Zomervakantie? Kinderkamer restylen!

Leuk behang in mint
Leuk behang in mint

Ai, ai. Mijn jongste is twaalf en gaat na de zomervakantie naar de middelbare school. Snik. En toch ook weer niet, want het is ook wel tijd voor een nieuwe periode. Je groeit ernaar toe, hè. Yes - alle clichés zijn waar. Nu is mijn dochter een soort replica van mijzelf en heeft ze dus - net als ik - een lichte (hoewel...) obsessie voor alles wat met wonen en interieur te maken heeft. Lang verhaal kort: haar kamer krijgt deze zomer een fikse metamorfose. Tijdens mijn oriëntatieproces (denk: Pinterest, maar natuurlijk ook leuke webshops) kom ik steeds weer bij Okika.nl terecht. Van behang per meter tot gordijnstof en kussens: wat een leuke collectie hebben ze hier!

Ik hoor het van heel veel moeders op mij heen: in het najaar pak je het huis aan qua interieur, maar de kinderkamers zijn al in de zomer aan de beurt. Tja - zes weken vakantie, waarvan drie en route. Er is dan nog genoeg tijd over om de kinderkamer een restyling te geven. Niet elk jaar hoor, maar zo eens in de twee jaar ben ik toch wel flink aan het klussen. Nu mijn dochter naar de middelbare school gaat, is het tijd voor 't echte werk. We zijn ons al een paar maanden aan het oriënteren. Pinterest is natuurlijk super; we pinnen ons helemaal suf op een gezamenlijk bord. We tekenen plattegronden waarbij ik haar de grondbeginselen van schaalverdeling leer en we kunnen geen bouwmarkt inlopen zonder een rits verfstrookjes mee te nemen. Nu moet ik zeggen dat de voorkeuren nog dagelijks wisselen, maar één ding is zeker: er moet een nieuw bureau komen, iets leuks op de muur (verf? behang?) en het is tijd voor het maken van een toffe chillhoek onder haar hoogslaper. Dus: gordijntje, kussens, zitzak. Dat werk.

Zoveel moois van Okika!
Zoveel moois van Okika!

Nu ik zo bij Okika.nl zat rond te snuffelen, werd ik echt getriggerd door de behangcollectie. Het is wel leuk hè, om één wandje te behangen. Super gemakkelijk met snel groots effect. En nu we al een aantal jaren een wand in een kleur geschilderd hebben, vind ik het ook wel leuk om juist eens wat anders te doen. Het behang in mint vindt ze superleuk. Ik ook! En het handige is: je bestelt het gewoon per meter, dus je hoeft weinig weg te gooien. Ideaal, want ik vind het altijd zo zonde als je een hele rol moet bestellen waarvan je maar een kwart gebruikt.

Mooi roze!
Mooi roze!

Ook gezien: deze gordijnen in roze. Hmmm... als mijn meiske het niet wil, vind ik het wel erg leuk voor in onze Flavourites studio! Ik belandde trouwens ook bij de posters van Okika.nl. Leuk (en heel betaalbaar!) zijn ze. Vooral die met de grafische patronen: super. Je kunt ze ook perfect met elkaar mixen & matchen. 

Gordijnen - kussens - behang - posters
Gordijnen - kussens - behang - posters

Het leuke van Okika.nl is dat ze alles op maat printen. Dus als jij behang bestelt, wordt dat speciaal voor jou geprint. Retourneren gaat daardoor niet, maar je kunt vantevoren gewoon een proefstaaltje aan vragen. Dat is leuk, want daarmee begint de voorpret! Ook de stof wordt op maat voor jou geprint. Dat is shoppen anno nu: geen verspilling, maar alles op maat gemaakt. Super goed én slim.

De kist is van De Fabricage.
De kist is van De Fabricage.

Oja, ook leuk om te weten: Okika.nl is een samenwerking aangegaan met De Fabricage (van de leuke vintage meubels) en met Villa Jipp (fijne webshop vol meubels en accessoires). Dat belooft veel goeds voor de toekomst! Kan ik over twee jaar wéér aan de slag :-).

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)