imakin.nl

Doe het lekker zelf!

Jaaaa! Dit vinden wij te gek! On trend DIY-pakketten en losse DIY materialen die er ontzettend leuk uitzien en die ons verplichten de nodige quality-time te nemen. Maak je eigen woondecoratie, modeaccessoires of unieke cadeautjes ... Je kunt het! En hoe leuk is het om zo trots als een pauw te kijken naar je zelfgeborduurde creatief of te genieten van je zelfgemaakte line art kaarsen. Met de pakketten en handige tutorials van Imakin gaat het je zeker lukken. En niet vergeten: als je je creatie klaar hebt, deel je 'm natuurlijk met #deeljeDIY. Leuk!    

blog

Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip

Vanaf het moment dat ons land in een 'interlligente lock-down' ging, blogten wij op deze plek elke dag een stay home-shoptip en een positief lichtpuntje. Inmiddels gaat ons leven steeds meer naar een 'nieuw normaal.' Na acht weken vinden we het dan ook tijd geworden om een punt te zetten achter dit dagelijks blog, en ons te concentreren op wat nu wél mag. In dit blog vind je alle 56 shoptips en de lichtpuntjes op een rij - van dag tot dag. De speciaal in het leven geroepen Stay Home-rubriek blijft voorlopig nog online staan. 
.

Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip
Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip

Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip
Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip

Dag 56, zondag 10 mei | Aanstaande dinsdag is het de Dag van de Zorg. Zéker nu goed om hier uitgebreid bij stil te staan. Vanaf dinsdag zijn metershoge lichtkunstwerken te zien bij het Amsterdam UMC om medisch personeel en thuisblijvers een hart onder de riem te steken. De kunstwerken zijn gecureerd door de initiatiefnemers van het platform Stay Sane, Stay Safe en gemaakt door lokale en internationale ontwerpers. De kunstwerken zijn te zien tot en met 31 mei.
.
Shoptip: lekker puzzelen
In deze tijd zijn de puzzels niet aan te slepen! Deze ontdekten we bij Studiozomooi.nl: puzzels van Cavallini & Co. Als enige in de Benelux hier verkrijgbaar, en wat zijn ze mooi! De puzzels zitten in een mooie koker en bestaan uit 1000 stukjes. De afbeeldingen hebben een vintagelook en zijn echt prachtig. Heel leuk om samen met de kinderen te doen of leuk voor opa&oma - nu oppassen er nog steeds niet in zit... 
.
.
.

Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip
Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip

Dag 55, zaterdag 9 mei | Wat een feest bij deze drive-in disco in Duitsland, vlak over de grens bij Enschede. Zie je wel: het kan wel; samen feestvieren en toch op een veilige manier. Als je maar creatief bent...
.
Shoptip: Mooie stofjes
Zelf mondkapjes maken? Dan wél met een leuk stofje, natuurlijk. Bij Motiflow.nl vind je geweldige patroontjes. Maak meteen kussens en andere accessoires voor 'n perfect match.
.
.
.

Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip
Elke dag een lichtpuntje én een stay home-tip

Dag 54, vrijdag 8 mei | Yay! Superleuk nieuws voor jonge mensen én oude(re) mensen: vanaf 20 mei is de Efteling weer open! Houd de site in de gaten, want ze gaan werken met een reserveringssysteem om je bezoek te plannen. Wij kunnen niet wachten!
.
Shoptip: stoer duurzaam design
Deze stoere tassen worden gemaakt van geupcyclede autobanden. Say what?? Jawel, binnenbanden van vrachtauto's wel te verstaan. Ecowings zorgt met het maken van deze tassen dat er werkgelegenheid is voor locals in India én dat de afvalberg wordt verkleind. Mooi voor mens en natuur, daar houden wij van!

.
.
.

Dag 53, donderdag 7 mei | Wat lazen we op FashionUnited.nl? Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, organiseert een ‘Mondkapjes-modeweek’ om bewoners te stimuleren hun creativiteit los te laten op de mondkapjes die vanwege Covid-19 verplicht zijn gesteld. Door de stad is een route aangelegd van 21 billboards met daarop foto’s van mannen, vrouwen en kinderen - waaronder de burgemeester van de Vilnius - in creatieve mondkapjes. Sommigen van hen knutselden er zelf een, anderen beschilderden bestaande kapjes. Elk billboard is voorzien van de woorden: ‘Creativiteit kun je niet maskeren’. De modeweek is een initiatief van de Litouwse ontwerper Julija Janus. Ze opende een Facebookgroep, ‘Mask Your Fashion’, voor het uitwisselen van tips voor het maken en decoreren van mondkapjes. Het platform groeide uit tot een publiek evenement. “Mondkapjes zijn als gevolg van de pandemie een verplicht accessoire geworden in de publieke ruimte van Vilnius”, zo is op de website van Go Vilnius te lezen. “'Mask Fashion Week' biedt de perfecte mogelijkheid om grenzeloze creativiteit te tonen, en te laten zien hoe een leuk een gemeenschappelijk doel kan zijn.”
.
Shoptip: fashionable mondkapjes
Mondkapjes: we vinden er allemaal wel wat van. Maar we zullen er nu toch aan moeten geloven. Fashionable mondkapje kopen? Je ziet shops waar je mondkapjes kunt kopen nu als paddestoelen uit de grond opkomen. Deze vinden we echt leuk: Icingthelabel.com. Met heel veel fashionable designs en... van alle aankopen doneert de webshop € 3,- aan het Rode Kruis. Hier vind je ook nog een leuk artikel over super coole mondkapjes. Goed gespot!
.
.
.

Dag 52, woensdag 6 mei | Wat een verrassing gisteravond in Rotterdam. Iets na tienen was boven de Nieuwe Maas namelijk een spectaculaire droneshow met 300 lichtgevende drones te zien. Het was een ode aan de vrijheid en een eerbetoon aan diegenen die dag en nacht werken voor de vrijheid en veiligheid van anderen. Prachtige muziek en kippenvel-beelden!
.
Shoptip: Oké nog eentje dan!
Gewoon, omdat we zo van chocolade houden. En van gebak. En het leuk vinden om te krijgen. En omdat het door de brievenbus past. En omdat het zondag moederdag is. Dus: brownies van mrsjanet!
.
.
.


Dag 51, dinsdag 5 mei | Helaas, geen bevrijdingsfestivals dit jaar. Althans, niet op locatie, want thuis kun je namelijk je eigen feestje bouwen! Bijvoorbeeld tijdens de DJ'-set van Martin Garrix of het 5 mei-concert! Lekker hapje en drankje erbij en gaan met die banaan! Bron: NU.nl
.
Shoptip: Houten stadsplattegrond
Eén van onze nieuwe toppers is Karakterprints. Hier kun je supertoffe houten stadsplattegronden laten maken. Deze lasergesneden plattegronden zijn er in 3 formaten en van elke stad of elk dorp is een plattegrond te maken. Hoe cool is dat! Leuk voor jezelf, maar zeker ook leuk om te geven aan iemand die net is verhuisd!
.
.
.


Dag 50, maandag 4 mei | Dit jaar staan we er bij stil dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven. Wie had kunnen bedenken dat we juist dit bijzondere jubileum met z'n allen thuis zijn? Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft er alles aan gedaan om dit jaar een mooi en waardig herdenkingsprogramma te hebben. Alle activiteiten voor jong en oud vind je op de site.
.
Shoptip: Om vrolijk van te worden
Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen op Flavourites, maar we kunnen het niet laten om je nog een keer te wijzen op de vrolijke zomerjurkjes van Top Vintage. We worden zó blij van die frisse lentekleuren en tropische motieven! Boffen wij even dat de nieuwe collectie een en al sunshine en happiness is!
.
.
.

Dag 49, zondag 3 mei | Lekker uit je dak in je auto. Dat kon dit weekend in Duitsland waar drie DJ's een drie uur durende autodisco hielden. Zou hier ook moeten kunnen, toch Martin, Armin, Sunnery en Ryan?? Bron: NU.nl
.
Shoptip: Maak een persoonlijke poster voor je mams!
Oeh, zo leuk. En als je snel in actie komt ben je nog mooi op tijd: maak bij Printcandy.nl een persoonlijke poster voor moederdag! Met leuke hippe printjes, stoere letters, mooie quotes en natuurlijk een persoonlijke note. Hartstikke leuk om te doen en denk aan de liefde die je ervoor terugkrijgt... Onbetaalbaar, toch?
.
.
.


