3 tips om je elektriciteitsrekening te verlagen

3 tips om je elektriciteitsrekening te verlagen
3 tips om je elektriciteitsrekening te verlagen

Er zijn verschillende eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om je elektriciteitsrekening te verlagen, mits je je bewust bent van het extra elektriciteitsverbruik dat tegenwoordig gepaard gaat met verlichting, wasgoed en de kookplaat. Ieders energiebehoefte is anders en afhankelijk van de grootte van je huis kan deze variëren. In jouw appartement heb je hoogstwaarschijnlijk een koelkast, een oven en airconditioning. Misschien beschik je ook over een televisie, magnetron en vaatwasser. Weet dat er in ieder geval een aantal methoden zijn waarmee je geld kunt besparen op je energierekening. Er zijn simpele tips zoals de verlichting uitschakelen is in ruimtes die niet in gebruik zijn en de thermostaat laag zetten als het huis leeg is. Maar wat kun je nog meer doen?

Houd je koelkast vol

Houd je koelkast vol. Je verbruikt veel minder energie om je koelkast en vriezer op temperatuur te houden wanneer ze volledig gevuld zijn. Je koelkast kan de temperatuur beter vasthouden als deze vol is. Vul eventuele open ruimtes met zakken ijs of waterkruiken als je ze niet vol met eten kunt leggen. Maak je koelkast energiezuiniger door de indeling ervan aan te passen. Je kunt ook bewuster zijn door de juiste temperatuur in te stellen.

HVAC-kosten verlagen

De meest voorkomende oorzaken van hoge energierekeningen zijn verwarming en koeling in huis - en dat zijn tevens de beste plekken om kosten te besparen. Controleer eerst de afdichtingen op deuren, ramen en apparaten. Koelkasten en diepvriezers moeten goed worden afgedicht om de temperatuur koel te houden. Ook deuren en ramen moeten goed worden afgesloten. Een slechte afdichting gaat je simpelweg geld kosten. Het is ook belangrijk om lekkende leidingen van verwarming-, ventilatie- en airconditioning te repareren om de efficiëntie te verbeteren. Kijk ook eens op cvkoopjes.nl voor effiënte verwarming en verkoeling. Het begint natuurlijk bij de juiste apparatuur. Verder kun je de thermostaatstand verlagen als je slaapt of niet thuis bent. Dit kan jaarlijks gemiddeld tot wel 10% aan besparingen opleveren als je dit acht uur per dag doet. Je kunt dit proces automatiseren met een programmeerbare thermostaat.

Wees slim met je wasgoed

Het is belangrijk om de uitlaat van je droger schoon te houden. Om de luchtstroom door het uitlaatkanaal te verbeteren, is het verstandig om elke maand het kanaal te reinigen met een pluisverwijderset. Hierdoor zal je kleding sneller en efficiënter drogen. Maak altijd gebruik van wasdrogerballen bij het drogen van je kleding. Deze ballen helpen de hete lucht beter te circuleren in de droogkamer. Een andere handige tip is om je was 's nachts te draaien. Het vermijden van wassen tijdens de piekuren overdag, net zoals je je vaatwasser 's nachts zou laten draaien, kan geld en energie besparen. Dus, wassen in het donker kan echt helpen om kosten te besparen.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)