Welk hondenras past perfect bij jou?

Heel eigenwijs maar een echte familiehond: de beagle
Heel eigenwijs maar een echte familiehond: de beagle

Ken je dat? Kinderen die continu vragen of ze een hond mogen, of wellicht lijkt het jouzelf super om een hond te hebben. Het is natuurlijk ook super leuk, zo'n leuke viervoeter in huis! Ben je op zoek naar een geschikt hondenras voor jouw gezin? Er zijn hierbij verschillende factoren om rekening mee te houden. Wil je een hond die je met een gerust hart een paar uur thuis kunt laten zitten? Of ben je op zoek naar een actieve hond, waarmee je uren kunt wandelen? In dit blog helpen we je bij het vergelijken van verschillende soorten honden. Naast het verschil in karakter van honden, zijn er meer aspecten om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld ook naar de benodigde verzorging van honden, kies tussen een hond uit een asiel en een jonge pup, enzovoorts. Heb jij al een beeld van de hond die past bij jouw familie?

Honden die een tijdje alleen kunnen zijn
Een hond is een echt gezelschapsdier! Het is daarom niet verstandig om honden een langere tijd alleen thuis te laten zitten. Het ene hondenras kan hier beter tegen dan het andere. Onder meer de Basset, de Bullmastiff en de Golden Retriever zijn honden die je met een gerust hart een paar uur thuis kunt laten zitten. Vergeet niet dat de honden voldoende beweging moeten hebben. Kom tijdens de lunchpauze dus even naar huis om de hond uit te laten. Ook de Chow Chow en bijvoorbeeld de Bullterrier zijn honden die goed alleen kunnen zijn.  

Geschikte honden voor gezinnen met kinderen
Het ene hondenras is geschikter voor een gezin met kinderen, dan het andere. Onder meer de Boxer staat bekend om zijn kindvriendelijke karakter. Ook een Beagle of bijvoorbeeld een Labrador Retriever zijn zeer geschikte hondenrassen voor huishoudens met jongere kinderen. De honden zijn voorzichtig, beschermen het kind en vinden het niet erg als het kind onverwachte bewegingen maakt. Een kind is nou eenmaal minder voorzichtig met dieren dan een volwassene. Leer je kinderen daarom direct voor de hond te zorgen! Wat moet je kind doen als de hond niet goed luistert? En ook is het slim om je kind al vroeg te leren wat het moet doen als de hond een teek heeft, of bijvoorbeeld wat je moet doen in het geval van diarree bij je hond. Het hoort er allemaal bij, hè. 

Energieke hondenrassen voor een lange wandeling
Wanneer je regelmatig een lang stuk met je hond wilt kunnen wandelen, zijn de Border Collie en bijvoorbeeld de Golden Retriever honden die je zou kunnen overwegen. Ook de Australian Shepherd en de Labrador Retriever houden van beweging. Je kunt eindeloos met deze honden spelen, fietsen en wandelen. Geniet niet alleen van je hond, maar ook van de natuur om je heen wanneer je samen naar het bos gaat!

I.s.m. Medpets.nl

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)