Wil je flyers drukken? Zo doe je dat!

Wil je flyers drukken? Zo doe je dat!
Wil je flyers drukken? Zo doe je dat!

Wil je iets promoten, zoals een beursdeelname, de opening van een winkel of de aankondiging van sale? Dan kun je hier heel goed flyers voor inzetten. En denk nu niet dat dit ouderwets is in het digitale tijdperk waarin we nu leven. Integendeel: juist doordat je een flyer fysiek in je handen gedrukt krijgt, hebben ze veel impact. Met deze tips valt jouw flyer zeker op!

5.000 impressies

Wist je dat we als consument wel zo'n 5.000 impressies per dag te zien krijgen? Ja, je leest het goed. 5.000! Denk aan advertenties op Instagram, commercials op radio en televisie die je voorbij hoort en ziet komen, alle logo's en merknamen in winkelstraten, banners op websites en ga-zo-maar-door. Heb je een onderneming, of heb je bijvoorbeeld een vriendin met een winkel of koffietentje dan weet je hoe belangrijk het is om klanten te werven. En om dat te doen, moet je je business laten zien. Dat kan door te adverteren op websites, je naam duidelijk op je etalageraam te plakken of... door te flyeren. In veel gevallen is dit laatste een perfecte manier om indruk te maken!

Goede flyer maken

Maar hoe maak je nou een flyer die een onuitwisbare indruk achterlaat bij jouw (potentiële) klant? Een goede basis zorgt ervoor dat jouw flyers maximale impact hebben. Met dit stappenplan is het ontwerpen van flyers en flyers drukken een fluitje van 'n cent. 

1. Val op

Belangrijk: jouw flyer moet opvallen. Dat doe je door te kiezen voor een ontwerp dat in het oog springt. Gebruik aansprekende kleuren en laat al het overtollige weg. Less is more! Want hoe minder je laat zien, hoe meer impact de woorden en beelden hebben die je gebruikt.

2. Weinig tekst, veel beeld

We lezen steeds minder. Gebruik vooral op een flyer heel korte, bondige teksten. En deze plaats je in een lettertype dat duidelijk leesbaar is. Kies dus voor een wat grote letter en gebruik liever een schreefloos font (zonder kleine balkjes of haakjes aan het uiteinde) dan voor een schreefletter. Een schreefloos font is over het algemeen namelijk beter leesbaar en moderner.

3. Formaat

Een veel gebruikt formaat voor een flyer is A5 formaat, een half A4tje. Dat is niet te klein - er moet immers wel genoeg informatie op kunnen - en niet te groot. Dat is namelijk onhandig, een flyer moet je gemakkelijk in je jaszak of tas kunnen stoppen.

4. Deel actief uit

Sta je op een event? Druk voorbijgangers een flyer in de handen. Als je een stapel op de balie legt in de hoop dat mensen die in het voorbijgaan zelf wel meepakken, kom je vaak bedrogen uit. Gebruik je de flyers in een winkel? Geef de mensen er eentje bij het afrekenen mee. Online is het slim om flyers bij het pakketje erin te doen. Of pak het nog slimmer aan, en ga samenwerken met ondernemers die goed bij je business passen. Stop elkaars flyers in de pakketjes en je krijgt allemaal meer bekendheid.

5. Laat er lekker veel drukken

Veel flyers drukken is relatief goedkoop. Verzin een plan om veel flyers uit te kunnen delen en laat een flinke voorraad drukken. Bij FLYERALARM kun je flyers laten drukken in allerlei soorten. En - fijn om te weten - als je heel veel haast hebt kun je gebruikmaken van de overnight service. Vandaag bestellen is morgen bezorgd. Heel handig als je een spoedje hebt! 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)