Tijdloze trend: cowboylaarzen. Zó draag je ze!

Tijdloze trend: cowboylaarzen. Zó draag je ze!
Tijdloze trend: cowboylaarzen. Zó draag je ze!

Cowboylaarzen: een schoenentrend die de afgelopen jaren on and off was, maar nu weer in opkomst is. Meestal gedragen in het wit, zwart of beige. Hoog, middel of laag en altijd voorzien van een leuk cowboypatroon. Deze te gekke laarzen zijn komen overwaaien vanuit Mexico en Texas, waar vaqueros (Spaanse cowboys) de trend hebben gezet.

 

Grote kans dat je cowboyboots in je kast hebt staan, of dat je ze op z'n minst in het verleden al eens hebt gedragen. Cowboyboots zijn niet voor niets tijdloze klassiekers onder de damesschoenen, en zijn anno nu weer helemaal in opkomst! De eerste cowboyboot is uitgevonden door een Amerikaanse lokale schoenmaker, rond 1870. Een cowboy vroeg de schoenmaker om een nieuw soort schoen voor hem te maken, die hem zou beschermen tegen slangen en ander gevaren die hij onderweg kon tegenkomen. De schoenmaker ging meteen aan de slag, en ontwikkelde een hoge laars gemaakt van leer en gepimpt door een patroon van strepen, sterren en vlammen. De laarzen werden al snel een trend onder cowboys van over de hele wereld, en werden niet lang daarna ook door de gewone bevolking omarmd.

Afgelopen lente zagen we de cowboyboots steeds vaker opduiken in het modebeeld. De jurkjes en rokjes konden weer uit de kast, en daar horen natuurlijk bijpassende schoenen bij! Cowboyboots zijn daar dé perfecte schoenen voor. Want ze zijn niet alleen fashionable, ze zitten ook nog eens ontzettend goed!
 
Ook zijn de boots ontzettend goed te combineren met de inhoud van je kledingkast. Hier hebben we drie leuke combinaties voor je:

1. Classy
Ga je voor een echte classy look? Combineer dan de laarzen met een tijdloze blazer. Zo stralen je cowboy boots echte klasse uit! Leuk met een kort spijkerbroekje, of voor de iets koudere temperaturen een skinny of mom jeans.

2. Sexy
Sexy look met een kort rokje of jurkje. Perfect voor de nazomerse dagen, een dagje gaat shoppen of wanneer je een terrasje pakt. Combineer het rokje met een leuk topje, een geknoopte blouse of een lekkere sweater.

3. Romantisch
Ga je meer voor een romantische look? Combineer je cowboy laarzen dan met een mooie, zwierige maxi dress of je favoriete jurk.

Oneindig veel opties dus! Wil je meer voor een herfstlook gaan? Ook dan zijn cowboyboots perfect. Combineer ze bijvoorbeeld met een leuke flared jeans en een wollig vest, of met een mooie zwarte trenchcoat. Cowboy boots zijn lekker warm, dus ook zeer geschikt voor de wat koudere maanden. Wedden dat je heel lang plezier gaat hebben van je nieuwe aanwinsten?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)