Wat zijn de voordelen van een merkzonnebril?

Wat zijn de voordelen van een merkzonnebril?
Wat zijn de voordelen van een merkzonnebril?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe zonnebril, kom je ongetwijfeld ook zonnebrillen van merken als Gucci, Prada, Oakley, Dolce & Gabbana en Ray-Ban tegen. Doordat dit bekende merken zijn, betaal je er vaak een hoge(re) prijs voor. Staar je hier niet blind op, want er zijn genoeg redenen om toch zo’n zonnebril te kopen. Om jou te overtuigen, lees je hier wat de voordelen van een merkzonnebril zijn.

Hoogwaardige kwaliteit

Veel mensen denken dat de prijs van een merkzonnebril alleen bepaald wordt door het merk. Dit is inderdaad van invloed op het prijskaartje, maar er zijn ook andere redenen waarom je voor een merkzonnebril meer betaalt dan voor een merkloze bril. Zo is een
Oakley zonnebril bijvoorbeeld van betere kwaliteit dan een zonnebril zonder merk. Dit komt vooral doordat merkzonnebrillen uitsluitend gemaakt worden van hoogwaardige materialen. Het gevolg hiervan is dat zo’n bril vaak beter tegen een stootje kan, waardoor je hem minder snel hoeft te vervangen.

Goede bescherming

Een tweede voordeel van een merkzonnebril is dat je zeker weet dat je ogen goed beschermd worden. Vrijwel alle merkzonnebrillen zijn namelijk voorzien van de markering ‘UV400’ of ‘100% UV’. Wie voor een bril met deze markering kiest, weet zeker dat zijn ogen
goed beschermd worden tegen uv-licht. Dit is belangrijk, want hierdoor verklein je de kans dat je ogen blijvende schade oplopen. Koop je een goedkope zonnebril die je ogen niet goed beschermt? Dan kan je zicht op latere leeftijd verminderen en bovendien kan het voorkomen dat je kleuren minder goed ziet. Merkzonnebrillen hebben vaak een minimale CE-markering van 3. De glazen van zo’n bril absorberen minimaal 75 procent van het licht en dat wordt aangeraden in de zomermaanden. Als jij je veel op of aan het water bevindt, kun je het beste voor een zonnebril met CE 4 kiezen. Zo’n zonnebril absorbeert 92 tot 97 procent van het licht.

Stijlvolle uitstraling

De kwaliteit is belangrijk bij het kopen van een zonnebril, maar voor veel mensen is de uitstraling minstens zo belangrijk. De grote merken in de zonnebrillen wereld zijn zich hier maar al te goed bewust van. Hierdoor weet je zeker dat je bril een stijlvolle uitstraling heeft als je voor een merkzonnebril kiest. Zonnebrillen van merken zijn er bovendien in allerlei soorten en maten. Neem bijvoorbeeld zonnebrillen van Prada. Je kunt een trendy Prada zonnebril kopen, maar dit merk maakt ook tijdloze zonnebrillen.

Beter draagcomfort

Vind je het belangrijk dat een zonnebril goed zit? Grote kans dat je bij een merkzonnebril uitkomt. Bij merken speelt het draagcomfort namelijk een belangrijke rol. Zo zijn zonnebrillen van veel merken bijvoorbeeld voorzien van neusvleugels. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de bril iedere keer van je neus glijdt. Bovendien oefent zo’n bril vaak niet onnodig veel druk uit op je slapen.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)