3 manieren om te besparen in 2022

Hier zijn 3 manieren om te besparen in 2022!
Hier zijn 3 manieren om te besparen in 2022!

De inflatie is in tijden niet meer zo hoog geweest. De koopkracht blijft ondertussen achter. Dit zullen veel mensen gaan merken in de portemonnee het komende jaar. Daar komt ook nog eens bij dat de kans groot is dat de inflatie nog niet het hoogtepunt heeft bereikt. Daarom is het belangrijk om na te gaan hoe je precies zou kunnen besparen het komende jaar. En geloof ons, ook in 2022 is dat mogelijk. Hierbij is het met name goed om naar je vaste lasten te kijken. Want deze lasten staan lang niet zo vast als je zou denken. Je auto verzekeren, energierekening afsluiten, zorgvuldig boodschappen doen of de hypotheek nog een keer extra checken kunnen allemaal effect hebben op jouw koopkracht het komende jaar. 

Benieuwd hoe je dit aanpakt? Hier zijn 3 manieren om te besparen in 2022! 

Besparen op de autoverzekering 
De autoverzekering is iets waar je zeer gemakkelijk op kunt besparen. Toch laten mensen vaak heel veel extra mogelijke besparingen liggen. Zo sluiten ze bij het kopen van een nieuwe auto een verzekering af, zetten de dekking op allrisk en kijken hier vervolgens nooit meer naar om. Zonde, want door de jaren heen veranderen je wensen. Bovendien wordt de auto ook langzaam minder waard. De kans is dan ook groot dat je huidige dekking niet meer toereikend is voor de leeftijd van de auto. Wanneer de auto al ouder dan 6 is, dan volstaat een beperkt casco verzekering. Zo bespaar je eenvoudig tientallen euro’s. 
.
Is het nog niet mogelijk om de dekking aan te passen? Dan kun je er ook voor kiezen om autoverzekeringen te vergelijken. Soms ben je bij een andere verzekeraar veel goedkoper uit. Altijd de moeite waard om even te controleren. 

Besparen op de energierekening 
Besparen op de energierekening wordt ons in 2022 wel een beetje lastig gemaakt. De energieprijzen liggen namelijk historisch hoog. Het is dan ook geen wonder dat veel van ons extra gaan betalen het komende jaar. Zeker de mensen met een flexibel contract zullen vanaf 1 januari dieper in de buidel moeten tasten. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je kunt besparen op de energierekening. Ook nu. 
.
Experts raden af om de komende tijd nog over te stappen van energieleverancier. Normaal gesproken is ieder jaar overstappen financieel heel gunstig, maar dit jaar ligt dat anders. Het is daarom beter om nog even af te wachten tot het volgende weegmoment. Op die manier weet je zeker dat je straks niet nog een heel jaar aan te hoge prijzen vastzit. 

Hypotheek oversluiten 
Veel mensen kiezen er het komende jaar van om nog even van de enorme lage hypotheekprijzen te profiteren. Bijvoorbeeld om met de extra ruimte het huis te verbouwen of te verduurzamen. Op dit moment is weer een lichte stijging te zien in de hypotheekprijzen, dus is het goed om nu nog te profiteren voordat het te laat is. Dit lijkt misschien niet veel te schelen, maar een klein percentage kan al snel tot 300 euro extra per jaar leiden. Dat is natuurlijk snel bespaard! 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)