Zo zorg je ervoor dat je een originele trouwkaart ontwerpt

Zo zorg je ervoor dat je een originele trouwkaart ontwerpt
Zo zorg je ervoor dat je een originele trouwkaart ontwerpt

De liefde wordt gevierd! Jouw grote dag komt er bijna aan en natuurlijk wil je dat je uitnodigingen extra speciaal en bijzonder zijn. Een originele trouwkaart kan de perfecte manier zijn om de sfeer te zetten en je gasten alvast in de stemming te brengen. Maar hoe pak je dat aan? Hier zijn vijf tips om ervoor te zorgen dat jouw trouwkaart fantastisch wordt! 

Schitterend feest in stijl 

Wist je dat je thema veel invloed kan hebben op de manier hoe je trouwkaart eruit ziet? Het kan de basis zijn voor kleur, design, lettertype enzovoort. Leuk om eerst een thema te bepalen dus! Misschien wil je wel een minimalistisch thema, waarbij je de trouwkaarten en misschien ook wel de save the date kaarten in hetzelfde thema kunt maken. En wat dacht je van wat mooie minimalistische accenten op je bruiloft zelf? Denk bijvoorbeeld aan de decoratie, bloemen en kleding. Hoe mooi is dat! 

Verzamel je mooie ideeën 

Nu je een tof thema hebt, is het tijd om een moodboard te maken. Dit helpt je om geïnspireerd te raken en je visie om te zetten in een te gekke uitnodiging. Verzamel alles wat je aanspreekt en kijk wat bij elkaar past en jouw stijl weergeeft.

Een stralende foto 

Een foto van jullie samen kan een gewone kaart omtoveren tot een onvergetelijke uitnodiging. Het is de ideale manier om iedereen te laten zien hoe verliefd jullie zijn. En met de technologie van tegenwoordig kun je zelfs foto's bewerken zodat de kleuren en achtergronden passen bij jouw thema.

Lekker creatief aan de slag 

Helemaal klaar om je trouwkaarten te maken? Je kunt kiezen voor een compleet blanco kaart en zelf aan de slag met elementen en lettertypes, maar je kunt ook een bestaande kaart kiezen en deze mooi aanpassen aan het thema. Denk bijvoorbeeld aan een mooie achtergrond, andere lettertypes of jullie eigen herkenbare elementen erin. Heb je meerdere kaarten ontworpen en kun je niet kiezen? Bestel dan een proefdruk! Zo kun je de kaart nog even fysiek bewonderen en dat maakt de keuze een stuk makkelijker. 

Met deze tips maak je jouw trouwkaart helemaal naar jouw wens en smaak. Laat jouw kaart een verlengstuk zijn van wie jij en je partner zijn en van jullie onderlinge dynamiek. Het moet jullie gasten inspireren om samen iets prachtigs te creëren en het huwelijksfeest onvergetelijk te maken. We wensen jullie een warme dag toe vol liefde! 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)