Zit de tandarts altijd bij de verzekering inbegrepen?

Zit de tandarts altijd bij de verzekering inbegrepen?
Zit de tandarts altijd bij de verzekering inbegrepen?

Voor de personen die zich afvragen of de tandarts zit inbegrepen bij de verzekering, zal dit artikel antwoordt geven op die vraag. Er kan ten alle tijden iets gebeuren met het gebit. Een tand die afbreekt, of een gaatje dat gevuld moet worden. Uiteraard wil je dat dit direct verholpen wordt en dat er achteraf geen flinke rekening wordt verstuurd waardoor je weer spontaan kiespijn krijgt. Daarom de belangrijke vraag: zit de tandarts bij de verzekering inbegrepen?

Wel of niet inbegrepen?
Heb je een basis zorgverzekering en vraag je je af of de kosten van de tandarts bij de verzekering zijn inbegrepen, dit ligt aan de handelingen die uitgevoerd zijn. Zo worden kosten die worden gemaakt tijdens chirurgische tandheelkunde, röntgenonderzoek en uitneembare kunstgebitten vergoed binnen het basispakket. Echter worden hierbij de periodieke controles niet vergoed. Om dit vergoed te krijgen, is een aanvullende zorgverzekering nodig. Maar hoe weet je nu welke aanbieder aanvullende tandartskosten vergoed en wat hiervoor de maandelijkse premie zal zijn?

Vergelijken
Om antwoordt te kunnen geven op die vraag, is het belangrijk om een vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders. Door de zorgverzekering vergelijken op verschillende vergelijkingssites, krijg je een overzichtelijk overzicht van alle zorgverzekeraars. Hierbij is het mogelijk om specifieke wensen in de vergelijking mee te nemen. Zo kan je een pakket op maat creëren en daarnaast de voordeligste prijs betalen. Op deze manier betaal je nooit teveel voor je zorgpremie en worden aanvullende tandartskosten gewoon vergoed. 

Bespaar veel geld
Naast het feit dat je met een vergelijking een goedkope zorgverzekering kunt realiseren, waarbij aanvullende tandartskosten worden vergoed. Kan je ook de vergelijking maken bij de andere verzekeringen. Door ook te kijken naar je autoverzekering, woonverzekering en energierekening, kan dit al gauw vele euro's besparen op je maandelijkse uitgaven. Ook hierbij kan je precies aangeven wat voor jouw situatie toepasselijk is en wat niet. Op deze manier betaal je enkel voor de opties waar je ook daadwerkelijk gebruik van maakt. Door ieder jaar een vergelijking te maken, weet je zeker dat je elk jaar de beste prijs betaald voor de betreffende verzekering.

Kortom, de kosten van de tandarts worden gedeeltelijk vergoed, tenzij je een aanvullende zorgverzekering neemt. Door de vergelijking te maken en hierbij jouw specifieke wensen in de vergelijking mee te nemen, kan je een pakket op maat realiseren en hierbij de voordeligste prijs betalen. Door dit ook te doen met de andere verzekeringen, bespaard dit jaarlijks veel geld. Onthoud daarom goed, vergelijken loont.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)