Zo creëer je jouw eigen style!

Knippen en plakken: on- of offline!
Knippen en plakken: on- of offline!

Ken jij je eigen stijl door en door? Of waai je met alle winden mee? Een bepaalde kledingstijl zegt veel over de persoon die eronder verstopt zit. Maarja: niet iedereen durft écht zijn/haar eigen style te creëren aangezien zij bang zijn voor vooroordelen. Eén ding is duidelijk: je hoeft écht geen celebrity te zijn om je eigen look en style te hebben. Wil je je eigen look en style creëren? In dit artikel krijg je handige tips & tricks hoe je dit doet!

Maak een moodboard
Om je stijl te bepalen, begin je het beste met het maken van een moodboard waar je al je favoriete items verzamelt. Hiervoor kun je natuurlijk en stapel modemagazines, lijm en een schaar gebruiken, maar je kunt ook moodboards maken op Pinterest of Instagram, zodat je steeds weer nieuwe outfits kunt toevoegen. Daarnaast kun je ook modeblogs lezen en je favoriete outfits (of een gedeelte hiervan) toevoegen aan jouw persoonlijke moodboard. 

Lekker aan de slag met het maken van j eigen moordboards
Lekker aan de slag met het maken van j eigen moordboards

Bepaal jouw stijlkenmerk
De meeste stijliconen herken je aan een specifiek kenmerk. Dit kan een accessoire zijn, een kleur of zelfs een schoonheidstruc. Rode lippenstift bijvoorbeeld, of een zonnebril. Misschien heb jij ook al zoiets, of kun je een bepaald kenmerk uitvergroten of opvallender maken. Denk aan een bril, oorbellen of haarkleur.
Daarnaast kun je ook een bepaalde stijl hanteren. Ben je helemaal weg van vintage, of juist van designlabels of bepaalde ontwerpers? Natuurlijk speelt jouw budget hierin ook een belangrijke rol. Met een klein budget is het lastig om veel kledingstukken van een designmerk aan te schaffen, maar snuffel ook eens rond bij vintagewinkels. Vintage kledingstukken kun je eventueel tweedehands aanschaffen op online platformen.

Monique van Heist (ook hier te zien) maakt al jaren dezelfde vaste fashioncollectie van items die fijn zijn én blijven
Monique van Heist (ook hier te zien) maakt al jaren dezelfde vaste fashioncollectie van items die fijn zijn én blijven

Houd rekening met je eigen sterke en minder sterke punten
Ieder lichaam is anders, dat betekent dat jij misschien niet de kleding kunt dragen die jouw vriendin bijvoorbeeld wel kan dragen. Ken je lichaam en houd rekening met jouw vormen bij het aanschaffen van kleding. Daarnaast heeft iedereen ook zijn eigen favoriete kleur. Staat blauw je bijvoorbeeld enorm goed, probeer deze kleur dan in een aantal outfits te verwerken.
Investeer in items die je wel altijd zou willen dragen. Een succesvolle stijl is er een waar je jaren dol op bent, dus je focus moet liggen op het dragen van dingen die je écht leuk vindt. Om hier achter te komen, kun je eens al je kleding die je in een maand draagt op een aparte kledingrail hangen. Dat zijn dan de bouwstenen van je garderobe. Als jeans bijvoorbeeld jouw ding is, ga er dan mee door. Wel is het zo dat veel mensen niet graag jarenlang dezelfde outfit dragen. Hiervoor is één simpele oplossing: door verschillende accessoires te combineren met je favoriete basisstukken kun je jarenlang plezier hebben van een outfit.

Check je kledingkast!
Check je kledingkast!

Herken wat je niet leuk vindt
Bij het selecteren van je garderobe is het net zo belangrijk om aandacht te besteden aan items waarbij je je niet goed voelt. Als je favoriete blogger een Gucci t-shirt draagt, betekent dat niet je het ook zou moeten doen als je hier niet blij van wordt. Mensen worden vaak gestuurd naar een bepaalde style omdat influencers bepaalde merken promoten. Laat je niet te veel beïnvloeden. Laat je inspireren en maak vervolgens je eigen keuzes.

Maak het af met een persoonlijk stijlkenmerk
Om je eigen style helemaal af te maken, voeg je een paar persoonlijke stijlkenmerken toe. Denk aan zelfgemaakte oorbellen of haaraccessoires. Je kunt ook zelf een tas maken en ook boodschappentassen met je eigen printje zijn harstikke leuk om je eigen look en style te laten zien. Tenslotte kun je pas echt een eigen style krijgen door zelf jouw textiele handtekening aan te brengen op je kleding en accessoires.

Wat is jouw style?
Wat is jouw style?

In samenwerking met Lequal

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)