Wat zijn leuke cadeaus voor kattenbaasjes?

Wat zijn leuke cadeaus voor kattenbaasjes?
Wat zijn leuke cadeaus voor kattenbaasjes?

Heeft een familielid, vriend of kennis van je een kat? Of krijgt hij of zij binnenkort een kat in huis? Het is leuk om hier een cadeautje voor te geven. Daar maak je je dierenvriend immers echt blij mee. En er zijn genoeg toffe opties om aan te denken. Bekijk deze tips maar eens!

Geruststelling voor de kat

Is de kat pas nieuw in huis? Dat is natuurlijk best een spannende tijd voor het huisdier. Katten kunnen echt wel even de tijd nodig hebben om te wennen. Daar kun je het cadeautje dus op afstemmen. Feliway is bedoeld om katten te kalmeren en om het welzijn van katten te ondersteunen. Zo geef je dus echt een nuttig cadeau, om de kat op het gemak te stellen. Doe dit bijvoorbeeld cadeau aan een vriend die sinds kort een kitten in huis heeft.


Lekker eten

Iedere kat heeft lekker eten nodig. Dit kan dan ook een goed cadeau zijn voor de (kersverse) katteneigenaar. Houd in je keuze voor kattenvoer wel rekening met het type voer dat je uitkiest. Onder andere de leeftijd van de kat telt mee. Maar ook het ras, en of er eventuele allergieën zijn. Je kunt misschien al eens stiekem in het keukenkastje kijken. Welk voer is er al in huis gehaald voor de kat? Daarmee weet je dat je in ieder geval goed zit. Of geef juist iets extra lekkers voor de kat om te eten, zoals natvoer of een liquid snack. Dat is al helemaal feestelijk om te geven natuurlijk.

 
Ontspanning

Katten zijn dol op ontspanning. Heeft degene aan wie je het cadeau wil geven eigenlijk al een comfortabel mandje voor de kat in huis? Als dat niet zo is, kun je er eentje uitzoeken. En je hebt een heleboel designs om uit te kiezen. Een basic mandje bijvoorbeeld, zonder poespas. Of pak juist uit met een extra zacht en fluffy mandje. Dat staat heel schattig! Je kunt zelfs denken aan een huisje, met een dakje erop. Dit vinden katten extra prettig, omdat ze zich veiliger voelen als ze zich helemaal terug kunnen trekken. Ga op die manier dus op zoek naar een design dat je er mooi uit vindt zien. En dat ook nog eens past in het interieur, want dat telt net zo goed mee!


Speelgoed

 
Nog iets leuks om aan een kattenbaasje en een kat cadeau te doen? Speelgoed voor de kat! Katten houden namelijk wel van een spelletje. Zeker binnenkatten hebben het nodig om veel te spelen, om voor afleiding en beweging te zorgen. Maar ook katten die naar buiten mogen, hebben vaak nog best wat energie over om zich binnenshuis uit te sloven. Voorbeelden van kattenspeelgoed? Denk aan een tunnel om doorheen te kunnen rennen en kruipen. Ook een speelhengel met een neppe vogel of vlinder eraan kan in de smaak vallen. Andere katten zijn weer dol op knisperballen of juist op een krabmeubel. Het is en blijft een beetje een gok. Want je weet maar nooit of het speelgoed in de smaak valt bij de kat. Maar proberen kan natuurlijk altijd.


Nuttig cadeau

 
Vind je het bij het cadeau vooral belangrijk dat het een nuttig doel dient? Hoewel dit zeker te zeggen valt voor de bovenstaande tips, kunnen we nog wel meer bedenken. Een kattenbak is bijvoorbeeld zo’n noodzakelijk item, dat je ook als cadeau kunt geven. En dat geldt ook voor een krabpaal, waaraan de kat de nagels korter kan maken. Geef bij deze laatste tip meteen de informatie mee dat de kat de krabpaal eerder gebruikt als deze lekker ruikt. Er kan dus een geur op worden gedaan die katten aanspreekt, zoals de geur van catnip.

 
Het is hartstikke leuk om een goed cadeau te geven voor het kattenbaasje én natuurlijk de kat zelf! Doe dit bijvoorbeeld om de kat welkom te heten. Of juist bij een verjaardag. Je kunt zelf het beste een geschikt moment bedenken. Hierboven vind je in ieder geval gevarieerde cadeau-inspiratie. Weet jij al wat je gaat geven?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)