren frambozen, een kwart kopje vlierbloesemlikeur of -siroop, een theelepel citroensap en een aantal perzikschijfjes voor de garnering. Nogmaals, je mag natuurlijk helemaal zelf kiezen welk fruit je wilt. Je mengt de rosé, perziken, frambozen, vlierbloesemlikeur en citroensap in een blender totdat het glad is. Doe het mengsel in een kom of kan en zet het ongeveer 30 minuten in de diepvries totdat het mengsel stevig is geworden en een echte slushie-textuur heeft. De laatste stap: trakteer jezelf op een heerlijke wijn slushie en geniet ervan!
.
Witte chocolade mokka
Mmm… de perfecte combinatie. Je maakt deze ijskoude witte chocolade mokka met slechts een paar eenvoudige ingrediënten. Ter voorbereiding: giet eerst een kop koffie in een ijsblokjesvorm en laat het 4-5 uur in de vriezer zitten. Dan volgt het echte werk. Je schenkt in een hoog glas, ¾ kop koffie en ¾ kop melk. Vervolgens doe je er 2 eetlepels (koffie)room, 2½ eetlepel witte-chocolade siroop, 1 eetlepel kokosnoot crème en 1 theelepel vanille bij. Goed doorroeren. Je stopt nu de, inmiddels bevroren, koffie ijsklontjes in een koffiekop, samen met ¼ kop koude koffie. En dan nu het moment suprême: het moment waarop het samenkomt. Je schenkt het witte-chocolade-mokka-mengsel in de koffiekopjes. Roer dit voorzichtig. Doe er een flinke toef slagroom op, garneer het met chocolade koffiebonen en stukjes witte chocolade en het is je gelukt! Perfect voor op een warme zomeravond in de tuin of in de ochtend ergens op het strand. Lekker zeg!
.
Lavendel limonade
Check die roze kleur! Een klassieke limonade met een bloemige, verrassende twist: de lavendel limonade. Deze zoete, citrusachtige en licht bloemige drank wordt gemaakt door een eenvoudig te maken lavendelsiroop te mengen met vers geperste citroenen en natuurlijk wat ijskoud water! Het water kun je makkelijk vervangen door sprankelend water of wodka. Maar eerst: hoe maak je de lavendelsiroop? Je hebt 4 eetlepels gedroogde lavendel, 2 kopjes kokend water en twee kopjes suiker nodig. Wat je doet: Trek de gedroogde lavendel 15 minuten in de 2 kopjes kokend water. Zeef na 15 minuten de gedroogde lavendel eruit en doe het gekookte water in een middelgrote sauspan. Voeg suiker toe en breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat 3 minuten koken. Haal vervolgens van het vuur en laat het volledig afkoelen voor gebruik. Nu maak je de daadwerkelijke limonade door de siroop te mengen met 2 kopjes citroensap, 10-12 kopjes koud water of wodka en eventueel een paar druppels paarse kleurstof. Tadáa!

Foto: Amie van Food Dutchess
Foto: Amie van Food Dutchess

Check ons Pinterest bord voor nog meer inspiratie!
.
Credits:
All purpose flour child
Create yum
Food Duchess

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)