Wandelen in de herfst, hier een paar tips

Wandelen in de herfst, hier een paar tips
Wandelen in de herfst, hier een paar tips

Wat is er nu lekkerder dan wandelen in de natuur met allemaal mooie herfstblaadjes die op en langs het pad liggen in allemaal mooie kleuren. En dan nog al die mooie paddenstoelen, kastanjes, eikels en dennenappels. De natuur is geweldig. Maar wandelen in de herfst zorgt wel voor extra maatregelen want het weer is soms erg onvoorspelbaar en het kan soms erg vies zijn op de wandelpaden. Dan moet je daar wel echt op voorbereid zijn. Dus hier een paar tips om jouw wandeltocht optimaal te kunnen beleven.

De juiste kleding

Soms komt het met bakken uit de lucht en soms voelt het net alsof het nog zomer is, de herfst komt altijd met veel verrassingen en daar moet je wel goed op voorbereid zijn. Dus wat je altijd moet doen voordat je gaat wandelen is kijken wat voor weer het is en wat de weersvoorspellingen zijn voor de rest van de dag. Als het een beetje regent kan je natuurlijk nog wel wandelen, alleen dan is het wel handig dat je een regenjas meeneemt, bijvoorbeeld een rains regenjas heren of een andere. Die kan je later altijd weer wassen als hij vies is geworden, maar je moet wel even opzoeken hoe je dat het beste kan doen door bijvoorbeeld ilse jacobsen regenjas wassen te googlen. Wat verder handig is om aan te trekken een jas die wel lekker warm is maar niet te dik voor als het warm wordt. Ook zijn wandelschoenen die vies mogen worden maar wel waterdicht zijn, erg handig. 


Extra warmte

Waar je in de herfst soms ook al last van kan krijgen zijn koude oren of koude handen dus dan zal je misschien al moeten kijken naar waar je die handschoenen en die muts ook alweer had liggen. Die heb je namelijk soms al wel nodig met het koude herfstweer. Ook een sjaal kan soms goed van pas komen. Iets wat ook erg kan helpen met je lichaam opwarmen is een lekker bakje thee, koffie of warme chocomelk. Neem lekker een thermosfles mee met wat lekker warm drinken voor momenten dat je het koud krijgt.


Sneller donker

Het wordt alweer sneller donker dus let goed op de tijd dat je gaat wandelen, maak het niet te laat want wandelen in het donker is niet altijd het beste. Vooral als je in een bos of op de heide aan het wandelen bent en je er niet bekend bent, kan je snel verdwaald raken. Dan is het handig dat je op de tijd let en voordat het donker is weer terug bent bij je auto, fiets, scooter of ander voertuig. Als je wel in het donker gaat wandelen is het handig dat je goede navigatie bij je hebt en bekend bent met de omgeving.

 

Leuke extra’s om mee te nemen

Er zijn nog wel een aantal dingen die je mee kan nemen om je wandeltocht leuker en makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan wat eten of neem een camera mee om wat leuke foto’s te maken. En daarnaast is het gewoon genieten van de natuur.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)