Dag 48, zaterdag 2 mei | Bijzonder babynieuws dat je bijna niet ontgaan kan zijn, maar dat we zo leuk vinden dat we het nog even delen! In Ouwehands Dierenpark Rhenen is een reuzenpanda geboren! Het is nog niet bekend of moeder Wu Wen en vader Xing Ya beschuit met blauwe of roze muisjes mogen eten. Het geslacht is (voor ons dan) namelijk pas bekend wanneer moeder en kind over een paar maanden het kraamhol verlaten.
.
Shoptip: Hartekindjes
Psst moeders, het is nog niet te laat om een subtiele hint te geven voor moederdag. Noem dan zeker even Kusjeopjehart.nl, daar vind je met liefde bedachte producten die in Nederland worden gemaakt. Van elke verkoop gaat een bedrag naar onderzoek van de Stichting Hartekind en TikkieRing van de Hartstichting. Mooi iniatief van webshopeigenaar Kim, die zelf ook moeder is van een hartekindje.
.
.
.


Dag 47, vrijdag 1 mei | Zet maar vast in je agenda: vanaf 6 mei is de documentaire over Michelle Obama te zien op Netflix en echt: die wil je zien! De docu gaat over haar boek 'Becoming' en de toernee rond de lancering die ze heeft gemaakt. Wij kunnen niet wachten!
.
Shoptip: toe aan een momentje voor jezelf?
Kun je wel wat me-time gebruiken in deze roerige tijden? Laat deze week terloops je scherm even openstaan (tja, het is per slot bijna Moederdag!) op de foto van dit fijne boek Mini Mama Momenten, dat Gezinnig.nl op de markt heeft gebracht. Uit eigen ervaring weten we: een héél fijn boek vol met tips die jou weer extra laten relaxen en ontspannen. Hmmm... dat kunnen we wel gebruiken. 

.
.
.


Dag 46, donderdag 30 april| Die Boris Johnson heeft het er maar druk mee. Moet 'ie eerst Groot-Brittannië uit de Brexit-crisis redden, breekt de Corona-crisis aan. Wordt 'ie zelf door corona geveld, overleeft hij het ternauwernood en wordt hij - nét weer aan het werk - voor de vijfde keer vader. Da's dan weer topnieuws, natuurlijk. Boris en zijn aanstaande vrouw Carrie Symonds hebben hun nieuwe spruit Wilfred Lawrie Nicholas Johnson genoemd: En die laatste naam is een afgeleide van de naam Nick, zoals de twee artsen beiden heten die Johnson het leven hebben gered. Mooi.
.
Shoptip: deze plantjes!
Lofe.nl staat voor long life. Wat een tof concept is dit! LOFE zijn namelijk plantjes die op water groeien. Ze komen in een mooi flesje en zijn er in verschillende soorten: super decoratief! En het fijne is: ze hebben vrijwel geen verzorging nodig omdat ze hun eigen water schoon houden en de lucht zuiveren. I-de-aal. Leuk idee: een aantal flesjes naast elkaar in de vensterbank (mooi effect met het licht dat erdoorheen schijnt), op je bureau (green desk policy) of op een bijzettafeltje.
.
.
.


Dag 45, woensdag 29 april| Heb je een Gouden Plaat te pakken, kan die niet worden uitgereikt! Gelukkig had de platenmaatschappij van de Zeeuwse band Racoon daar wel een oplossing voor: ze lieten de Gouden Plaat voor 'Het is al laat' per drone in de achtertuin bezorgen! Toffe beelden!
.
Shoptip: de oorbellen van Amalia
Had jij ze ook gespot, de gouden harten oorhangers van Amalia? Onze kroonprinses lijkt net als haar moeder dol te zijn op fashion en ook zij durft hierin een statement te maken, zowel in look als verhaal erachter. De prachtige oorhangers zijn bijvoorbeeld van SeeMe, een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van huiselijk geweld. De oorhangers van Amalia zijn er in diverse varianten en matching andere accessoires.
.
.
.

Dag 44, dinsdag 28 april| Op het strand bij het Zuid-Hollandse Ter Heijde deed de wijkagent tijdens zijn surveillance een wel heel bijzondere ontdekking: graancirkels, maar dan in het zand. Strandcirkel dus eigenlijk! Leuk voer voor complottheoriedenkers, maar wij houden het gewoon op creatieve geesten.
.
Shoptip: Spelend leren
Ben jij er na al het online leren van de afgelopen tijd wel weer aan toe om een 'gewoon' spel met je kinderen te spelen, maar wil je wel dat ze er nog iets van leren? Kijk dan eens in de shop van Blijfwijs, die staat namelijk boordevol leerzame én leuke spellen. En pssst, je krijgt tot en met donderdag 30 april 25% korting op álle spellen, puzzels en constructiespeelgoed omdat Blijfwijs plaats maakt voor een nieuw en leerzaam assortiment. Dat speelt meteen een stuk leuker!!
.
.
.

Dag 43, maandag 27 april Koningsdag eh... Woningsdag!| Het is feest in het land. Of, nouja, we doen een poging ondanks de nare tijd waarin we leven. En dus vieren we Woningsdag ipv Koningsdag. Fijne dag allemaal!
.
Shoptip: Vrijmarktplaats
Vandaag natuurlijk even lekker struinen over de Vrijmarkt. Maar dan online, dus de Vrijmarktplaats. Ik zag paarse Crocs, een leuk Ichi jurkje, handgemaakte haarbanden en Adidas sneakers. Ik scoutte Eames stoelen, een Ikea hoogslaper en babykleertjes. Eigenlijk zoals de gewone vrijmarkt, dus! Heerlijk, echt online struinen zonder alle commerciële uittingen die je normaal op Marktplaats vindt. Enjoy!
.
.

Dag 42, zondag 26 april | Goed idee: in Rhenen hield een compleet appartementencomplex een galerij-quiz met leuke prijzen. Zo kan het ook, natuurlijk!
.
Shoptip: Veilige hoofdtelefoons voor de kids
Nu we het online leren massaal hebben ontdekt, gaan we dit in de toekomst vast veel meer doen. Zitten je kinderen achter de computer of tablet vaak met een hoofdtelefoon op? Zorg er dan wél voor dat deze geschikt is voor kinderoren. Pogs Headphones is een label van hoofdtelefoons die speciaal voor kinderen gemaakt zijn. Zien er supertof uit, ze zijn te personaliseren en vooral: het geluid kan niet harder dan geschikt is voor kinderoren. Slimme investering, zeker nu!
.
.
.


Dag 41, zaterdag 25 april | Volgens de IJslandse boswachter Thor uit IJsland is het een goeie tip om bomen te knuffelen tegen de corona-stress, zo lazen we op de website van het Jeugdjournaal. Schijnt heel ontspannen te werken. Euh... nou, oké dan maar hè. Baat het niet, dan schaadt het niet zouden we zeggen :-).
.
Shoptip: het pocket bomenboek
We wandelen veel meer sinds het corona-virus heerst. En hoe leuk is het om dan tijdens je wandeling eens te kijken naar de natuur om je heen. Ooit gelet op welke bomen er eigenlijk in je directe omgeving zijn? Moet je natuurlijk wél weten welke bomen er zoals zijn, haha. Het Pocket Bomen boek van Uitgeverij Snor helpt je erbij. Zo leuk om op deze manier van alles te leren over bomen! En alleen al vanwege de prachtige illustraties van Maartje van den Noort (ja, wij zijn fan) wil je dit boekje hebben! Heel lief cadeautje ook om op te sturen.
.
.
.


