Zomer roadtrip checklist!

Let's gooo!
Let's gooo!

Jaaa, het is bíjna officieel zomer! Cocktails – of mocktails - drinken tot we niet meer kunnen, urenlang bakken in de zon, de frisse douche erna, paraderen in je favoriete zomeroutfit en wat dacht je van een te gekke roadtrip! Dat ga je nooit meer vergeten. Hoe handig is het om dan een checklist te hebben waar alles op staat wat je nodig hebt…

Bolide: check
Bij Vintageroadtrips.nl huur je oldtimers voor meerdere dagen. Perfect! Zie je jezelf al gaan? Toerend in een heuse Eend door Nederland of Frankrijk. Goedgevulde picknickmand mee op de achterbank en gaan met die banaan. Dakje open als het mooi weer is: pure romantiek! Of ga voor een oldskool VW busje. Zo’n exemplaar dat niet om de haverklap langs de kant van de weg stilstaat, of waaraan je hele weekenden moet klussen. Dat vuile werk is al voor je gedaan, zodat jij als luxepaard alleen maar hoeft te doen waar je goed in bent: genieten in je droomauto tijdens je roadtrip. Ohja, én ze zorgen desgewenst ook nog eens voor een aantal originele overnachtingsplaatsen en de mooiste routes. 

VW camper van Vintage Roadtrips
VW camper van Vintage Roadtrips

Muziek: check
Wat mij betreft één van de meest belangrijke in het rijtje. Neem een boxje mee en maak samen met je reisgenoot alvast een roadtrip playlist op Spotify met al jullie favoriete nummers. Kun je lekker op tijd mee beginnen, om alvast in de stemming te komen. Of download je favo playlists van tevoren. Genieten! Een goede powerbank mag daarbij ook niet ontbreken. Als je ergens stopt om te gaan kamperen heb je niet altijd elektriciteit.

Zit je dan...
Zit je dan...

Eten en drinken: check
Wanneer je onderweg een mooi plekje ziet, zodat je even achter het stuur vandaan kunt kruipen of om te picknicken of kamperen is het altijd handig om het volgende mee te nemen: een hervulbare fles of thermoskan die je drank koel kan houden. Bijvoorbeeld die van Mirthecastello.com, zien er ook nog eens super leuk uit! Verder een koelbox, herbruikbare borden en bestek. Voor snacks onderweg: kleine vuilniszakjes.

Hippe hoed van Sissy-boy
Hippe hoed van Sissy-boy

Andere essentials: check
De meeste zullen hier wel aan denken wanneer ze een roadtrip plannen, maar je weet het maar nooit.
.
- ID of paspoort en rijbewijs met kopie
- Autoverzekering met kopie
- Oplader voor je telefoon
- De oude vertrouwde TomTom of een ander toestel met GPS
- Een spons om je auto hier en daar weer op te poetsen, of van die handige wegwerp schoonmaakdoekjes
.
Luxe: check
Denk aan een zonnebril, een hoed of pet (pssst... check Sissy-boy.com eens), een reiskussen voor de dutjes onderweg, een slaapmasker voor als je niet zo makkelijk in slaap komt, eventueel een tablet of laptop waar je films op kunt downloaden en een polaroid camera. Je mobiel of een professionele camera neem je waarschijnlijk ook mee, maar met zo’n polaroid kun je op een hele leuke en creatieve manier al je herinneringen vastleggen.

Fijne notitieboekjes van A-journal
Fijne notitieboekjes van A-journal

Overige tips: check
- Muggenspray, een goede zonnebrandcrème en pijnstillers zijn cruciaal.
- Houd met een app of een notitieboekje je uitgaven bij. Check A-journal.nl eens, hier vind je de leukste.
- Neem een zaklamp mee voor eventuele, onverwachte avonturen in het donker.
- Pechhulp voor onderweg, sowieso handig om af te sluiten. Check wel of dat ook geldig is in het land waar je naartoe gaat.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)