Zwevend groen

een luchtplantje in glazen bol
een luchtplantje in glazen bol

Afgelopen weekend ben ik weer eens door mijn huis gegaan. Ruimte maken! Vooral in mijn hoofd. Opruimen kun je het niet echt noemen, ik verplaats enkel dingen. De vazen die op verdieping 1 stonden staan nu beneden en ik heb wat lampen en kussens omgewisseld. Smetvrees heb ik ook niet. Het was geloof ik alweer een halfjaar geleden dat ik mijn ramen gezeemd heb. Maar het is gebeurd, kan weer  van het denkbeeldige lijstje. Nu ben ik tot de conclusie gekomen dat ik iets echt mis in dit huis: planten! 

Ik heb welgeteld 4 echte planten in huis staan. Waarvan drie cactussen (cactusjes, de grootste is nog geen 15 cm hoog). Ik zou zo graag een vette grote unit in mijn kamer zetten… Maar ik durf het niet aan. Mijn handen werken prima met een muis en toetsenbord. Een kwast of verfroller vasthouden gaat ook helemaal goed. Groene vingers… die ontbreken volledig. Mijn eerdere pogingen resulteerden in, voor mijn gevoel, weggegooid geld. Alles gaat binnen no time hangen. :(

de tillandsia: bijzonder, exotisch en vers
de tillandsia: bijzonder, exotisch en vers

De vierde plant was een vetplant welke ik in een theepot had gezet. Zag er leuk uit, maar zelfs deze heeft het niet overleefd. Ik heb ook het idee dat ik altijd de kneusjes eruit pik. Ik kocht hem in een mooie vorm, heel compact en in een mooie kleur. Na een tijdje begon het ding te groeien (goh) en kwam er een rare spriet uit. Deze tak was ook het enige dat groeide en uiteindelijk was alle vorm eruit. Wat overbleef was een raar groen ding dat uiteindelijk ook nog stonk. Gingen de onderliggende blaadjes ook nog schimmelen, dus weg ermee.

vaasjes, houders en terrariums
vaasjes, houders en terrariums

Nu heb ik wel balken in mijn huis (+1!) en ga ik een poging doen mijn huis aan te kleden met plantjes in de lucht. We hebben een perfecte webshop hiervoor online staan: luchtplantjes.nl. Dit zinnetje stond me wel aan: ‘Een luchtplantje is in staat om vocht en voeding uit de lucht te halen.’ Moet ik er natuurlijk wel voor zorgen… Dat is al stap 1. Als dit niet werkt weet ik het ook niet meer.

accessoires om het te personaliseren
accessoires om het te personaliseren

Je kunt in deze shop alles kopen om aan de slag te gaan. De vazen en terrariums, de planten zelf en ook accessoires

neerzetten kan dus ook!
neerzetten kan dus ook!

 om het op te hangen en om het helemaal eigen te maken. Dat is leuk. Nu hoef je ze niet per se op te hangen, neerzetten is net zo mooi. Ik ga eens even kijken wat ik ervan ga maken. En behouden… 

Mocht ook dit mislukken dan ga ik weer op zoek naar wat anders. Maar met de verzorgingstips moet ik toch echt een eind komen. Overige groene tips zijn welkom!

reacties op dit blog (1)

06 april 2021
Corinne
Echt mooi!
Bedankt voor de informaties.
Ik deel het met mijn jongste dochter, ze is dol op planten en op een studentenkamer heeft ze niet zoveel ruimte, zo dit is perfect!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)