Dag 40, vrijdag 24 april | Het Science Center in Delft deelt elke week filmpjes waarin toffe wetenschappelijke experimenten worden uitgelegd. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere Aerodynamica, Vulkanen en Mineralen en, heel toepasselijk, Virussen en Bacteriën!!
.
Shoptip: Maak van een kindertekening een waar kunstwerk!
Omdat alle kinderen nog in ieder geval tot en met de meivakantie thuiszitten, heeft Motiflow een ontzettend gave actie. Je kunt namelijk de tekeningen van je kinderen mailen en dan maken zij er een patroon van. Zo kun je dus dat grappige poppetje, die snelle raceauto of andere creatieve uitspattingen laten afdrukken op behang, cadeaupapier en stof. Superleuk en persoonlijk moederdagcadeau of voor opa en oma of die ene jarige job waar je nu niet langs kunt gaan. En extra leuk is dat je nu 10% korting krijgt. Dus pak de potloden er maar vast bij!
.
.
.

Dag 39, donderdag 23 april | De conservatoren van het Rijksmuseum delen vanuit huis in korte video’s verhalen over hun favoriete kunstwerken. Geweldig!!
.
Shoptip: Tien minuten rustpunt met heerlijk aroma
Maak kennis met Hibi: Strijk de lucifer langs het doosje, leg het op het bijbehorende matje, geniet van de heerlijke geur en geef je over aan een moment van zen. Hibi 10 minuten aroma Japanese cypress is de geur van bomen die je geest omhullen met een nostalgische sereniteit. Perfect om je rusteloze geest te kalmeren en voor helderdere gedachten. Nou, dat kunnen we vast allemaal wel gebruiken! De verpakking ziet er ook al zo mooi uit. En er zijn nog veel meer geuren. Heel leuk om op te sturen met een lief kaartje erbij, want deze wierookstokjes passen natuurljik gewoon door de brievenbus! We zagen ze bij Maisonkoos.nl, waar je heel veel bijzondere producten vindt van kleine labels. Een geweldig adresje om cadeautjes te shoppen!
.
.
.


Dag 38, woensdag 22 april | #daslief! De Luisterlijn, die je dagn en nacht kunt bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek, heeft afgelopen maand 800 nieuwe aanmeldingen voor vrijwilligers gekregen! En dat is maar goed ook, want er bellen dagelijks gemiddeld 1200 mensen! Er is ook een speciale Coronapraatlijn, voor iedereen die om een praatje verlegen zit. Bron: Sublime.
.
Shoptip: Doneer een boeketje bloemen!
Doordat er momenteel weinig bloemen geëxporteerd kunnen worden, blijven er ontzettend veel bloemen over. En omdat je bloemen nou eenmaal niet lang kunt bewaren, zorgen ze er bij Red je Boeketje voor dat er zo veel mogelijk bloemen worden gedoneerd aan oudere mensen in verzorgingstehuizen. Want zeg nou zelf, er is toch niets mooier dan zo'n versgeplukt boeket van eigen bodem! Je kunt een boeketje uiteraard ook doneren aan iemand die je kent! Mooi initiatief!

.
.
.


Dag 37, dinsdag 21 april | En terwijl we van Mark Rutte te horen krijgen dat de regels vanaf volgende week íets versoepeld worden, verzinnen modebladen en -labels creatieve oplossingen om toch de mooiste campagnes te maken. Zo deed Bella Hadid een fotoshoot voor de Italiaanse Vogue via Facetime. En waarom ook niet? We weten nu al dat het resultaat super mooi en op z'n minst gedenkwaardig wordt... Check hier foto's van de shoot!
.
Shoptip: koop nu een sieradenpakketje en steun de makers!
Wij blíjven het zeggen. Als je shopt, shop dan bij de kleinere labels die jouw steun zeker nu zó ontzettend hard nodig hebben. We spraken Cathelijne van A Beautiful Story. Met haar prachtige fairtrade label hielp ze al heel veel gezinnen in Nepal op weg naar een beter bestaan. Maar nu zit Nepal ook in een lockdown en zijn de fabrieken gesloten. Zó schrijnend. Maar Cathelijne - onderneemster pur sang - zit niet bij de pakken neer en bedacht een prachtig idee: een pakketje geduld, hoop en liefde. Met zo'n pakketje sieraden - ze zijn er in verschillende samenstellingen en allemaal even mooi - koop je nu en ontvang je het straks, als de fabrieken weer open zijn. Zo kunnen de makers in Nepal hun baan houden. Liever nú al iets moois ontvangen voor je mams (moederdag komt eraan!), een vriendin, een ander of voor jezelf? Dan kun je natuurlijk ook een aankoop in de webshop doen, of koop een cadeaubon. Wij doen mee. Jij ook?

.
.
.


Dag 36, maandag 20 april | Zo, even ongeneerd lachen gieren brullen om de typetjes van actrice Elise Schaap. Gewoon, omdat het zo lekker is om de week mee te beginnen. Fashion-spoiler: dé kleur van het seizoen is hopjesvla!
.
Shoptip: Online cursus foodstyling en foodfotography
Omdat Lucie Beck het zo jammer vindt dat ze momenteel geen workshops kan geven, biedt ze begin mei twee online cursussen aan. Je leert in drie live lessen onder meer hoe je een goede compositie maakt, hoe je kleurgebruik aanpakt en hoe je je online vindbaarheid kunt vergroten. Superleuk om te doen als je je foodblog of instagram-account een upgrade wilt geven!
.
.
.


Dag 35, zondag 19 april | Wie door de straten van Utrecht dwaalt, kan ze zomaar tegenkomen: stukjes wc-papier beschilderd met een tulp en daarbij de tekst: als je me ziet dan mag je mij pakken. De kunstwerkjes zijn van de Amerikaanse kunstenaar Daniel Miller (33) die met de mini-kunstwerkjes iets positiefs en absurds wil creëren. Nu maar hopen dat hij genoeg toiletrollen heeft gehamsterd om dit leuke project nog lang uit te voeren :-). Hier meer info!
.
Shoptip: de Corona Surprisebox van Uitgeverij Snor
Wat een geweldig idee van Uitgeverij Snor: ze maakten twee soorten Corona Surpriseboxen bomvol leuke producten. Het is een verrassing wat je krijgt, maar één ding is zeker: je krijgt heel veel leuke producten voor veeeeel minder dan de oorspronkelijke prijs. Boeken om weg te geven of te houden. Kaartjes om te versturen en andere toffe items die je altijd al wilde hebben -of waarmee je iemand kunt verrassen die je een hart onder de riem gunt. Kies uit een grote box met tien producten  (normaal € 100,-, nu € 50,-) of uit een kleine box (waarde € 55,20, nu voor € 20,-). 
.
.
.

Dag 34, zaterdag 18 april | Zó zag je Amsterdam nog nooit... In deze video van het Nationale Opera & Ballet danst een ballerina door de verlaten straten van Amsterdam. De lege stad als eenzaam podium. Indrukwekkend.
.
Shoptip: Ken je het leuke platform voor illustratoren HappyMakersBlog.nl? Wij zijn vanaf dag één al zeer betrokken (én fan!) en vinden dit zo'n leuk initiatief: stuur met HappyMakersPost een kaartje van een illustrator die alle steun kan gebruiken. Zoals deze kaartjes en zakjes bloemzaadjes van Studio Kuukeluus. Illustratrice Linda helpt het deze dagen om te zien hoe de planten gewoon groeien en bloeien. Daarom bied ze nu dit setje van 2 zakjes bloemzaden en een kaart voor € 6,50 i.p.v. € 8,90. Stuur Linda een mail: hello@studiokuukeluus.nl. En in de webshop ontvang je 15% korting op de bloemzaden en de kaarten. Want een kaartje sturen nu we elkaar niet kunnen opzoeken is extra leuk!⁠
.
.
.

