Zó bedenken wij Flavourites Live!

Zó ontzettend blij met dit beursbeeld!
Zó ontzettend blij met dit beursbeeld!

Wie ons een beetje volgt, heeft het allang langs zien komen: het nieuwe beursbeeld van ons webshopevent Flavourites Live. Over ruim twee maanden is het namelijk weer over: dan strijken zo'n 130 leuke webshops als pop-up shop neer in hip, hot & happening Amsterdam-Noord. Nu krijgen we regematig de vraag hoe dat er nou aan toegaat, het organiseren van zo'n event. Ik kan je onthullen: dit is traditiegetrouw een enorm hectsiche tijd bij ons - maar ook heel leuk! We verzetten bergen werk en bedenken de leukste dingen die eind november realiteit worden. Vooruit, een tipje van de sluier!

Flavourites Live begint voor ons eigenlijk al als de vorige editie nog bezig is. Wat vinden we super, wat mag de volgende editie anders? Zodra we Flavourites Live achter de rug hebben, gaan we wel even in de chill-modus. Maar eerlijk is eerlijk: op de achtergrond gaan onze voelsprieten alweer aan. Na een paar maandjes van rust en evalueren beginnen we al weer voorzichtig aan de volgende editie te denken, met om te beginnen... het beursbeeld. Op de foto hierboven zie je een deel van het beursbeeld van aankomende editie. Al maanden voordat het event plaatsvindt, zijn wij hier flink over aan het brainstormen. Onze mede-organisator Maya komt uit de beurswereld (en kent dus het klappen van de zweep), heeft een scherpe neus voor alles wat leuk en 100% Flavourites is én Maya heeft altijd ontzettend veel goede ideeën. Voor het ontwerpen van het beursbeeld vragen we altijd een ontwerper - vaak weer iemand anders dan het voorgaande jaar. Dit keer lieten we Hanneke van Hipenhanneke.com met een voorstel komen. Meestal gaat dat dan zo: wij delen een Pinterest-board met onze (globale) ideeën en voorkeuren, ontwerpster gaat schetsen. We ontvangen de eerste schets, die printen we uit en gaan er vervolgens vele ogenblikken naar staren. Dan koppelen we terug, gaat ontwerpster verder met onze opmerkingen en zo ontstaat langzaam maar zeker het beursbeeld waarvan wij het onvervalste wow-gevoel krijgen. Dat ons een beetje vlinders in de buik bezorgt en waarvan ons hart een licht sprongetje maakt.

De opzet van het beursbeeld 2017 dat 't nét niet werd
De opzet van het beursbeeld 2017 dat 't nét niet werd

Hier zie je de fase vóór het daadwerkelijke beeld. Kleurenkaartjes, fijn beeld maar nét niet af. Er moest nog een slag overheen. De kers op de taart. Dat werd direct duidelijk toen we dit geel zagen. Yes!

Het beursbeeld door de jaren heen
Het beursbeeld door de jaren heen

Ook leuk om te zien: de beursbeelden door de jaren heen. Dit is het tiende beeld, inclusief de Flavourites Feest-editie van afgelopen mei (toen we het 10-jarig jubileum van Flavourites vierden) en het allereerste beeld, toen we geloof ik geen echt beursbeeld hadden. Ha ha ha, wat grappig als ik daaraan terugdenk. De allereerste editie van Flavourites Live vond plaats in het World Fashion Centre in Amsterdam. Lange roltrappen op (weet je het nog? Was je erbij?) en een combinatie van marktramen en stands. Fan-tas-tisch vonden we het. Zóveel mensen die de weg wisten te vinden naar ons webshopevent - het eerste dat in ons land plaatsvond. En wie weet wel ter wereld! Want een event met alleen maar webshops: daar had in die tijd nog niemand van gehoord.

Maya, Marije en Natascha aan het werk
Maya, Marije en Natascha aan het werk

Naast shoppen kun je al vanaf de allereerste editie nog veel meer doen op Flavourites Live. Een greep uit alle leuke dingen die de afgelopen jaren de revue passeerden: naar de fotobus, oesters eten, workshoppen, kledingadviezen, rolschaatsen, cadeaus doneren voor goede doelen, pottenbakken, zeefdrukken, schommelen, handen laten lezen, tentoonstelling bezoeken, 3D-printen, visagie, in het reuzenrad... Echt teveel om op te noemen. Ook dit jaar gaan er weer ontzettend veel leuke dingen gebeuren op Flavourites Live. Hier achter de schermen speuren we naar unieke belevenissen en toevoegingen, we krijgen de leukste mails en worden overstelpt met de mooiste ideeën... Daar krijg je energie van! Op de foto hierboven zie je Maya, Marije en mij aan het werk. Overleggen, brainstormen, mooie beelden uitzoeken, goed om ons heen kijken, heel veel ideeën in de groep gooien en bijna net zoveel weer afschieten... Totdat we precies dát hebben gevonden waar we zo blij van worden. En terwijl Maya de hal steeds verder inkleurt met de stands en de mooiste styling, zorgen wij ervoor dat níemand ons leuke event kan missen. Van maand- en dagbladen, blogs en outdoorcampagnes tot radiocommercials, social media en huis-aan-huis reclame, we haalden zelfs de TV met ons event. Wereldberoemd in eigen land :-)

Alvast enkele deelnemers...
Alvast enkele deelnemers...

Ook qua webshopdeelnemers komen er elke dag leuke aanmeldingen binnen en groeit met het naderen van de eventdatum het aanbod. Het leuke (en ook best wel bijzondere) van Flavourites Live is dat alleen webshops die een vermelding hebben op Flavourites kunnen meedoen. En tja - we zijn en blijven streng - alleen de échte snoepjes van 't web komen in aanmerking voor een plekje op de site. Daarmee is meteen de selectie compleet: alles wat je ziet op Flavourites Live, is per definitie LEUK want heeft onze eerste selectie gehaald! En weet je... Wij zijn natuurlijk net als jullie. Ook wij maken onze wishlist van items die we eindelijk even 'live' willen bewonderen én misschien wel willen shoppen. Ook dit jaar gaan we jullie weer verrassen met een waanzinnig leuk event. Gelukkig hebben we nog even, want er moet nog een hoop gebeuren. En als het eenmaal zo ver is, zijn we natuurlijk kapot én hebben we energie voor tien. Dan gaan we drie dagen lang ultiem genieten. Kom je dit keer ook? Je kunt nu alvast je tickets shoppen met early bird-korting, slim!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)