One-of-a-kind gebreid!

Slow knitwear: handgebreide items door de zussen Marja en Jolanda
Slow knitwear: handgebreide items door de zussen Marja en Jolanda

We hebben deze webshop al een tijdje online staan op Flavourites.nl én... deze shop verdient ook echt die aandacht: een creatieve breifanaat die houdt van breien en met elk nieuw breisel haar assortiment aanvult. Hoe leuk! Echte one-of-a-kind, slow-knitwear.

Mijn moeder houdt gelukkig ook van breien dus bij haar kan ik wel eens terecht als ik iets heel moois gezien heb. Zelf lukt het me namelijk (vooralsnog) niet om hier tijd voor vrij te maken. Maar, het lijkt me wel heel tof, als je gewoon zelf je kleding kunt breien! Ik ben vooral gek op gebreide vesten en omslagdoeken. Maar ik heb ook lekkere plaids voor op de bank, een mooi sprei voor over het bed... Ja, ik ben zeker een breisel-fan!

Zo mooi, zelfs jurkjes van zachte wol...
Zo mooi, zelfs jurkjes van zachte wol...

Net zoals Marja, die eerder samen met haar zus Jolanda Breizuss oprichtte en inmiddels zonder 'zuss' Jolanda de mooiste breisels maakt. Maar dan dus net even anders; Marja breit ook echt zélf, met haar eigen handen. En ook al is ze nog zo ervaren in het breien, het blijft een slow proces natuurlijk, breien met de hand vraagt tijd. Vandaar de term slow knitwear.

Grote favoriet van me, 'n heerlijk warm, wollen vest!
Grote favoriet van me, 'n heerlijk warm, wollen vest!

Marja houdt oplettend nieuwe ontwerpen in de gaten en kiest doorgaans voor breisels die net even anders dan anders zijn. Vervolgens breit ze er dan slechts 1 exemplaar van! Hoe exclusief wil je het hebben?! Het lijkt me heel slim dat ze dit doet want op die manier zal het breien haar vast niet snel vervelen en daarbij, elk item is ook echt een uniek exemplaar. Ik neem aan dat ze daar zelf ook steeds wel trots op zal zijn. En benieuwd is natuurlijk naar wie dat exemplaar uiteindelijk zal gaan dragen/gebruiken.

Ook deze omslagdoeken zijn prachtig!
Ook deze omslagdoeken zijn prachtig!

Ook letten Marja steeds meer en meer op de afkomst van de wol. Ik zou gewoon snel een kijkje nemen op BreiZuss.nl en als je iets ziet dat je aanspreekt, wees er dan dus snel bij want... verkocht = verkocht!

Tip: check regelmatig de rubriek 'nieuwste breisels' en sla natuurlijk direct je slag (van alles wordt slechts 1 exemplaar gebreid!)
Tip: check regelmatig de rubriek 'nieuwste breisels' en sla natuurlijk direct je slag (van alles wordt slechts 1 exemplaar gebreid!)

 

 

reacties op dit blog (1)

01 november 2016
Anneke de Jonge
Wat een leuke site! Ik ga er gauw eens op kijken en heb zin om weer iets te breien of haken. Lieve groet,xxxxxx mam
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)