Zó haal je de lente in huis!

Deze sfeer in huis?
Deze sfeer in huis?

Met het geweldige weer van afgelopen week in mijn achterhoofd kán ik niet anders dan mijn huis een fijne opfrisser geven. Lekker een beetje schilderen, opruimen, nieuwe kleurtjes op de muur en hier en daar wat leuke, frisse spullen erin. En oja: natuurlijk heb ik afgelopen week de antraciete wintergordijnen weer vervangen door de witte zomergordijnen! Ik schreef er eerder over. Voor mij hét teken dat de lente begonnen is!

We waren de afgelopen maand alweer begonen ons huis (nee, woonboot) klaar te maken voor de lente. Stap 1: een nieuw bed voor dochter. Die gaat van hoogslaper naar gewoon bed en dat betekent: weg kledingkasten! Gelukkig hadden we nog een trapkast. Volgestouwd met bakken vol speelgoed, 'herinneringen', verkleedkleding en kerstspullen. De bezem ging erdoorheen en ik dacht: easy, een kledingrek erin en klaar! Samen met dochterlief belandde ik bij de Kwantum waar we beiden als een blok vielen voor zo'n kledingrek inclusief handige opbergruimte. Te gek! Hop, mee in de auto. Helaas, helaas paste hij niet onder de trap maar wél op een ander plekje in de slaapkamer. Superleuk toch? Het lukte niet om met enkel het kledingrek de winkel te verlaten. Want eenmaal langs de Wown-collectie (je weet wel, het leuke label van de woonbloggers BintiHome, Zilverblauw en &Suus) zagen we weer zoveel leuke lentespullen. Ook de collecties van &Suus en Anki van Zilverblauw zijn super leuk. Ik word altijd erg blij van Anki's huis en haar fijne foto's. Anki fotografeerde ook eerder op onze events en op de een of andere manier weet ze altijd perfect het licht te vangen in haar foto's.

Photo by Zbysiu Rodak on Unsplash
Photo by Zbysiu Rodak on Unsplash

Nog een leuke tip trouwens: bij Kwantum hebben ze heel tof vinyl waarmee je je vloer een snelle make-over kunt geven. Wat dacht je van zo'n stuk vinyl in de keuken? Lekker snel, groots effect! Zo krijg je snel een Portugese of Marokkaanse look in huis zoals op de foto hierboven. Ook leuk op zolder, of in de wasruimte. Het vinyl is er in allerlei prints, deze met de naam 'Evaro' is mijn favoriet. En als je bijvoorbeeld een huis huurt is het leggen van vinyl ook heel handig. Kleine investering, groots effect en... je huisbaas vindt dit ook vast en zeker goed! De volgende stap? De tuin en terrassen, want nu we hebben kunnen genieten van een lente-achtig voorproefje kan ik niet wachten tot het weer twintig graden is...

I.s.m. Kwantum

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)