Zo volgden wij een 5-daagse sapkuur en dit is het resultaat

Vijfdaagse sapkuur, wat doet dat met je?
Vijfdaagse sapkuur, wat doet dat met je?

Ooit een sapkuur gedaan? Wij wel, en met succes. Maar om eerlijk te zijn: langer dan drie dagen hadden we het beiden nooit gedaan. Tot een paar weken geleden. Vijf dagen lang volgden we een sapkuur van Sap.je. Makkelijk was het niet, maar we hielden vol. En met resultaat!

Ik houd echt van de verse sappen van Sap.je. Bestel je hier een sapkuur, dan krijg je een box thuisgeleverd met mooie flesjes vol verse groentesappen. Waanzinnig wat er allemaal in zit. Ik las dat er wel 400 gram groente per flesje in zit! Bizar! En toch, dat merk je dus. Want na het drinken van een sapje voel je gewoon dat je iets gezonds neemt. Ik hou daarvan!

Lekker zomerse sapjes!
Lekker zomerse sapjes!

Sapkuur

Meteen een tip. Ga je een sapkuur doen? Maak dan een lade in je vriezer leeg. Je hebt behoorlijk wat ruimte nodig om de diepgevroren flesjes in te bewaren. Op de avond voordat je een dag gaat kuren, haal je de flesjes eruit die je de volgende dag nodig hebt. Zet ze op een handdoek, want anders vind je ze de volgende dag in een plas water terug. Zo. Klaar om te beginnen!

Ook lekker met biet
Ook lekker met biet

Detox

Bij de kuur krijg je een kaartje met daarop de tijden en de sapjes die je kunt gaan drinken. Niet weggooien! Dat deed ik dus wel, maar gelukkig had Petra het kaartje nog. Tussen 07.00 - 09.99 uur een kick, tussen 10.00 - 11.00 uur een detox, en uur later een sunny en als lunch een support... Zo gaat het de hele dag door. Bijna elk uur mag je een flesje nemen. Mijn truc: 's ochtends niet te vroeg opstaan, zodat je altijd aan het einde van je 'tijdslot' een sapje kunt nemen. Op die manier vond ik het echt beter vol te houden dan die ene dag dat ik om 06.30 uur opstond en eigenlijk de hele dag zin had in eten.

Vijfdaagse sapkuur

Hoe het verder ging? Hier in vogelvlucht mijn verslag!
Dag 1 Ik heb er zin in: ben toe aan een schoonmaakbeurt van lijf en darmen. De avond ervoor heb ik alle sapjes voor de volgende dag uit de vriezer gehaald en op een handdoek gezet. Ik sta pas om 08.00 uur op, wat me meteen in een fijn ritme zet! De hele dag loop ik lekker op schema. Het ene sapje vind ik lekkerder dan het andere, maar eigenlijk vind ik ze allemaal heel oké. Behalve de kick, die vind ik iets bitter. Even doorzetten dus!
Dag 2 In de ochtend gaat het prima. Ook de eerste helft van de middag is het goed vol te houden. Maar dan, later in de middag... Ik heb zin in eten. Gewoon heul veul zin. Maar ik doe het niet. Geen komkommer, geen wortels. Ik zet door maar vind het lastig. Ik moet nog zoveel dagen en heb het gevoel dat ik al een week geen vast voedsel meer heb gehad! Op tijd mijn mandje in.
Dag 3 Het gaat weer beter. De sapjes zijn gewoon heel lekker. En vooral de soepjes die ook in het pakket zitten en die je 's avonds kunt eten: heerlijk! Mijn favoriet is de pompoensoep. Super lekker! Maar ook de courgettesoep en tomatensoep zijn heel prima. Ik heb het sporten deze week op een laag pitje gezet. Ben gewoon even iets minder streng voor mezelf. Heerlijk, zo'n weekje!
Dag 4 Het schiet al lekker op! Wat ook meewerkt is dat ik veel minder buikpijn heb (ik heb toch best vaak last van een strak, 'trekkerig' gevoel in mijn buik, dat is nu helemaal weg) en ik twee kilo ben afgevallen. Petra appt aan het einde van de middag een foto met nootjes. Die had zin in een stevige 'bite' en gunde zichzelf wat lekkers. Groot gelijk, zo'n vijfdaagse kuur is niet niets!
Dag 5 Ik ben inmiddels wel een beetje klaar met al die sapjes. 's Avonds bij het eten zit ik aan een soepje terwijl de fam al de hele week smikkelt van curry's, ovenschotels en verse pasta. Ik verman me. Dit wil ik zelf, weet je nog? Even doorbijten, ik ben er bijna. En ik neem drie crackers bij mijn soepje. Oeps!

Fris gevoel

De volgende dag is er van de crackers niets te merken. 3.5 kilo afgevallen, een buik die echt een heel stuk platter is en een schoon, fris gevoel. Ik ben blij! Het hele weekend eet ik gezond. Veel fruit, komkommer, geen zware kost en slechts twee glaasjes wijn. Het voelt heel fijn dat ik dit heb gedaan. Duurde het lang? Hm, best wel. Vijf dagen is gewoon best een lange tijd. Maar het kwam deze week prima uit: ik had geen etentjes op de agenda staan en weinig activiteiten buiten de deur. Dan is de timing ideaal. Het wordt anders als je etentjes en andere afspraken hebt. Vind je vijf dagen iets te lang? Dan doe je gewoon een kuur van drie dagen. Is prima vol te houden; na anderhalve dag ben je al op de helft!

Healthy dagen

Nu, na een paar weken, ben ik nog steeds twee kilo kwijt. Ik heb al die tijd behoorlijk gezond gegeten, maar de laatste dagen is er toch weer het nodige aan ijsjes, drop en cake doorheen gegaan. Daar moet ik gewoon beter op letten. Zeker nu ik weet dat ik echt een 'rustiger' gevoel heb in mijn buik als ik weinig tot geen suikers en vetten eet. Later deze zomer ga ik nog een keer de driedaagse kuur doen, zo neem ik me voor. Gewoon even een paar healthy dagen inplannen; ik kijk er al naar uit! Ik ga dit gewoon een paar keer per jaar doen. Een heel fijne, frisse, gezonde gewoonte die je vooral ook laat beseffen wat je eigenlijk eet in een week. En dat is niet altijd even gezond. Alleen al vanwege dat besef vind ik zo'n sapkuur op zijn tijd heel fijn om te doen.

Bestel nu met 15% korting met code flavourites15. Deze code is geldig t/m 30 juni.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)