Wow-webshop in high-end fashion

June hayden punk
June hayden punk

Zonder twijfel een van onze favoriete modewebshops is Soul-sister.com. De labels (denk: Humanoid, moniquevanheist, StudioRUIG en meer), de selectie van items, de fotografie... drie keer 'wow'! Tijd voor een kijkje achter de schermen van dit wonderschone adresje.

Esther, eigenaresse van Soul-sister.com, houdt kantoor in mijn thuisstad Utrecht. Is dat even handig, want ik kan er op de fiets naartoe. Terwijl ik door de stad fiets, fantaseer ik hoe ik straks door alle kledingrekken zal gaan, de hele collectie zal passen, mijn garderobe aanvul met de mooiste items... Bij aankomst haalt Esther me meteen uit de droom. Hier, in het creatieve bedrijfsverzamelgebouw Hooghiemstra, zijn de kledingstukken ver te zoeken. "Alle handling en verzending gebeurt vanuit een warehouse", lacht Esther. "Maar al het kantoorwerk vindt wél hier plaats." Ah, oké. Misschien maar beter voor mijn portemonnee ook. Want als die items online al zo verleidelijk zijn, hoe zal dit dan in de realiteit zijn... 

Monique van Heist canvas jas
Monique van Heist canvas jas

Terwijl we buiten op het terras zitten, vertelt Esther hoe ze ruim zes jaar geleden met Soul-sister.com begon. Als documentairemaakster werkte ze jarenlang in Latijns-Amerika, totdat ze getroffen door een burn-out thuis kwam te zitten. Esther: "In die periode kocht ik heel toffe laarzen van het label Golden Goose. Met winst verkocht ik ze door, en voor ik het wist had ik voor drieduizend euro een partij laarzen ingekocht. Het was 't begin van haar ondernemerschap in de online wereld van de high-end fashion. Samen met een bevriende fotograaf maakte Esther prachtige beelden van de schoenen, waarbij ze de modellen in kleding van labels als Humanoid stak. Mét naamsvermelding uiteraard, wat de vraag naar de Humanoid kleding aanwakkerde. Esther: "Op verzoek van de klant ben ik toen Humanoid gaan verkopen, en voor ik het wist verkocht ik ook andere merken. En alles online, dat was de meest logische keuze."

Rue blanche mitrelle
Rue blanche mitrelle

Hoe Esther bij de naam soul-sister kwam? "Ik was onderweg naar de Kamer van Koophandel om de webshop in te schrijven", aldus Esther. "In de auto werd het nummer Soul Sister gedraaid en ineens wist ik 't: dat moest 'm worden. Na mijn burn-out deed ik namelijk alles op gevoel. Bij de KvK heb ik de url gecheckt, die bleek nog vrij te zijn. Inmiddels is Soul-sister.com een begrip onder de fans van merken uit het hogere segment. Veelal Nederlandse ontwerpers zoals Humanoid, StudioRUIG en moniquevanheist, maar ook het aandeel buitenlandse labels is met 40% goed vertegenwoordigd. Esther: "Ik heb veel vaste klanten, de gemiddelde leeftijd is 42. Onder mijn klanten zijn veel vrouwen die heel bewust kleding kopen en echt houden van dergelijke bijzondere merken. Neem Monique van Heist. Wat een fantastische ontwerpster is dat, zij is zó aardig. Ze heeft enorm veel passie voor haar vak en staat 100% achter elk item dat ze maakt."

Monique van Heist
Monique van Heist

Ik kan er helemaal in komen. Ik heb ook een paar broeken van moniquevanheist en ben een soort rondlopend uithangbord voor haar fantastische broeken. En, pssst... vorige week shopte ik nog bij Soul-Sister.com een rokje uit diezelfde serie. Ik weet nu al dat ik dit, net als de broeken, eindeloos veel ga dragen. Kortom: een super investering, net als veel items van Soul-Sister.com. Esther: "Ik hield me nooit zo met mode bezig, maar realiseer me dat ik toch meer een modepopje ben dan ik dacht. Het leukste aan ondernemen is dat je van A tot Z in het proces zit: van inkopen tot fotografie en het opzoeken van designers met wie je werkt tot aan de klantenservice. Bovendien verandert de online wereld zó snel dat je continu moet meebewegen. Juist dat vind ik zo leuk aan ondernemen."

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)