We love winter!

We love winter!
We love winter!

Ooh baby it’s cold outside! Heerlijk he, deze bijna oud-Hollandse winter. Wij houden er wel van. En genieten zolang het duurt, want ja, dat weet je in Nederland maar nooit. En daarom delen we een aantal van onze winterse favorieten met je, gewoon, omdat we er zo blij van worden.

 

Als we niet naar de bergen kunnen, dan halen we de bergen in huis. Zou zomaar op een tegeltje kunnen. Dat dachten ze bij Story Tiles dus ook, want kijk eens wat een heerlijk wintersport tafereel. En hoe mooi is de knipkunst die Geertje Aalders maakt. Geeft echt die heerlijke wintersfeer weer.

Als wij niet naar de bergen kunnen....
Als wij niet naar de bergen kunnen....

Omdat wij zo ontzettend blij worden van winterse plaatjes met sneeuw, knisperende haardvuurtjes en warme drankjes hebben we op pinterest een speciaal Winter Wonderland bord aangemaakt. Zo leuk om die mooie beelden en tips bij elkaar te zien. Er staat vast wel iets moois en inspirerends voor jou tussen.

Wie is er snelste beneden op deze stoere ijsbeer sneeuwband?
Wie is er snelste beneden op deze stoere ijsbeer sneeuwband?

Oh dit is leuk: een opblaasband in de vorm van een ijsbeer! Perfect om van kleine heuveltjes te glijden óf om achter je slee te binden voor op het ijs en je dan lekker te laten trekken. De ijsbeer is van stevig materiaal dus niet alleen voor kleine kinderen als je begrijpt wat ik bedoel…

We zijn dol op warme truien en vesten
We zijn dol op warme truien en vesten

Het wordt echt heel koud de komende tijd, dus we moeten ons lekker warm aankleden. En niet alleen als we naar buiten gaan, ook binnen is iets warms als een gebreide trui of vest een echte must. Zeker als je stil achter je laptop zit te werken. Check de mooie en warme breisels van Sissy-Boy, waarvan er nu een hoop in de sale zijn. Kort, lang, met col, zonder col, met streep, effen, grofgebreid, fijngebreid; onmisbaar in je winterse garderobe.

Bij deze temperaturen hoort een heerlijk glaasje glühwein
Bij deze temperaturen hoort een heerlijk glaasje glühwein

Na het buitenspelen is er maar één echt goede manier om op te warmen, en dat is met een flinke beker warme chocolademelk of kruidige winterthee. Of nog beter, glühwein! Alleen die geur al, heerlijk toch. We hebben heerlijke recepten voor zowel chocolademelk als glühwein op ons pinterest bord bewaard, kun je de komende dagen lekker uittesten. Leuke tip voor als je iemand nog een lief cadeautje wilt sturen: dit warme chocolademelk cadeaupakket is toch té leuk!

Grote buitenkaarsen maken het buiten sfeervol, ook als je binnen onder een dekentje zit
Grote buitenkaarsen maken het buiten sfeervol, ook als je binnen onder een dekentje zit

Wij boffen dat we aan het water wonen, dat is ‘s zomers leuk want dan kunnen we lekker varen. Maar in de winter is het stiekem nóg leuker, want we stappen zó van het vlonder het ijs op. Schaatsen onderbinden en gaan met die banaan, de hele dag door. We hopen zo dat Gerrit, Peter, Marjon en Helga het bij het goede eind hebben en we aan het eind van de week dik, zwart ijs hebben. Hoe sfeervol is het dan om in de tuin of op het vlonder zo’n vuurkorf of grote buitenkaars in blik te hebben. En die heeft maar liefst 50 branduren! Of go all the way met deze onwijs gave barbecue terrashaard! Mooi vuurtje, handen aan warmen en misschien wel een paar marshmallows boven roosteren. Nu al zo’n zin in.
.
Houd je nou echt niet van de kou of krijg je het maar niet warm, dan zit er maar één ding op: binnenblijven en onder een hele warme deken kruipen. Warmer dan deze krijg je niet, want hier snuggle je helemaal in weg. Maar eh, is het een hoodie of is het een deken? Het is allebei! Met capuchon, diepe zakken en gemaakt van superzacht fleece zit je er warmpjes bij en geniet je binnen van het winter wonderland buiten. 

Niet alleen voor in de zomer, maar juist in de winter steek je deze terrashaard aan
Niet alleen voor in de zomer, maar juist in de winter steek je deze terrashaard aan

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)