Weg met de herfst deel 2: deze tiny houses zijn super stylish

Minimalistische scandi vibes bij Noma Veluwe
Minimalistische scandi vibes bij Noma Veluwe

Heb je onze te gekke ideeën voor een herfstbreak gezien vorige week? We gingen op zoek naar tiny houses met eigen wellness en wow, wat hebben we een leuke bestemmingen gevonden. Nu kregen we zoveel leuke reacties (en eerlijk gezegd: zin om zelf ook een break te nemen) dat we nóg een zoekronde hebben gedaan. Dit keer was de vraag: Wat zijn de meest stylish tiny houses van ons land en onze buurlanden? Deze adressen van de heerlijke website Spots & Spaces zijn te gek, sla ze op!

Scandi vibes in Holland
Eerst deze beauty: Noma Veluwe. Twaalf prachtige stylish tiny houses op de Veluwe, die niet alleen van buiten heel mooi zijn, maar ook aan de binnenkant súper smaakvol zijn. De twaalf huisjes hebben allemaal een andere eigenaar, waardoor geen huisje hetzelfde is. Nice to know: de huisjes hebben allemaal een Scandinavische naam. Aha. Vandaar dat buitengevoel, de minimalistische uitstraling, de stylish eenvoud die deze huisjes uitstralen. Willen we meteen naartoe.

Ook van binnen is Noma Veluwe prachtig
Ook van binnen is Noma Veluwe prachtig

Oja, bekijk ook even het interieur! Smaakt het naar meer? Hier vind je meer info.

Architectonisch hoogstandje: Mosel Chalets
Architectonisch hoogstandje: Mosel Chalets

Stylish wijn drinken
Vlak over de grens, in de Duitse Moezel, vind je deze drie Mosel Chalets. Zooo mooi. De huisjes zijn klimaatneutraal gebouwd (houden wij van) en kijken uit over de vallei met wijnranken (houden wij erg van). Een geweldige plek voor designliefhebbers, maar ook voor iedereen die houdt van het actieve buitenleven: fietsen, varen, wandelen. En vergeet een bezoekje aan een van de vele wijnboerderijen in de omgeving niet! Nice to know: een van de drie huisjes heeft een sauna. Let op: minimale leeftijd 14 jaar.

Relaxen in Friesland
Relaxen in Friesland

Op naar Friesland
In Koudum, Friesland, vind je deze twee mooie tiny houses: Bij De Genieterij. Heel fijn om samen met je lief de buitenwereld even helemaal te ontvluchten. Wat zo leuk is: bij je verblijf zit een kano waarmee je naar de Friese Morra kunt peddelen. Weer terug na een heerlijke tocht over het water? Ge relaxen bij de houtkachel of in de hangmat. Lekker even helemaal nietsdoen, een boek lezen en bijtanken. Heerlijk!

Ultiem relaxen bij  B&B ForRest
Ultiem relaxen bij B&B ForRest

Uitrusten in het bos
Aan de rand van de Veluwe vind je B&B ForRest. Mooi ingericht, een geweldige ligging - op steenworp afstand van nationaal Park de Hoge Veluwe. Er zijn twee suites met de toepasselijke namen Bos en Rust. Voor welke je ook gaat, hier is het ultiem relaxen bij de kachel, nadat je een lekkere wandeling hebt gemaakt in de bossen. Het hele jaar door een heerlijke plek!

Stylish bij Opa Ben in België
Stylish bij Opa Ben in België

Bonus: Opa Ben
En nog een bonus. Want dit is niet echt een tiny house, maar eerder een giant house. Opa Ben in het Belgische Damme, vlakbij Knokke, is een fantástisch vakantiehuis voor jou en je vrienden of familie. Maar liefst 16 personen kunnen slapen in dit super stijlvol ingerichte huis met zes slaapkamers, drie badkamers en een hammam. Dol op het strand? In Knokke beschikt de villa over een eigen strandcabine. Onthoud deze tip voor het eerstvolgende vrienden/familieweekend!

O, zo mooi: Casa no Meio
O, zo mooi: Casa no Meio

Extra Bonus: Casa no Meio in Portugal
Oké, oké, omdat ik het niet laten kan een extra bonus. Dit vakantiehuisje Casa no Meio ligt namelijk niet in ons eigen land of in een van de buurlanden, maar in Portugal. Waarom het dan toch in dit lijstje staat? Omdat het zo mooi is. Zó waanzinnig ingericht met natuurlijke materialen en veel aardetinten. En omdat het in het Portugese Portimao ligt, een super leuke badplaats (ben fan!) waar het 't hele jaar door heerlijk weer ios. Dus mocht je snakken naar de zon en iets bijzonders willen doen... go, go go

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)