Dag 33, vrijdag 17 april | We blijven even in het thema natuur hangen, want komend weekend is de Nationale Bijentelling! Het doel van de telling is om zoveel mogelijk over de bij in Nederland te weten te komen en zo de bij beter te kunnen helpen. Want dat is hard nodig! Wist je dat ruim 80% van onze eetbare gewassen bestoven worden door bijen en andere insecten? Best belangrijk dus dat we de bezige bijtjes beschermen. Een half uurtje bijen tellen in je tuin of op je balkon is al genoeg. Download hier je telformulier, zie je gelijk de meest voorkomende bijen in Nederland. Meer informatie vind je op de site van de Nationale Bijentelling.
.
Shoptip: 5 DIY-tips van Imakin
Wat zijn er toch een hoop (online) ondernemers die naast hun bestaande business tijd vinden om allerlei leuke DIY's te maken. Jinske van Imakin is daar een goed voorbeeld van. In haar blog heeft ze maar liefst vijf toffe DIY's staan waaraan je meteen wilt beginnen, zoals een droogbloemenkrans of een tekstarmband. In de video-tutorials legt ze je stap voor stap in woord en beeld uit wat je moet doen. En, superhandig, alle materialen die je nodig hebt voor de DIY's kun je per project of thema shoppen! Ook lief: Imakin heeft een leuke bijdrage geleverd aan de Goodiebox die door Flavourites en Plein Publique worden samengesteld voor 100 mensen die het écht veridenen om in het zonnetje te worden gezet!! Ken jij nog iemand die zo'n Goodiebox verdient? Check dan op onze socials hoe je iemand kunt voordragen!
.
.
.

Dag 32, donderdag 16 april | Twiedeldietwiet! Wat hoor en zie ik daar? Leuke vogeltjes in de tuin! Nu weet ik wel of ik een merel of een mus voor me heb, maar eerlijk gezegd, veel verder kom ik niet. Gelukkig is daar de Vogelbescherming, die twee gratis online-vogelcursussen aanbiedt. Eentje over tuinvogels en eentje over bos-, weide-, water- en waddenvogels. Ik heb nu al zin om straks als volleerd amateur-vogelaar te gaan wandelen!
.
Shoptip: Kopje thee erbij
Wij zijn dol op thee! En voor een heerlijke kruidenthee mag je ons zelfs wakker maken! Lemonpoppytea.com heeft bijzondere prachtig verpakte kruidenthee uit de bergen van Albanië. Je neemt een paar takjes, stopt ze in een mooi glas of een mooie (liefst) glazen pot, giet er kokend water over, wacht 5 minuutjes en genieten maar! Tip: ga voor de Discovery-set met daarin salie, thijm, wilde marjolein en roos.
.
.
.

Dag 31, woensdag 15 april | Geïnspireerd op het mooie initiatief van de Belgische nieuwszender VTM heeft Hart in Nederland sinds vorige week ook een drone die over mooie, hartverwarmende initiatieven in het land vliegt. Gezien? Neem even een kijkje op de website en check of de drone de komende dagen bij jou in de buurt komt. Kun je een leuke actie opzetten!
.
Shoptip: It's... fun to run!
Vier jaar geleden alweer schreef ik (Flavourites' Natascha) het hardloopboekje Fun to Run. Een super vrolijk boekje met heel veel tips over starten met hardlopen. Hoe pak je het aan, waar moet je op letten, hoe voorkom je blessures, hoe motiveer je jezelf... Heel leuk om dit boekje te schrijven, dat Uitgeverij Snor uitgaf. De reden dat ik dit boekje wilde maken? In mijn speurtocht naar écht leuke hardloopboeken vond ik niet wat ik zocht. Ze zijn vaak heel technisch, of mannelijk, of vertaald uit het Amerikaans (en tja, da's toch anders). En ik miste een gezonde dosis humor, geestige anekdotes en gewoon een soort schop onder je kont in de vorm van een boekje. Nu we in ons land massaal aan het hardlopen zijn en ook jíj misschien wel wilt starten (of al gestart bent) is het vast een mooi moment om dit boekje eens erbij te pakken. Of het te shoppen voor je vriendin, zus of collega die inmiddels al weken roept dat ze nu de bank niet meer af komt. Want voor een tientje heb je gewoon een super leuk boekie in huis! Oja, tipje. Lekker hardlopen buiten kan dus, maar houd extra afstand. En dan bedoel ik: meer dan anderhalve meter. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je tijdens het sporten onzichtbare 'spuugwolkjes' achterlaat. Dus eh... met een boogje om iedereen heen lopen!
.
.
.

Dag 30, dinsdag 14 april | Je kunt 'm bijna niet gemist hebben, de nieuwste hit van Arjen Lubach. Wat 100 BN'ers niet lukte, krijgt Lubach samen met Merol wel voor elkaar: een knijter van een Coronalied. Wij vinden 'm erg leuk!
.
Shoptip: Voor als we weer naar school mogen
Vandaag is het de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Tja, die kantine hebben we helaas al even niet gezien. Maar laten we hopen dat het niet lang meer duurt voordat we 's ochtend weer trommeltjes en bakjes en drinkflessen mogen klaarzetten! Ga nu alvast shoppen bij Voordehap.nl om straks in style die gezonde lunch weer mee naar school te geven óf scoor een een fijne drinkfles voor op je bureau, wel zo belangrijk om goed gehydrateerd te blijven! Van links naar rechts: Chilly's Bottle Blush Baby Pink, Petit Monkey Glitter Green en Dopper Insulated Pink.
.
.
.

Dag 29, maandag 13 april (Tweede Paasdag) | Het mooiste nieuws vandaag vonden we toch wel het optreden van Andrea Bocelli in de Milanese Duomo. Wow. Prachtig en ontroerend. Al zo'n 30 miljoen views sinds Eerste Paasdag!
.
Shoptip: ga kleuren!
Kleuren is zó mindful. De kleurboeken voor volwassenen van Masja van den Berg zijn een enorme hit, en dat snappen wij helemaal. Het nieuwe lenteboek is een genot om in te kleuren. Wedden dat je daarna ook helemaal verslingerd bent?
.
.
.

Dag 28, zondag 12 april | Wat leuk: de Thuisbieb app heeft nu gratis 100 luisterboeken online gezet. Op allerlei niveaus, ook o.a. met Rutger Bregman's 'De meeste mensen deugen'. Nice!
.
Shoptip: DIY je eigen shawl!
De wereld ontdekt massaal het DIY-en. Zó fijn om zelf dingen te maken. Aandacht voor het creatieproces, wij houden er echt van. Grijp deze rare tijd ook aan om straks vol trots je eigen werk in handen te hebben. Deze shawl bijvoorbeeld maak je helemaal zelf met het DIY-pakket van Makersinc.nl. Niet moeilijk, wel even doorzetten, maar je bent straks trots joh. Een herinnering voor het leven! In dit pakket zit een prachtige lap stof, bijpassend garen, paspelband, speciale naalden voor fijne stof én, last but not least, een stap-voor-stap handleiding. Meteen zin om aan de slag te gaan!
.
.
.

Dag 27, zaterdag 11 april | Misschien heb je ze al gespot: de toiletvlogs van Tjitske Reidinga. Wij zijn fan van Tjitske. En dus ook van haar toiletvlogs met onmiskenbaar hoog droge humor-gehalte. Te zien op Linda.nl.
.
Shoptip: Paasspeurtocht
Gisteren blogten we al over de leuke Wild-Cards.nl. Hier kun je ook een leuke Paasspeurtocht downloaden: leuk om zondag of maandag te doen! Er is een binnen- en buitenvariant. Wij schatten in dat het de tweede gaat worden! Met leuke opdrachten en grappige vragen. Choco paaseieren zelf toevoegen. Leuk, quality-time met de kids!
.
.
.


Dag 26, vrijdag 10 april Het Nationaal Ballet streamt speciaal tijdens deze moeilijke tijden live balletvoorstellingen via deze link. Zo kun je nu de Notenkraker zien. Prachtig!
.
Shoptip: Wild-cards.nl - Kids aan zet is bedacht om kinderen spelenderwijs te leren om zelf een bewuste keuze te laten maken. Maar ook om te laten ervaren dat kleine momenten samen voor groot geluk zorgen. Een set Wildcards bestaat uit 15 unieke cadeaukaarten boordevol klein geluk, speelse activiteiten en leuke momenten. Maar er zit ook een weggeef-kaart bij, zodat kinderen ervaren hoe ze een ander blij kunnen maken met een simpel gebaar. Wil jij je kinderen leren te genieten van de kleine dingen? Geef dan de cadeaukaarten van Wildcards en geniet met het hele gezin. Echt een ideaal cadeautje voor deze STAY HOME-tijden!
.
.
.

