Woonkamer gezellig maken in een handomdraai

Maak het gezellig met vloerkleden
Maak het gezellig met vloerkleden

Wil je jouw woning restylen, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Met een aantal kleine aanpassingen kun je al een heel eind komen. Benieuwd hoe jij jouw interieur kunt omtoveren? We zetten een aantal opties voor je op een rijtje om van jouw woonkamer een plek te maken waar je je heerlijk thuis voelt. Lees snel verder!

1. Wat is de functie van de woonkamer?
Laten we bij het begin beginnen. De woonkamer wordt vaak gebruikt voor ontspanning. Heerlijk om even lekker op de bank te hangen en tv te kijken, maar ook tot in de late uurtjes borrelen met vrienden aan de keukentafel onder het genot van een kaasplankje. Heb je de luxe beschikking over een openhaard? Dan is dit natuurlijk dé plek bij uitstek om een goed boek te lezen. Soms is de woonkamer ook de ruimte waar gestudeerd of gewerkt wordt. En, hoe zit het eigenlijk met de opbergruimte? Je doet er verstandig aan om eerst bij jezelf na te gaan waar de ruimte voor gebruikt gaat worden. Wil je een comfortabele zitplek creëren om met het hele gezin naar Max Verstappen te kunnen kijken op zondagmiddag, of hecht jij meer waarde aan een ruime eethoek?

2. Kijk naar de indeling
Nu je weet wat jouw wensen zijn, kan het puzzelen gaan beginnen. Mag de bank gericht zijn op de tv of zet je hem liever gericht op de tuin of de openhaard? Wil je één van de luxe vloerkleden van Decorette in jouw woonkamer? En, ben je van plan om ook te gaan werken in de woonkamer? In dat geval moet je ook rekening houden waar de stopcontacten zijn om je laptop te kunnen aansluiten. Deze eisen bepalen uiteindelijk de plekken van je meubels!

3. Looproutes en deuren
Ook is het goed om rekening te houden met looproutes en deuren. Bij een eettafel heb je bijvoorbeeld 120 centimeter ruimte nodig om je stoelen van de tafel te kunnen schuiven en om er makkelijk langs te kunnen lopen. En houd bij de deuren ook rekening met de draairichting. Het zou zonde zijn als er bij het openen van de deur iets in de weg staat.

4. Uittekenen in schaalformaat
Meet en teken je woonkamer uit en maak is een plattegrond. Met uitgeknipte meubels kun je bijvoorbeeld gaan schuiven en ontdekken welke indeling minder of misschien juist wel geschikt is voor jouw woonkamer. Mocht tekenen nou niet jouw sterkste kant zijn, dan heb je online ook handige tools tot je beschikking. Succes!

Woonkamer gezellig maken in een handomdraai
Woonkamer gezellig maken in een handomdraai

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)