Wie verras jij met een vrolijke kusfoto?

Kusjesfoto
Kusjesfoto

We zitten alweer een tijd thuis en voorlopig moeten we ons nog flink aanpassen. We kunnen niet iedereen bezoeken en sommige mensen kunnen helemaal de deur niet uit. Daarom heb ik voor dit blog iets leuks bedacht waarmee je iemand kunt verrassen. En je kind is ook meteen weer even zoet, want hij of zij mag ook even aan de slag voor dit project!

Voor we de leuke handkusfoto kunnen maken, moeten er eerst vrolijke hartjes gemaakt worden. Teken een aantal hartjes op gekleurd karton en knip deze uit. Versier ze verder naar wens. Hoe vrolijker, hoe beter!  Je kunt ook stevig wit papier gebruiken en de hartjes zelf inkleuren en versieren. Als ze allemaal uitgeknipt zijn, kun je ze op tafel uitleggen in een mooie hartjesvorm. De hartjes hoeven niet allemaal even groot te zijn. Mijn lieve nichtje Anouk ging meteen met dit idee aan de slag en dat zie je op bovenstaande foto.

Plak de hartjes op de muur
Plak de hartjes op de muur

Plak nu de hartjes op een deur of muur. Dit kun je doen door een stukje plakband dubbel te vouwen. Kijk samen met je kind even naar de goede hoogte. Als je tevreden bent met de hartjes, kun je beginnen met het maken van foto’s. Maak er liever te veel dan te weinig. Dan kunnen jullie daarna de leukste foto uitkiezen. Er zijn verschillende apps voor op de telefoon waarmee je de foto’s kunt bewerken. Zelf gebruik ik altijd Snapseed. Daarmee kun je onder andere de helderheid en het contrast aanpassen. Je kunt indien nodig de foto ook nog bijsnijden. Het meisje op deze foto’s is Floor en haar moeder maakte het hart met hartjesstickers.

Bewerk de foot's op je telefoon
Bewerk de foot's op je telefoon

Je kunt de foto’s laten afdrukken, achterop een lieve boodschap schrijven en versturen. Maar je kunt er natuurlijk ook een leuk fotocadeau van laten maken. Laat de foto afdrukken op hout of maak er een kaart van. Dat kan allemaal online, dus hoef je zelf ook de deur niet uit. En ik weet zeker dat de ontvanger hier heel blij van wordt. Foto’s en post zijn altijd leuk, een ideale combinatie dus! En hoef je nu even niemand een hart onder de riem te steken? Dit is ook meteen een leuk idee voor een vader- of moederdagcadeau.

Foto  op hout
Foto op hout

Ik hoop dat we het virus snel onder controle hebben en dat we ons leven steeds weer een beetje meer kunnen oppakken. Denk om elkaar en help daar waar kan. Met een belletje, berichtje of kaartje kun je iemand al heel blij mee maken. Liefs van Cindy

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)