Dag 25, donderdag 9 april | In deze contactarme Coronatijd is het belangrijk om je te omringen met schoonheid in de breedste zin van het woord. Letterlijk, zo vinden ook de Dichters van wacht. Om je dag fijn af te sluiten, kun je gratis bellen met de poëtische hulplijn. Via het keuzemenu word je doorverbonden met een dichter voor een poëtisch onderonsje. 
.
Shoptip: Paasprints
Je kent Printcandy wel van de unieke en persoonlijke posters die je helemaal naar eigen wens kunt samenstellen. Maar bij Printcandy hebben ze ook superleuke en gratis printables voor Pasen, bijvoorbeeld DIY eirerdopjes, vlaggetjes, menukaartjes en paastakhangers. Je kunt ze downloaden in zwart-wit of mintgroen. Mijn persoonlijke favoriet zijn de photobooth bunny props. Kun je een geinige paasselfie maken voor opa en oma! 
.
.

 

Dag 24, woensdag 8 april | Het állerleukste kinderdiploma ter wereld is, zeker nu, het WC-ABC. Met behulp van deze vrolijke printable van Ikbenzomooi leer je je kind goede wc- manieren aan.  Zijn alle scorevakjes vol? Dan kun je daarna het bijbehorende diploma printen, invullen en aan je kind geven. Start met diploma A en ga door tot je kind het hele ABC heeft gehaald. De  gratis printable bestaat uit drie ABC-vellen met elk tien scorevakjes en drie diploma’s. Printen, ophangen en oefenen maar! Ook lief van Ikbenzomooi: elk cadeau dat je verstuurd wordt supermooi ingepakt en ze doen er een vrolijk, handgeschreven kaartje met jouw persoonlijke boodschap bij
.
Shoptip: Pool party
Zo zeg! Die zon was echt lekker warm vandaag! Hier lopen ze al een paar dagen in blote bast en met verhitte snoetjes rond alsof het volop zomer is! Hoogste tijd dus om op zoek te gaan naar nieuwe zwemkleding voor mijn kinderen. Ik zag op Bodybasics4kidz super vrolijke en hippe bikini's, badpakken, zwembroeken en zwemshorts. En allemaal gemaakt van een stof met UV50+ bescherming. Wel zo fijn voor die tere kinderhuidjes! 
.
.
.

Dag 23, dinsdag 7 april | Om het leven van alle filmliefhebbers die nu thuiszitten een stukje leuker te maken, trakteren Pathé en Pathé Thuis vanaf maandag 6 april tot en met dinsdag 28 april alle Nederlanders iedere dag op een film. Popcorn erbij en ontspannen maar! Iedere ochtend om 09.00 uur wordt via de social kanalen van Pathé en Pathé Thuis een unieke code gedeeld die dezelfde dag tot 23.59 uur geldig is. Met deze code kan de film van de dag worden bekeken via Pathé Thuis. Er is voor iedere filmliefhebber wat wils! Alle type genres zullen aan bod komen. Alle thuiszitters kunnen de komende weken genieten van romcoms en actie tot thrillers en familiefilms. Hier meer info!
.
Shoptip: maak een verticaal tuintje!
Hoe groot je tuin, balkon of (dak)terras ook is, voor een verticaal tuintje heb je vast een plekje! Desnoods wordt het een tuintje vanuit je raam :-). Superwaste, dat we zagen bij DithaBonita.nl, heeft ge-wel-di-ge verticale tuintjes die door de brievenbus passen, en die dus superleuk zijn om als cadeau te geven. Deze tuintjes zijn gemaakt van een zakje van gerecyclede theebaal waar je plantjes in kunt laten groeien. De zakjes kun je eenvoudig ophangen aan een spijker. Zo creëer je eigen kruiden- of bloementuintje in je tuin of aan je schutting of het balkon. Zoals die prachtige vlinderbloemen mix. Zou het niet geweldig zijn als al die vlinders naar jouw balkon, tuin of schutting fladderen?
SuperWaste is een Nederlands, sociaal bedrijf. Ze bedenken de mooiste producten uit gebruikte theezakken. Alles wordt met de hand gemaakt. Het spreekt voor zich dat iedereen een eerlijke prijs krijgt, werkt onder goede arbeidsomstandigheden en normale werktijden heeft. Bij Ditha Bonita vind je de ‘Super Gardening’ collectie; kweektuintjes en hangtuintjes voor een geurige bloemen- of kruidenzee.
.
.
.
.

Dag 22, maandag 6 april | Heel bijzonder: 700 kinderen uit Italië en andere landen brengen samen met een bekend Europees orkest en een dirigent het nummer Nessum Dorma ten gehore via een videoverbinding. Het nummer komt uit een Italiaanse opera en gaat over donkere nachten, maar vertelt ook dat er altijd schiiterende sterren aan de hemel te zien zijn en dat het elke dag ook weer licht wordt na zonsopgang. Heel toepasselijk in deze moeilijke tijden. Bron: nujunior.nl.
.
Shoptip: Hop hop hop happy hour bij Jack Fudge
We hebben een héle lekkere actie voor je, letterlijk! Jack Fudge, die van de allerlekkerste handmade Engelse fudge, vult morgen tijdens een speciaal happy hour je Easter giftbox niet met negen, maar met twaalf onweerstaanbaar om je vingers bij af te likken lekkere stukjes fudge! Happy hour is op 7 april van 19.30-20.30 uur. Dus zorg dat je op tijd klaar zit om te bestellen, dan heb je met Pasen dit lekkers in huis!
.
.
.

Dag 21, zondag 5 april | Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan Westfriese Bibliotheken niet doorgaan met de eerder aangekondigde AfhaalBieb. Om er voor te zorgen dat er evengoed gelezen kan worden, is het initiatief omgedoopt tot BezorgBieb. Er kan nu een verrassingspakket besteld worden met vijf verschillende titels. Op deze manier kan iedereen weer lezen, want met name voor ouderen is het soms lastig om e-books om te gaan. Ouders kunnen het pakket bestellen voor hun kind, en daarbij aangeven op welk leesniveau het kind zit. De bibliotheek houdt waar mogelijk rekening met de wensen van de klanten. Bron: Nhnieuws.nl.
.
Shoptip: Online paaseieren zoeken bij Studiodewinkel.nl
Jaaaah het is weer tijd voor de grote jaarlijkse traditie bij Studiodewinkel.nl: online paaseieren zoeken in de webshop! Wij vinden hetaltijd hilarisch. En niet alleen wij, want het online paaseieren zoeken bij Studiodewinkel.nl heeft elk jaar weer vele fans. Vind de paaseieren tussen beeldschone kunstwerkjes, geestige woonaccessoires en prachtige cadeautjes. Alle eieren gespot? Dan maak je kans op een cadeaubon t.w.v. € 30,-!
.
.
.

Dag 20, zaterdag 4 april | Via-via kennen we een kaasboer die door de shut-down van Schiphol zijn kaasjes nergens meer kwijt kan. Om de kaasjes van de ondergang te redden, bedacht mijn dochter Kiki (13) dat ze ze wilde verkopen. Voor een mooie prijs voor de boer en met een bescheiden winst voor haar - op weg naar een nieuwe telefoon. Guess what... Ze is al drie dagen aan het appen, tikies aan het versturen, bestellijsten aan het invoeren en alles financieel aan het vastleggen. Vandaag worden de kaasjes (tien smaken!) geleverd, morgen gaat ze ze langsbrengen bij vrienden en vrienden van en buurtgenoten van vrienden van etc. Prachtig toch? Boer blij, Kiki blij, kaasjeseters blij.
.
Shoptip: plannen met SKUR
En, went het al een beetje om met schoolgaande kids thuis te werken? Voor iedereen met kinderen in de groep 8-leeftijd of de eerste klassen van de middelbare school: de planners van SKUR zijn ideaal. Hiermee krijgt je puber een stuk gemakklijker een lekker leerritme te pakken. SKUR is al jaren gespecialiseerd in plannen met pubers, en komt nu met extra tips om door deze ingewikkelde periode te komen. Schaf zo'n handig planboek aan en pak mee al die gratis downloads zoals deze dagplanner! Succes!!
.
.
.

