Antwoord op de vijf meest gestelde vragen over trapliften

Antwoord op de vijf meest gestelde vragen over trapliften
Antwoord op de vijf meest gestelde vragen over trapliften

Als je minder mobiel bent, kan de trap een obstakel worden. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om je trap veilig en comfortabel te blijven gebruiken. Een traplift is bijvoorbeeld een handig hulpmiddel om je mobiliteit en zelfstandigheid in huis te vergroten. Maar past een traplift op iedere trap en hoe zit het met de beloopbaarheid van de trap? In dit artikel geven we antwoord op de vijf meest gestelde vragen over een traplift. 

1. Past een traplift op elke trap?

Je kunt een traplift laten plaatsen op rechte trappen, trappen met bochten, spil- en wenteltrappen en buitentrappen. Dankzij de Reverse Drive Technology en een smalle rail is het ook mogelijk om een traplift op zeer smalle trappen te plaatsen. Kortom; er is een traplift voor iedere trapsituatie.

Het is wel raadzaam om advies in te schakelen van een professioneel bedrijf. De trap wordt dan nauwkeurig ingemeten, zodat je er zeker van bent dat de traplift precies op jouw trap past. Geen enkele trap of situatie is namelijk hetzelfde, daarom is een traplift altijd maatwerk. Je wensen en de vorm van je trap spelen een belangrijke rol in de keuze van de traplift. Op basis hiervan wordt de traplift helemaal op maat gemaakt. Samen met jou wordt er gezocht naar de beste oplossing voor jouw situatie.

2. Blijft mijn trap beloopbaar?

In de meeste gevallen blijft de trap veilig beloopbaar als je een traplift laat plaatsen. Kies voor een traplift met een dunne enkele rail en laat deze, indien mogelijk, aan de binnenzijde van de trap plaatsen. Op deze manier blijft de brede kant van de trap vrij voor een veilige doorgang. Ook kun je kiezen voor een traplift met een inklapbare stoel en voetensteun, zodat de stoel zo min mogelijk ruimte inneemt als je de traplift niet gebruikt. Zo blijft er genoeg ruimte over voor anderen om de trap te gebruiken.

3. Hoe werkt de installatie van een traplift?

Eerst wordt de trap nauwkeurig ingemeten, zodat deze precies aansluit op de trap. Hierna worden alle onderdelen besteld en op maat gemaakt. In sommige gevallen is het mogelijk om de traplift zelfs binnen 48 uur geïnstalleerd te hebben. Op de dag van installatie komt de monteur bij je thuis om de traplift te installeren en te testen. De plaatsing van een traplift duurt meestal een halve dag. De monteur zorgt voor een nette afwerking en ruimt alles op. De traplift wordt in de meeste gevallen direct op uw trap geplaatst, het is hierdoor niet nodig om in uw muur te boren. Tot slot krijg je een duidelijke uitleg over de werking en het onderhoud van de traplift. Je kunt dan direct gebruikmaken van de traplift. 

4. Hoe kan ik besparen op de kosten van een traplift?

Een traplift is een slimme investering in je comfort en veiligheid, maar het kan ook een grote kostenpost zijn. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op de kosten van een traplift. Een van die manieren is om te kiezen voor een tweedehands model, of om een traplift te huren.

Een tweedehands traplift is goedkoper dan een nieuwe, maar heeft wel dezelfde kwaliteit en garantie. Je kunt dus profiteren van een lagere prijs zonder in te leveren op betrouwbaarheid en veiligheid. Bovendien is een tweedehands traplift duurzamer, omdat er onderdelen hergebruikt worden. 

Het huren van een traplift ook mogelijk. Je betaalt dan een vast bedrag per maand. Je profiteert nog steeds van 24/7 service en regelmatig onderhoud. Ook bepaal je zelf hoe lang je de traplift wil huren, in sommige gevallen kan dit al vanaf één maand. Zo hoef je geen grote investering te doen.

5. Hoe zit het met het onderhoud en de garantie van een traplift?

Je krijgt standaard vijf jaar garantie op een traplift, dit geldt voor zowel nieuwe als tweedehands trapliften. Een traplift heeft weinig onderhoud nodig. Door het rijden van de stoel kunnen wel wat stof en vet vastgedrukt worden op de rail. Het is mogelijk dat hierdoor donkere strepen op de rail ontstaan. U kunt deze heel eenvoudig verwijderen met een schone, droge doek en een glasreiniger. Ook is het verstandig om de traplift minstens één keer per jaar te laten nakijken door een monteur. Zo voorkom je storingen en verleng je de levensduur van je traplift. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)