Zomers en netjes naar je werk: 5 tips!

Top Yvet Starry Night, rok Lotte Nature
Top Yvet Starry Night, rok Lotte Nature

Hte zou zo maar kunnen dat het deze zomer weer ont-zet-tend warm wordt, kijk maar eens hier. Maar wat trek je aan naar je werk als het kwik naar een tropische hoogte stijgt? Heel graag een mooie zomerjurk of -rok natuurlijk. Hoe luchtiger hoe beter natuurlijk. Alleen wil je er niet uit zien alsof je onderweg naar het strand even op je werk een koffietje voor onderweg kwam halen bij de koffieautomaat.

Aan de keuze voor een zomerse werkoutfit kleven nogal wat risico’s. Je kent ze vast: wapperende kipfilets aan de vergadertafel, te korte rokken en decolletés die gedurende de dag ongemerkt verder open gaan staan dan je wilt. Fair enough, de werkvloer wordt tegenwoordig ook wel eens ‘kantoortuin’ genoemd, maar het blijft de kunst om tijdens de zomer je outfit voor werk toch stijlvol en zakelijk te houden.

Top Mara Blue Lace, rok Lotte streep
Top Mara Blue Lace, rok Lotte streep

Dus hoe zie je er vrouwelijk uit, is wat je draagt lekker luchtig en kom je toch netjes voor de dag? Dat is makkelijker dan je denkt als je de volgende 5 regels in de gaten houdt:

Wikkeljurk Roos Bluette
Wikkeljurk Roos Bluette

1. Voorkom én-én. Een lage hals, blote armen of een wat kortere rok mag, maar doe het niet allemaal tegelijk. Niet alleen omdat je er dan al gauw te bloot uit ziet, maar ook omdat het de aandacht van het punt waar je je vrouwelijkheid wilt accentueren weg haalt. Draag bijvoorbeeld een jurk met mouwtjes en een lage hals of een jurk zonder mouwen met een hoge hals. Denk aan een mooie wikkeljurk bijvoorbeeld.

Top Ida Stripes, rok Elle Cloudy
Top Ida Stripes, rok Elle Cloudy

2. Houd rekening met je sterke en zwakke punten in de zomer. Kies voor een jurk of rok/top waarmee je de sterke punten van je figuur benadrukt. Dit geldt natuurlijk ook voor het najaar, alleen kunnen je sterke en zwakke punten per seizoen verschillen. Zo kunnen dezelfde bovenbenen er in een mooie zwarte panty heel anders uit zien dan wanneer ze bloot onder een kort rokje uit piepen. Kies in dat geval in de zomer voor een rok tot aan je knie en je ziet er net zo prachtig uit als in die kortere rok die je in de winter graag draagt.

Jurk Jolein Bluette
Jurk Jolein Bluette

3. Kies voor mooie en luchtige stoffen. Een kwalitatief ogende stof geeft een kledingstuk meteen meer allure. Voel en kijk kritisch naar de stof voordat je tot aanschaf over gaat en vraag je af of je het er netjes uit vindt zien. En het goede nieuws is: een mooie stof hoeft zeker niet altijd duur te zijn. Een top met korte mouwen van een mooie stof oogt direct anders dan een mouwloze top van een goedkope tricot. Natuurlijke stoffen zoals viscose, katoen en bamboe ademen bovendien goed dus dragen heel luchtig. Zelf als het een wat dikkere stof is.

Top Yvet Nature, rok Elle jade
Top Yvet Nature, rok Elle jade

4. Koop kleding niet te strak. In de zomer mist vaak het laagje onderkleding dat je in de winter wel aan hebt. Het is dan mooier om ervoor te zorgen dat je een aansluitende jurk of rok niet te strak koopt. Twijfel je voor de spiegel tussen twee maten? Ga dan voor de grotere maat. Die zit bovendien een stuk lekkerder als het erg warm is.

Jurk Yvet Nature
Jurk Yvet Nature

5. Zorg dat je je comfortabel en mooi voelt in wat je aan hebt. Ben je niet zeker als je ’s morgens in de spiegel kijkt? Trek gauw uit en kies voor iets anders! Want zonder een goed gevoel ontstaat er geen glimlach op je gezicht en straal je die onzekerheid uit.

Kijk voor de stijlvolle zomercollectie op Marjolein Elisabeth

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)