Dag 19, vrijdag 3 april | Wat doe je als je geen mensen meer mag tatoeëren? Nou gewoon, dan neem je de klompen van ziekenhuismedewerkers onder handen! De Rotterdamse Tattoo Bob weet er wel raad mee en maakt van de uniforme klompen echte kunstwerken. Niet alleen heel fraai dus, maar ook heel handig. Nu zijn de medewerkers onder al die lagen beschermende kleding namelijk veel beter te herkennen Mooi initiatief!
.
Shoptip: Arbeidsvitaminen!
We weten voor cadeaus al heel lang de weg naar Liefs Label te vinden, maar nu is het al helemaal the place to be. Je shopt er namelijk een ontzettend leuk Arbeidsvitaminen-cadeaupakket. Daarin vind je onder meer decoratie om je werkplek mee te versieren, een pauzepakket en niet te vergeten een verrassing voor de vrijdagmiddagborrel. Dus mis jij je collega’s ook, verwen ze dan met deze super leuke en o zo nodige arbeidsvitamientjes!
.
.
.

Dag 18, Donderdag 2 april | Dit zagen we langskomen op social media en vonden we écht briljant. Drie vriendinnen hadden hun auto gepakt en ze in een driehoek geparkeerd, met de kofferbakken naar elkaar toe. Lagen ze gezellig vanonder een dekentje, ieder vanuit haar eigen auto, met z'n drieën te kletsen. De politie 'betrapte' ze en kon ze alleen maar veel plezier wensen aangezien ze alle regels keurig in acht hadden genomen. Hahaha, geweldig toch?
.
Shoptip: zó ga je perfect online borrelen!
Je vriendinnen, zus, favoriete collega, je moeder of je lievelingsnichtje... mis je ze ook zo? Die heerlijke lange gesprekken in een koffietentje, samen een hapje eten, naar de sauna of lekker samen op pad... We hebben een super idee bedacht. Het is bijna weekend. Als je nou eens voor degenen die je het állermeest mist zo'n fles wijn (naast rosé is er ook wit of rood) bestelt, er een tof kaartje bij doet en de fles laat opsturen? Dan zitten jullie nog dit weekend samen virtueel te borrelen! Deze fles rosé is geniaal. Recht van voor ziet hij er uit als een 'normale' fles, maar hij is plat en past daardoor door de brievenbus. Nice to know: de fles is gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Laten we massaal dit weekend elkaar uitnodigen voor een virtuele borrel. Wie doet er mee?
.
.

Dag 17, Woensdag 1 april | In de innovatieve Utrechtse wijk Merwede, soon to be fiets-hoofdstad van Europa, vind je ook De Makers van Merwede. Dit is een broedplaats voor creatievelingen op het gebied van productontwerp, animatie, fotografie, social art en nog héél veel meer. Volg deze veelal kleine zelfstandig ondernemers op Instagram, want ook zij kunnen in deze bizarre tijd alle support gebruiken! Nice to know: de studio van Flavourites en Renske Versluijs van onderstaande shoptip zitten hier ook! 
.
Shoptip: Poeder-porcelein en knalkleuren
Ooh la la! Wat een snoepjes van sieraden en tasjes vind je bij Renske Versluijs! Ze gebruikt superzacht leer voor haar tasjes en onverwachte materiaalcombinaties voor haar sieraden, zoals eikenhout en porcelein. Klinkt als een match made in heaven! En altijd die mooie poedertinten, felle kleuren en kekke patronen. O ja, de sieraden die Renske ontwerpt, zijn niet alleen om jezelf mee te versieren. Er is ook een serie wall jewelry, heel fijn voor aan je muur, vooral nu we zo veel binnen zijn.
.
.
.

Dag 16, Dinsdag 31 maart | Het is echt waar: Nederlanders houden van puzzelen! Volgens een bericht op NOS.nl zijn we massaal aan het puzzelen geslagen. Er zijn zelfs mensen die hun hand niet omdraaien voor een meesterwerk van 40.000 stukjes! En ook oude (handwerk)hobbies worden weer opgepakt om de tijd een beetje creatief door te komen. Dus hup: bestel online je materiaal en lekker aan de fröbel!
.
Shoptip: Gelukkig hebben we de tijdscapsule nog!
Oké, het is misschien niet een échte mijlpaal in de puurste zin van het woord, maar hé, tijdens deze Corona-crisis verzamelen we genoeg momenten waarmee we deze TimeCapsule prima kunnen vullen! Wat dacht je van één van de vele thuiswerkopdrachten of creatieve uitspattingen die de afgelopen weken zijn gemaakt. Of een foto van je hele gezin aan het werk in de woonkamer/studeerkamer/huiswerkkamer/sportschool? Want hoe zullen we later terugkijken op deze bizarre periode? Daarom, een tip. Leg nu zoveel mogelijk vast, zodat je het er later nog eens met je kinderen of kleinkinderen over kunt hebben mét tastbare voorbeelden erbij. In de TimeCapsule van MaisonKoos vind je verder een tijdschrift voor foto's en berichten, vragenstickers, funkytags, een envelop voor je brief aan de toekomst én een supersterke afdichtstrip! En dan over een jaar of 25, of 40 weer openen...
.
.
.


Dag 15, Maandag 30 maart | Wat een mooi initiatief van Mooiwatbloemendoen.nl kwamen we tegen. Met #lethopebloem liet een team van 20 medewerkers van Bloemenveiling Aalsmeer zien dat bloemen áltijd kleur geven aan ons leven. Ook in moeilijke tijden. Indrukwekkend mooi!
.
Shoptip: Misschien toch maar eens starten met yoga?
Ik kan het wel gebruiken, in deze tijden. Yogasessies. Oké, oké: ik moet nog starten maar ik ben al een heel eind. Yoga-app (Daily Yoga) geïnstalleerd, matje geregeld, outfit bij elkaar gestart. Breathe in... breathe out. Ik vind het altijd best moeilijk, yoga. Voel me zo stijf als een plank en heb weinig geduld om echt de rust te pakken. Maar weet je... áls je er dan toch eens mee wilde starten - net als ik - moet je het misschien gewoon nu doen. Want ik weet ook: het is zo fijn, als het eenmaal win je systeem zit. Veel inspiratie op het gebied van outfits en materialen vind je bij Yoga-specials.nl. Hier hebben ze prachtige kleding van merken als Filippa K en 10days (zoals op de foto) en heel mooie attributen zoals matjes, meditatiekussens en clearing sprays. Had je nog geen tijd voor jezelf vrijgemaakt om aan yoga te beginnen, dan wordt het nu vast wat gemakkelijker om te starten! Vanavond, eerste sessie?
.
.
.
.

Dag 14, zondag 29 maart | Wát een bijzonder nieuws komt er bij onze zuiderbuurtjes vandaan: daar vliegt een drone over dorpjes om vanuit de lucht hartverwarmende initiatieven te spotten. Hele volksstammen bedenken nu de meest creatieve manier om elkaar een hart onder de riem te steken. De opnames worden uitgezonden via VTM, op een speciale website wordt vantevoren aangekondigd waar de drone gaat vliegen. Wat een geweldig idee, dit mag wat ons betreft ook in Nederland gebeuren!
.
Shoptip: oh la la... chocola!
Naar opa en oma. Je lieve tante. Je zus die je nu niet kunt zien. Je zieke collega. Of je nichtje, dat juist nú alle steun nodig heeft omdat ze in de zorg werkt... het zijn zomaar wat ideetjes van mensen die je kunt verrassen met zo'n heerlijk stuk chocolade van Chocstar.nl! Je mixt en matcht hier al je favoriete smaken in één tablet. Kies uit de speciale STAY HOME-aanbieding of stuur een hartverwarmend stuk chocolade op - mét hartjes, dus. En eh... je mag natuurlijk ook een stuk chocolade naar jezelf sturen. Is allemaal oké.
.
.
.

