Zo ontwerp je zelf originele geboortekaartjes

Zo ontwerp je zelf originele geboortekaartjes
Zo ontwerp je zelf originele geboortekaartjes

Je hebt bijna een lief, nieuw bundeltje vreugde in je leven verwelkomd en dat wil je straks de hele wereld laten weten! Er is geen betere manier om dat te doen dan met een geboortekaartje. Hier zijn vier eenvoudige stappen om het perfecte kaartje te maken om het mooie nieuws te delen met je lieve vrienden en familie. Laten we snel van start gaan! 

Bepaal je lieve thema

Is het tijd voor geboortekaartjes maken? Bepaal allereerst wat voor thema je wilt voor je geboortekaartje. Als je van modern en minimalistisch houdt, kies je misschien voor een kaartje met een eenvoudig ontwerp en strakke lijnen. Of wat dacht je van een hip, stoer, lief of dieren thema? Er is zoveel moois te vinden, dus daarom goed om dicht bij jullie zelf te blijven. Kies wat goed voelt of beter gezegd, waar jullie hart sneller van gaat kloppen! 

Kies een mooi ontworpen lettertype

Heb je de keuze kunnen maken voor een thema? Fijn! Dan gaan we graag naar de volgende stap, namelijk een lettertype kiezen. Een trend in 2023 is bijvoorbeeld ‘holografisch’. Denk aan een holografische achtergrond, maar ook mooie glimmende letters. Maak je geboortekaartjes voor een jongen? Dan is misschien ‘forest green’ wel een thema dat bij jullie past. Een trend waarbij de prachtige kleur groen centraal staat. 

Wie is er geboren?

Nu je een thema en lettertype voor jullie geboortekaartje hebt gekozen, is het tijd om tekst toe te voegen. Je kunt iets speciaals over je kleintje schrijven of leuke details vermelden, zoals de naam, geboortedatum, lengte of het gewicht bij de geboorte. En wat dacht je van een mooie welkomst boodschap? Of een zin uit jullie favoriete liedje? Het kan en mag allemaal. Zorg ervoor dat je alle spelling dubbel controleert voordat je naar stap vier gaat!

Yes! Proefdruk bestellen

Bereid je voor op de verrassing van je leven! Maak je eigen unieke geboortekaartje en laat het bezorgen bij al je vrienden en familie. Maar, natuurlijk niet voordat je een proefdruk voor jezelf hebt besteld. Zo kun je alvast zelf ervaren hoe jouw geboortekaartje op de mat ploft. En zo weet je ook meteen hoe jouw favoriete kleuren en het papier eruit komen te zien. Zo kun je nog een laatste finishing touch toevoegen, mooie enveloppen en sluitzegels uitzoeken en daarna ben je helemaal klaar voor de start (en dat voelt geweldig!). Kies bijvoorbeeld voor enveloppen met gouden inlay in de kleuren blauw, zand of roestbruin en kies een bijpassende folie sluitzegel. We wensen jullie een warme tijd toe! 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)