Zó houd je het relaxte zomergevoel langer vast

Zó houd je het relaxte zomergevoel langer vast
Zó houd je het relaxte zomergevoel langer vast

Owww, ken je dat? Heb je zo'n heerlijke vakantie gehad, maar zodra je weer aan het werk bent is het relaxte zomergevoel dat je al die weken had alweer helemaal weg. Zo zonde. Hoe houd je dat fijne, stressvrije gevoel nou zo lang mogelijk vast? Wij delen handige tips!

Leg je herinneringen vast (en kijk ernaar)
Het hele jaar kijk je uit naar de zomervakantie. Geen ochtenden vol haast en stress, zalig niets doen, eindelijk dat boek lezen en de hele dag leuke dingen doen en genieten. Maarja, aan alles komt een eind, en voor je het weet zit je weer in de auto of het vliegtuig, op weg naar huis. Op naar je dagelijkse ritme en beslommeringen. Dan kan de stress weer acuut toeslaan. Gelukkig zijn er handige manieren om het zomerse geluksgevoel lang vast te houden. Ten eerste: stop de zomervakantie niet meteen weg, maar leg je herinneringen vast. Selecteer je allerleukste foto's en maak een geweldig fotoalbum, of lijst je mooiste foto's in en geef ze een prominente plek aan de muur. Dat kan door ze bijvoorbeeld op een Ixxi af te drukken, of een creatieve fotocollage te maken met Easycollage. Er zijn veel tools en webshops waar je je creatief kunt uitleven! Welicht iets meer werk maar heel leuk om te doen: maak een video van alle hoogtepunten. Plak de fragmenten achter elkaar, zet er een leuk muziekje onder en je ziet de vakantie weer aan je voorbij trekken...

Start met een ochtendroutine
Klinkt gek, maar werkt toch echt: start met een dagelijkse ochtendroutine die je rust én energie geeft. Sta een halfuurtje eerder op (oké, lastig. Ga dus 's avonds ook wat eerder naar bed) en ga mediteren of doe een yogasessie. Ontbijt lekker en gezond. Kortom: start relaxed en je hebt de hele dag het gevoel dat je zeeën van tijd hebt in plaats van dat je continu achter de feiten aanholt.

Vind je je baan nog leuk?
Ga je eigenlijk elke dag met tegenzin naar je werk? Of ben je op je werk uitgekeken? Misschien is het tijd om te gaan jobhoppen. Niet zo heel gek in deze tijd, want er zijn veel vacatures open. Het is echt zonde om elke dag zoveel uren te spenderen aan iets dat je eigenlijk helemaal niet leuk (meer) vindt, toch? Misschien wil je je omscholen (denk ook eens aan het STAP-budget waarmee je € 1.000,- vergoed krijgt voor het volgen van trainingen en opleidingen) of wil je flexibere uren gaan werken. Lekker vanuit huis of juist gezellig op kantoor. Zoek gewoon eens naar vacatures als bijvoorbeeld reisagent of kijk naar callcenter vacatures Utrecht, Arnhem of Den Bosch. Want in zo'n beetje alle plaatsen zijn mensen nodig! Wie weet loop jij zomaar tegen jouw droombaan aan.

Zoek sportmaatjes
Van sporten krijg je bakken energie. Gouden tip: ga nooit met jezelf in discussie ('Zal ik wel, zal ik niet?') maar maak het tot je dagelijkse (of tweewekelijkse, wat jij wilt) routine. Zodra het sporten in je systeem zit, ga je gewoon elke keer puur omdat het een gewoonte is. Je gaat het dan zelfs enorm missen als je een keertje níet kunt sporten! Het helpt als je een sport beoefent die je leuk vindt. En het hebben van een sportmaatje, of meerdere, is een enorme stimulans. Sport je samen, dan zeg je nu eenmaal veel minder snel af dan wanneer je in je uppie een rondje gaat hardlopen.

Creëer thuis een vakantievibe
Niet voor niets gaan we traditiegetrouw in het najaar en masse met ons interieur aan de slag. We kruipen immers weer naar binnen, ons holletje in. Maak het thuis aangenaam en warm met fijne kleuren, relaxte zitplekken en fijne meubels en accessoires. Zorg ervoor dat je plekken hebt waar je écht kunt ontspannen en bijtanken. Net als destijds op vakantie, weet je nog?

Laatste tipje voor als je je huidige baan niet leuk mee vindt! Door het hele land heen zijn de leukste banen te vinden. Van vacatures in Groningen tot vacatures in Utrecht, en in allerlei branches. Als je leuke dingen doet, vliegt de tijd. Voor je het weet is het januari en ben je alweer de zomervakantie aan het voorbereiden. Dan kan de voorpret alweer beginnen, en ook dat is een goede manier om het zonnige vakantiegevoel langer bij je te houden.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)