Dag 13, zaterdag 28 maart | Op Linda.nl zagen we dat Tjitske Reidinga sinds deze week wekelijks een toiletblog bijhoudt. Tja, da's het enige plekje in huis waar onze Tjis een beetje rust kan vinden, nu ze aan huis gekluisterd is met haar klussende vriend, pubertweeling en jongste zoon. Wij zeggen: elke week even kijken! 
.
Shoptip: super stylish bloemen per post
Dit adresje is zó fijn. Bloompost.nl verstuurt per post super stylish bloemenpakketjes. Denk minivaasjes op een houten blokje (die passen gewoon door de brievenbus!) of zo'n vaasje met een ingebouwd lichtje. Echt zó ontzettend lief. Je kunt er een van de mooie kaarten uit de collectie bij uitkiezen, die ook nog eens heel actueel zijn. Een heel mooi cadeautje voor iemand die je even een hart onder de riem wil steken in deze pittige tijden.
.
.
.

Dag 12, vrijdag 27 maart | De afgelopen twee weken hebben de dames van Kidsproof ons al van heel wat nuttige tips voorzien! En vandaag is daar weer een hele leuke bij gekomen, die je mteen dit weekend kunt gaan uitproberen. Namelijk: 12x theater voor thuis. Want hoewel veel kindervoorstellingen voorlopig zijn afgelast, gaat het 'thuistheater' gewoon door. Zet de popcorn maar vast klaar!
.

Shoptip: Instagram-waardige foto's met vinyl backdrops!
Ken je de prachtige food- en productfoto's van Lucie Beck al? Ze gebruikt voor haar producties vaak hele mooie vinyl backdrops voor een supertof resultaat. Je kunt hier nu ook zelf mee aan de slag, want Lucie stelt nu gratis twee vinyl backdrops beschikbaar (meld je wel even aan voor haar nieuwsbrief, dat doe je hier - daarna krijg je de link naar de downloads). Kun je dit weekend eindelijk eens die mooie foto's gaan schieten! Ook leuk: ben je horeca-ondernemer en bezorg je maaltijden of foodboxen? Neem dan contact op met Lucie, want in ruil voor jouw lekkere maaltijd en een vermelding op je site maakt Lucie voor jou te gekke foto's. #daslief!
.
.
                                                                                                                                                                          

Tafelziel

Dag 11, donderdag 26 maart | We hadden al Troost-tv op NPO3, maar vanaf maandag 30 maart kunnen we op NPO2 ook back down memory lane met oer-Hollandse programma's zoals Kopspijkers, Villa Felderhof en Zeg eens Aaa!!! Speciaal voor de oudere kijkers onder ons, maar stiekem vinden we dit zelf ook héél erg leuk!
.
Shoptip: gratis slingers voor de thuisblijvers!
Met al die thuiswerkers en thuisstudeerders maakt onze houten eetkamerttafel overuren! Geen overbodige luxe dus om hem op te frissen met het extra dikke, transparante tafelzeil van Tafelziel. Extra gezellig maken? Creëer dan een wisselende 'tentoonstelling' door onder het zeil foto's, tekeningen of de leuke, losse decoaraties van Tafelziel te leggen. Tip voor de thuisblijvers: tot 6 april krijg je een vrolijke vlaggenlijn (t.w.v. €12,50) gratis meegestuurd met je bestelling.
.
.
.

Monsak

Dag 10, woensdag 25 maart | Hoewel de pleinen en de paden stil en verlaten zijn in Diergaarde Blijdorp, is er genoeg bedrijvigheid! Via live webcams, video's en de Blijdorp Colleges kun je tóch een kijkje nemen in de dierentuin en genieten van alle dieren- en plantensoorten! Maar pas op, het is mega-verslavend!!
.
Shoptip: je hoofd uitzetten en aan de fröbel!
Wij vinden het heerlijk om ter afleiding van alle dagelijkse beslommeringen af en toe lekker met onze handen te werken! Heel fijn dus dat Margriet Meijer van Monsak een gratis te downloaden patroon online heeft gezet, waarmee je een mon-first-aid-sak kunt maken. Perfect voor bijvoorbeeld zakdoekjes, handgel en paracetamol! Heb je geen materiaal in huis? Bestel dan een DIY-kit en dan krijg je het patroon erbij. Extra tip: op 28 maart en 4 april laat Monsak tijdens een live knutsel-webinar zien hoe je de mon-first-aid-sak maakt.
.
.
.

Dag 9, dinsdag 24 maart | De die hard fans moeten nog iets langer dan een jaar geduld hebben, maar als pleister op de wonde maakt de Britse talkshowhost Graham Norton een speciale Songfestivaluitzending: Eurovision, come together. In deze uitzending worden memorabele Songfestival-optredens getoond en is er aandacht voor de liedjes van dit jaar. Je ziet Eurovision, come together op 16 mei op BBC One.
.
Shoptip: 35 upcycle projecten voor in en om je huis.
Heb jij ineens veel meer vrije tijd, maar wil je niet de hele dag Netflixen? Of ben je na het thuiswerken en lesgeven aan je kinderen toe aan iets totaal anders? Hebben wij even een supertip voor je, waarvoor je wel even in je afval moet duiken! In het boek Van zooi naar mooi van Tolhuijs staan namelijk 35 manieren om van afval nieuwe producten te maken. Zo worden je oude klapstoeltjes bijvoorbeeld super hippe wandmeubels en je oude koffiepot een oase voor planten! Je shopt Van zooi naar mooi nu met 20% korting. Heb je de komende 35 dagen in ieder geval wat te doen!
.
.
.

Dag 8, maandag 23 maart | Wat lezen we op 't nieuws? Lionel Richie wil 'We are the world' opnieuw uitbrengen, en alle opbrengsten doneren aan het bestrijden van de corona-crisis. Dóen zeggen wij. Met artiesten van nu, in een jasje van nu. En het blijft maar regenen aan mooie, hartverwarmde initiatieven. We lazen zojuist dat BBQkampioen.nl nu zonder werk zit, maar hun gekoelde transportwagen inclusief chauffeur gratis beschikbaar stelt voor goede doelen zoals het vervoeren van levensmiddelen naar bijvoorbeeld de Voedselbank of de zorg. Neem even contact met ze op als je meer wilt weten, het stond op LinkedIN maar je kunt ze natuurlijk altijd even bellen of mailen.
.
Shoptip: deze bloemen kunnen niet verwelken. Nóóit.
Deze bloemen van Jurianne Matter, die we zagen bij StudioZoMooi.nl, zijn extra-extra-extra mooi. Je verrast er iemand mee die je nu even niet kunt zien. Ze passen gewoon door de brievenbus. Bovendien is het een leuk tijdverdrijf om de bloemen in elkaar te zetten. Ze zijn voorgestanst, dus het werkt heel gemakkelijk. En zitten ze eenmaal in elkaar, dan kan de ontvanger er dagenlang, wekenlang, maandenlang of zelfs jarenlang van genieten. Beeldschoon zijn ze, en wat een verrassing als je dit in de bus krijgt... Wie gun jij zo'n bosje bloemen?
.
.
.

Dag 7, zondag 22 maart | Het Rotterdams Philharmonisch Orkest trakteerde ons op een virtueel huiskamerconcert. Gezamenlijk speelden ze 'Alle menschen werden Brüder' van Beethoven. Pak je zakdoekjes (die heb je toch in huis) er maar alvast bij... 
.
Shoptip: verwen jezelf met een beauty-treatment thuis
Lieve mensen, zoek elkaar nou niet massaal op maar maak het thuis fijn. Wees extra lief voor jezelf. Pak je rustmomenten - juist nu. Ik deel graag mijn ultieme relaxtip met je. Een tijd geleden ontdekte ik het biologische beautylabel Abbeylab.nl. Alle verzorgingsproducten worden met 100% natuurlijke ingrediënten gemaakt in een abdij met kruidentuin en kruidenlaboratium. Deze producten ruiken zalig en doen je huid echt goed. Ik houd ervan om 's avonds mijn huid te reinigen met de cleansing oil, die naar lavendel ruikt. Ik leg daarna een warm doekje op mijn gezicht en kom dan even helemaal tot rust. Voordat ik ga slapen doe ik de treatment oil op. Ook heel fijn. Mijn (hypergevoelige) huid reageert heel goed op de producten en mijn geest vindt het een weldaad ;-). Tipje: er is een essential care travelset, probeer deze eerst uit en koop eventueel daarna de grotere flessen. Je doet er heel lang mee. Zo creëer je thuis je eigen beauty-oord. Tja, we moeten wát, hè. Ook een fijn cadeautje om een ander mee te verwennen... 
.
.
.

