Zo geef jij jouw woning een frisse look!

Zo geef jij jouw woning een frisse look!
Zo geef jij jouw woning een frisse look!

Ben jij wel uitgekeken op de sfeer van jouw woning en wil jij iets nieuws proberen? Dan hebben wij een paar goede tips! Met een nieuw behang op de muur of een structuurverf op de muur geef jij jouw woning een hele nieuwe sfeer. Maar ook door te spelen met de inrichting van je woning kun jij de sfeer compleet veranderen!

Zo verander jij de sfeer in je woning met behang!

Allereerst: wat is glasvlies behang eigenlijk? Er zijn vele verschillende soorten behang, renovlies behang, glasvezel behang en glasvlies behang. Waar renovlies behang van papier wordt gemaakt, worden glasvezel en glasvliesbehang van glasvezels gemaakt. In glasvliesbehang worden de glasvezels op elkaar gelegd zodat er een (dun) vlies ontstaat, dit vlies wordt een met de muur en kan de muur zelfs versterken glasvlies behang kan daarnaast ook haarscheurtjes overbruggen en is erg glad. Glasvlies behang kun je vervolgens overschilderen met elke muurverf die jij maar wilt!

Het aanbrengen van een glasvlies behang is ook helemaal niet lastig en met de juiste producten en know how kun je dit eenvoudig zelf doen. Volg de volgende stappen voor het beste resultaat!

Stap 1: Bereid de muur voor: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en glad is. Eventuele gaten of scheuren moeten worden opgevuld en gladgestreken.

Stap 2: Meet en snijd het behang: Meet de muur en snijd het behang op maat, met een extra paar centimeter aan de boven- en onderkant.

Stap 3: Lijm aanbrengen: Breng een gelijkmatige laag behanglijm aan op de muur met een roller. Zorg ervoor dat je genoeg lijm aanbrengt voor één baan tegelijk.

Stap 4: Behang aanbrengen: Plaats het behang tegen de muur, beginnend vanaf de bovenkant. Gebruik een behangspatel om eventuele luchtbellen te verwijderen en zorg ervoor dat het behang strak tegen de muur zit.

Stap 5: Snijd overtollig behang af: Gebruik een scherp mes om het overtollige behang aan de boven- en onderkant af te snijden.

En klaar, het behang hangt! Nu kun je jouw nieuwe gladde muur overschilderen in elke gewenste kleur!

Een moderne look op de muren? Probeer dan structuurverf

Naast een fris behang op de muren kun je ook gaan voor een interessante structuur. Nu denk je misschien: hoe doe ik dat? Structuur aan een toevoegen kan met structuurverf, deze verf geeft een gave structuur die een 3D look creëert. Structuurverf is een speciale verf waar een structuur aan is toegevoegd, meestal wordt dit met speciale zandkorreltjes gedaan. Hierdoor geeft de verf een structuur aan de muur. Deze muurverf is eenvoudig aan te brengen op de muur, al is het proces wel net even anders dan bij een normale muurverf. De voorbereiding is het zelfde, reinig en ontvet de muur en plak alle plekken die je niet wilt schilderen af, breng vervolgens een voorstrijk aan en breng hierna de structuurverf aan hiervoor heb je een speciale structuurroller nodig, zo creëer je het mooiste resultaat. 

De inrichting van je woning


Ook de inrichting van je woning kan een grote rol spelen bij de sfeer van je woning, door te spelen met kleuren en vormen kun je een unieke sfeer creëren ga bijvoorbeeld voor een andere kleur kussens of voor een groene kamerplant en de sfeer in de woning is direct anders! Kies voor accessoires die passen bij jouw stijl en voeg persoonlijke elementen toe zoals foto's of souvenirs. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dus ben jij klaar voor een nieuwe look in jouw huis? Ga dan aan de slag met structuurverf, behang of het inrichten van je huis! Met deze tips geef jij jouw woning in no time een frisse en unieke uitstraling. En op deze manier kun je je huis helemaal naar jouw eigen stijl inrichten en er een plek van maken die perfect bij jou past. Veel succes!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)