Zo leuk voor melktandjes

Alle Tandenbeestjes op een rij
Alle Tandenbeestjes op een rij

Als je mij vraagt naar mijn favoriete producten, staan de twee Tandenbeestjes van Made by TOF (eentje voor zoon, eentje voor dochter) die we hebben bovenaan mijn lijstje. En die Tandenbeestjes, dat zijn handgemaakte vilten beestjes waarin je de melktandjes van je kind kunt doen. Superleuk.

Wat doe jij met de melktandjes van je kind(eren)? Grote kans dat ze ergens in een potje of bakje zijn verstopt. En zie ze dan maar eens níet kwijt te raken... Alweer heel wat jaren geleden kwam ik de Tandenbeestjes tegen. Doe je de beestjes open, dan zie je een binnenkant met gaatjes en wax waarin je alle melktanden en -kiezen kunt stoppen. Is je kind uitgewisseld, dan heeft het beestje zijn/haar tandjes. Briljant! Wisselen deden de kinderen destijds nog niet, maar je kunt er maar beter op voorbereid zijn... Ik heb er dus meteen twee aangeschaft. Inmiddels zijn we zo ver dat de Tandenbeestjes (draakje voor zoon, varkentje voor dochter) al voor een groot deel gevuld zijn. Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

Tandenbeestje goes international met Toodeez
Tandenbeestje goes international met Toodeez

Dochter verloor een keer een tandje in een kerstmaaltijd. Gelukkig konden we 'm nog net uit de kalkoen vissen. Zoon wisselde een tandje op de BSO. Spoelde 'm voorzichtig af onder de kraan, liet 'm per ongeluk glippen en was in tranen toen ik 'm kwam ophalen. Draakje zou vanaf nu immers als een piraat door het leven moeten... Gelukkig was ik zo scherp om de zwanenhals los te schroeven en ploep - daar kwam het tandje eruit. Hè, hè. Gered. Totdat we 'm thuis alsnog kwijtraakten. Dágen gezocht. Nergens meer te vinden. En ineens kreeg ik een ingeving: het filter van de afwasmachine! Hoe verzin je het? In elk geval kwam het tandje ongelooflijk maar waar tevoorschijn en mist Draakje nog steeds geen enkele tand of kies. Ja, die paar die nog gewisseld moeten worden. Komt goed. Met Varkentje gaat het ook lekker. Binnenkort weer drie tandjes voorbij voorspel ik, als ik zo die wiebelende tanden van dochter bekijk. 

De 13 verschillende Tandenbeestjes zijn prachtig gemaakt van wolvilt, cardboard en wax. Je hebt ze in allerlei soorten en zijn natuurlijk ontzettend leuk om cadeau te geven. Je steunt er nog een goed doel mee ook: van elk verkocht Tandenbeestje doneert Made by TOF, zoals het bedrijfje heet dat erachter zit, € 0,50 aan Brooke Hospital voor Animals, een organisatie die gratis geneeskundige hulp geeft aan werkdieren.

Ik ken de Tandenbeestjes dus al een tijd, maar nieuw is dat de Tandenbeestjes tegenwoordig ook internationaal gegaan zijn. Onder de naam Toodeez kun je drie leuke beestjes kopen in een kartonnen huisje. Groter geproduceerd dus iets goedkoper, en net zo leuk als de Tandenbeestjes. Echt een wereldaankoop!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)