 

Dag 6, zaterdag 21 maart | De lente is begonnen, de zon schijnt uitbundig. Er verschijnen steeds meer mooie initiatieven in de media. Zoals gisteravond, toen in een wijk met flatgebouwen in Amsterdam-West vanaf de balkons gezamenlijk 'You'll never walk alone' werd gezongen. Virtueel ontstaan de leukste initiatieven. Online yogaklasjes, kerkdiensten, kleilessen (zie de post hieronder) en work-outs, maar ook gezellige familiebijeenkomsten via Skype of Teams. Ik heb morgen gewoon mijn maandelijkse meidenetentje. Online! We maken allemaal lasagne, zetten dit om 17.30 uur in de oven en trekken dan een fles wijn open. Gezellig bijkletsen en samen voor het beeldscherm ;asagne eten :-). Nu al zin in. En misschien moeten we dat vaker op deze manier gaan doen, aangezien een van de meiden in Italië woont en er op deze manier altijd bij kan zijn. To be continued!
.
Shoptip: Stuur oma Cor.omapost
Cor.omapost.nl is een initiatief van Omapost.nl. Via deze website kun je oma (of opa, of een oom of tante of wie-je-maar-wilt) een echt kaartje sturen onder het mom van 'bezorg je oma geen corona maar een kaartje'. Gaat super gemakkelijk en je kunt er desgewenst je eigen foto aan toevoegen. Omapost is in het leven geroepen tegen eenzaamheid onder ouderen, Cor.omapost doet er nog een schepje bovenop door nu, in deze coronatijd waarin de (klein)kinderen niet langs mogen komen, alle opa's en oma's van ons land een hart onder de riem te steken. Mooi: Cor.omapost.nl heeft geen winstoogmerk, de kaartjes worden tegen kostprijs verstuurd. Wil je graag een kaartje sturen, maar heb je geen oma of opa? Je kunt dit aan Omapost doorgeven, zodat je gekoppeld wordt aan iemand die het leuk vindt om een kaartje te ontvangen. Mooi!
.
.
.

Dag 5, vrijdag 20 maart | Op de internationale Dag van het Geluk zien we vanuit alle hoeken en gaten lichtpuntjes opduiken. Zo hoorden we over een oma die de kleinkinderen tegenwoordig voorleest via Skype en leverde Den Daas Schoolfruit uit Nieuwegein maar liefst 70.000 kilo groente en fruit (dat al gelebverd was, maar niet meer aan de kinderen uitgedeeld kon worden) af bij de Voedselbank. Het wordt nu verdeeld onder 35.000 gezinnen. En nog meer fijn nieuws: tot en met 6 april geeft Cinetree het complete aanbod aan films vrij. Er zijn regelrechte feelgood movies geprogrammeerd zoals La Vita è Bella, maar ook de hoopgevende klimaatdocumentaires Tomorrow en Life, animated.
.
Shoptip: Kleien aan de Keukentafel met TwaalfZestig!
Keramiekcollectief TwaalfZestig geeft deze weken online kleiworkshops. Lekker met je handen in de klei en mooie dingen maken. De klei-juffen helpen je om verschillende kleicreaties te maken. Via het videobel-platform Zoom heb je contact met elkaar en krijg je je virtuele kleiles! Na je aanmelding krijg je je eigen klei en tools opgestuurd. Per workshop betaal je € 45,-, voor € 200,- kun je tot 6 april onbeperkt meedoen met alle zes lesmomenten. Het is te gek en de try-out was een groot succes, dus doe mee! Op de Facebookpagina van TwaalfZestig vind je het uitgebreide workshopprogramma. Een heel toffe anti-corona actie en een binnenkans voor de doorgewinterde kleifans!
.
.
.
.  

Dag 4, donderdag 19 maart | Het Utrechtse werving- en selectiebureau SchaalX heeft naar al haar medewerkers een uitdagende Jan van Haasteren legpuzzel gestuurd. Om af en toe even te ontspannen en een puzzelpauze te nemen. SchaalX wist haar medewerkers haarfijn uit te leggen waarom puzzelen zo goed voor je is. Puzzelen verbetert je geheugen en stimuleert de vindingrijkheid. Daarnaast maak je bij het plaatsen van ieder juist puzzelstukje het gelukshormoon dopamine aan. En tot slot? Puzzelen werkt meditatief. Uiteindelijk word je daar productiever van en krijg je meer zelfvertrouwen.
.
Shoptip:
Hoe is het met oma, nu ze geen bezoek mag ontvangen? Je lieve tante op leeftijd, kan zij wel een extra portie aandacht gebruiken? En mag je voorlopig even niet je ouders zien, die altijd zo trouw op de kinderen passen? Stuur ze iets liefs toe. Een handgeschreven kaart bijvoorbeeld, maar dan wel een héél bijzondere. Deze kaarten van Happywhatever.nl vouw je namelijk om tot vaas. Zo krijgt de ontvanger twee cadeautjes in één! De kaarten kun je om een lege fles wijn heen vouwen, waar je bloemen in kunt zetten. Dát is pas een hart onder de riem. 
.
.
.

Dag 3, woensdag 18 maart | Een Utrechtse vriendengroep lanceerde de website Steundekeukens.nl waarmee restaurants in de stad een steuntje in de rug kunnen krijgen. Hier kan restaurant-eten worden besteld waardoor lokale restaurants een steuntje in de rug krijgen en voedselverspilling wordt tegengegaan. De website wordt gerund op vrijwillige basis.
.
Shoptip: DIY zeeppakket
De webshop Imakin.nl barst uit z'n voegen van de super leuke DIY-pakketten, waardoor deze shop de komende weken (maanden?) hoog genoteerd staat in onze favorietenlijst. Zeker in een periode als deze is creatief bezig zijn en afleiding zoeken een must. Brand new in het assortiment is het Kids Pakket Zeep Gieten. Twee vliegen in één klap: de kinderen leren met dit pakket beestachtig leuke zeepjes te maken én handen wassen wordt ineens wel heel erg leuk. Want hoe vaker ze hun handen wassen, hoe eerder het verstopte beestje tevoorschijn komt. 
.
.
.

.
Dag 2, dinsdag 17 maart
| Chris Martin van de band Coldplay gaf een concert via Instagram dat binnen acht uur door één miljoen mensen was bekeken
.
Shoptip: Gratis Thuisklets printable - voor quality time
Met Kletsboeken, Halve Boeken, planners en veel meer zorgt de webshop Gezinnig.nl voor een soepel lopend gezinsleven. Om deze moeilijke corona-tijd samen door te komen, kun je bij Gezinnig gratis de speciale printable van Thuisklets downloaden. Op deze printable vind je tien activiteiten die je met de kids kunt doen wanneer het even tijd is voor een 'break'. Ga samen aan de slag met opdrachten, spelletjes en fijne kletsvragen en maak van quarantaine-time quality time...
.
.
.

.
Dag 1, maandag 16 maart
| De dag dat een aquarium in de Amerikaanse stad Chicago de deuren moest sluiten waardoor de pinguins voor het eerst vrij mochten rondlopen...
.
Shoptip: Bak super stylish koekjes
Met deze patroondeegroller van Vanillaandvelvet.com maak je zelf prachtige koekjes. Ga lekker aan de slag (heb je kids, laat ze het werk doen!) en deel eventueel koekjes uit aan juist díe mensen die het zo nodig hebben.
.


 

 

meer blogs van imakin.nl

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)