Altijd stijlvol: tips om je als vrouw chic te kleden

Elisabetta Franchi
Elisabetta Franchi

Altijd stijlvol: tips om je als vrouw chic te kleden

Wil jij er altijd stijlvol uitzien? Dan komt dit artikel ongetwijfeld goed van pas! Je leest diverse tips om je als vrouw chic en met klasse te kleden. Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Soms heb je gewoon wat inspiratie en nieuwe ideeën nodig. Gebruik de onderstaande tips als richtlijn, maar vergeet niet dat jouw eigen stijl het belangrijkste is. Jij moet je goed voelen in de kleding die je draagt. Dan zie je er pas écht stijlvol uit!

Draag kledingstukken van hoge kwaliteit

Het ligt misschien voor de hand, maar kledingstukken van hoogwaardige kwaliteit zien er een stuk chiquer uit dan goedkope ‘fast fashion’. Dit komt door de nette afwerking, goede materialen en verfijnde pasvormen. Als jij er altijd stijlvol uit wil zien, is het dus essentieel om te investeren in kwalitatieve kleding van mooie merken. Je geniet tegelijkertijd van de lange levensduur. Wanneer je de items op de juiste manier verzorgt, kun je er nog jaren van genieten. Dat is beter voor het milieu en op lange termijn voordeliger voor de portemonnee.

Kies voor tijdloze mode

Vul jouw garderobe met zo veel mogelijk tijdloze mode. Tijdloze items zijn eenvoudig te combineren en hebben een klassieke uitstraling. Ook een jaar na aanschaf kom je nog stijlvol voor de dag. Belangrijk om te onthouden: tijdloos is niet hetzelfde als saai. Neem Elisabetta Franchi kleding als voorbeeld. De kledingstukken zijn nog steeds erg uitgesproken. Toch valt een groot gedeelte van de collectie onder de ‘tijdloze basics’. Dit komt doordat de items niet zijn gebaseerd op een hippe trend. Een elegante blouse, zakelijke blazer of pantalon met mooie pasvorm blijft altijd in de mode.

Draag verfijnde sieraden

Draag sieraden met een verfijnde uitstraling. Minimalistische oorbellen of twee dunne kettinkjes leiden niet af van de outfit, maar geven wel nét dat beetje extra. Hele grove sieraden kunnen afdoen van een elegante look.

Gebruik voornamelijk neutrale kleuren

Neutrale kleuren zijn tijdloos en daarom gemakkelijk te combineren. Met kleuren als wit, zwart, beige en donkerblauw kun je nooit de fout ingaan. Past dit neutrale kleurenpalet helemaal niet bij jouw persoonlijkheid? Bepaal dan welke kleuren jij het liefst draagt en creëer een kleurenpalet waarmee je onderling goed kunt combineren. Je kunt veel kleurrijke damesmode online als setje kopen. Denk aan een top met bijpassende pantalon in exacte dezelfde kleur. Dit ziet er ook erg stijlvol uit.

Welke tips neem jij mee om een stijlvolle outfit te creëren? Ga je aan de slag met neutrale kleuren of vul je jouw kledingkast aan met kleurrijke basics? Investeer hoe dan ook in tijdloze items van goede kwaliteit voor een chique uitstraling.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)