DIY: Winterkrans met lichtjes en zelfgemaakte hangers

Winterkrans met lichtjes
Winterkrans met lichtjes

Tijd voor weer een leuk doe-het-zelf project, dit keer alvast in het teken van Kerst. Natuurlijk genieten we nu nog even van de Sint die weer in het land is, maar ik wilde dit leuke project alvast met je delen.

Decoratiering met groen
Ik deelde al eens eerder een blog over deze ring met droogbloemen. Dit keer maakte ik hem op met groen. De ring is 50 cm groot. Ik gebruikte verse eucalyptus uit onze tuin. Dit droogt altijd mooi in en valt ook niet uit. Omdat kerstgroen wel meestal uitvalt, heb ik gekozen voor nepgroen. Ik kocht de takken bij Intratuin. Eerst maakte ik de eucalyptus vast met groen corsagedraad. Daarna verdeelde ik het nepgroen. Dit kun je natuurlijk naar eigen wens doen. Ik maakte hem schuin op, maar je kunt bijvoorbeeld ook de onderste helft doen. 

Dit heb je nodig voor de winterkrans
Dit heb je nodig voor de winterkrans

De ring verder versieren
Als het groen vast zit, kun je de ring verder versieren. Denk aan: kerstboompjes, dennenappels, kerstballen of andere kerstdecoratie. Je kunt alles gebruiken wat je wilt. Ik gebruikte kleine kerstboompjes, deze kocht ik bij Action. Ik maakte er eerst twee aan elkaar vast, weer met corsagedraad en daarna maakte ik ze vast aan de ring.

Zo sfeervol met lichtjes erin
Zo sfeervol met lichtjes erin

Lichtjes
Ik koos voor 1 meter led verlichting op batterij. Je kunt ook een langere slinger gebruiken en de lichtjes helemaal rond om de ring vastmaken. Het werkt het beste om de batterij een beetje onderin het midden vast te maken. Anders gaat je ring scheef hangen. Ik maakte het batterijtje aan de achterkant vast met een stukje groen touw.

Makkelijk zelf te maken: hangers van klei
Makkelijk zelf te maken: hangers van klei

Hangers van klei
De hangers heb ik gemaakt van zelfdrogende klei. Ik maakte dit plat met een deegroller en gebruikte koekvormpjes om de figuurtjes mee te maken. Een nachtje laten drogen en klaar zijn ze. Vergeet niet om een gaatje te maken met een satéprikker. Als de hangers goed droog zijn, kun je ze schilderen of versieren met een zwarte fineliner of stift. Een touwtje eraan en klaar zijn je zelf gemaakte hangers. Ook leuk om ze aan een showrek of in de kerstboom te hangen.

Leuk als je een foto van het resultaat deelt en in je bericht ook even @flavourites en @liefsvancindy deelt!

Creatieve groet van Cindy

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)