Zo haal jij gezelligheid in huis met kerstversiering

Haal de gezelligheid in huis met sfeervolle kerstversiering
Haal de gezelligheid in huis met sfeervolle kerstversiering

Weet jij al hoe jij je huis gaat inrichten voor de feestdagen? Kerstversieringen zijn een belangrijk onderdeel van de feestdagen. Ze laten ieder huis er feestelijk en uitnodigend uitzien. Ze voegen een gevoel van warmte en geluk toe aan ieder huis. Veel mensen zijn al tijden van tevoren bezig met het plannen van hun kerstdecoraties. Niet zo gek natuurlijk! Het versieren van je huis met lichtjes, kerstballen en verschillende soorten groen vinden wij juist een deel van het feestplezier. Daarom gaan wij in dit artikel dieper in op een paar tips zodat jij geen gebrek aan inspiratie hebt voor de aankomende feestdagen!

Een goede binnenkomer
Een goede entree is het grootste gedeelte van je visitekaartje. Eerste indrukken doen ertoe en dit is niet anders als het op kerstversiering aankomt. Vooral als je van plan bent gasten te ontvangen met kerst voor bijvoorbeeld een gezellig diner, raden wij je ten zeerste aan te beginnen bij je voordeur. Traditioneel gezien kun je er natuurlijk voor kiezen om een mooie kerstkrans op te hangen. Je kunt ervoor kiezen deze zelf te maken, dit kan bijvoorbeeld een leuke middag knutselen opleveren samen met kinderen, kleinkinderen of familie en vrienden. Je zou dit ook kunnen combineren met het maken van kerststukjes. Dit is voor veel families zelfs een traditie en voegt niet alleen toe aan je decoratie maar ook aan de sfeer. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om kersthangers of bellen aan de deur te hangen. Tenslotte kun je ook een deel van je hal decoreren door bijvoorbeeld kerstlampjes op te hangen. Deze kun je overigens ook prima hergebruiken omdat ze niet alleen met kerst maar het hele jaar in trek zijn.

Door een kerstkrans of kersthangers te gebruiken zorg jij voor een sfeervolle entree
Door een kerstkrans of kersthangers te gebruiken zorg jij voor een sfeervolle entree

Kerstversiering die je kamer oplicht
Met de dagen die alsmaar donkerder worden en de nachten die eeuwig lijken te duren, is kerstversiering die je kamer oplicht een ideale manier om de gezelligheid binnen te houden en de kou buiten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan geurkaarsen in bijzondere geuren die je doen denken aan de kerst. Hiernaast kun je ook denken aan speciale kaarshouders met een kerst thema. Deze staan bijvoorbeeld erg leuk op tafel tijdens een kerstdiner. Als je niet zo van kaarsjes bent is er ook geen probleem. Tegenwoordig zijn er steeds meer soorten LED verlichting kaarsjes beschikbaar. De welbekende snoeren kerstverlichting kunnen hier trouwens ook een uitkomst bieden. In plaats van kaarsjes kun je ook gaan voor een moderner alternatief door deze bijvoorbeeld in weckpotten te stoppen en te presenteren op tafel.

Kerstlampjes hoeven allang de boom niet meer in om je kamer op te lichten
Kerstlampjes hoeven allang de boom niet meer in om je kamer op te lichten

Een (alternatief voor) een kerstboom
Als we aan kerst en kerstversiering denken kan je traditionele kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Je kunt er alleen of met je gezin of vrienden op uit gaan om een echte kerstboom uit te zoeken en te kopen. Als je geen zin hebt in al dat gedoe maar toch wil genieten van een mooie kerstboom zijn kunstbomen misschien meer je ding. Ook deze kun je kopen in verschillende formaten, sommigen zijn zelfs al voorzien van nep sneeuw. Wat we tegenwoordig steeds vaker zien zijn alternatieve kerstbomen, die bijvoorbeeld gemaakt zijn door kerstkaartjes aan de muur te plakken. Voor meer inspiratie voor kerstversiering kun je terecht op het internet, in de winkel of bij een kerstversiering groothandel.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)