Waarom wij PINK Friday vieren i.p.v. Black Friday

REI stuurt je de natuur in
REI stuurt je de natuur in

Black Friday, tja... ik vind er wat van. Het roept bij mij beelden op van hysterische toestanden in Amerikaanse warenhuizen, elkaar verdrukkende mensen en héél veel schreeuwerige advertenties. Van producten waarvan de prijs eerst is verdriedubbeld, om vervolgens met Black Friday gehalveerd te worden dus hè - dus tel uit je winst. Hier in ons kikkerlandje kunnen we er inmiddels ook wat van. En omdat wij bij Flavourites GROOT voorstander zijn van bewust shoppen (koop alleen als je er echt blij van wordt) introduceerden we alweer een paar jaar geleden als sympathieke reactie op Black Friday onze eigenste PINK Friday. Met alléén maar leuke en sympathieke acties. En kiek nâh, we krijgen bijval van andere winkels zoals IKEA en Shop Like You Give a Damn! De term PINK Friday gebruiken ze nog niet, maar ze snappen waar we heen willen! Kijk even mee en verbaas je over zóveel leuke creativiteit. Tja familie Wehkamp, MediaMarkt, Bol.com en ál die anderen: volgend jaar van jullie dus ook graag de nodige creativiteit op die zwarte vrijdag (en de hele eromheen liggende maand) in het jaar. Waarvoor dank.

Om maar even met een briljante actie af te trappen: IKEA flikt het weer. Wederom een goede campagne van onze Zweedse vrienden, want dit jaar komen ze met Bring Back Friday. Lever op Black Friday je oude IKEA-meubel in en je krijgt de dubbele waarde terug in de vorm van tegoedbonnen. Jouw meubel gaat de koopjeshoek in, voor mensen die wat minder te besteden hebben. Veel meubels vallen onder de actie, en voor producten die niet meedoen met deze actie werkt IKEA samen met Kringloopwinkel Het Goed. Ik zeg: win - win - win. Zie hieronder een filmpje over de campagne. 
In de V.S., de bakermat van Black Friday, ontstaan gelukkig ook mooie initiatieven als tegenbeweging. Héél goed. Zoals buitensportketen REI, waar ze op Black Friday gewoon de deuren dichtgooien omdat je volgens REI op die dag beter lekker de natuur in kunt dan in een volgepropt gangpad te gaan staan. Dit jaar doen ze er nog een schepje bovenop door hun medewerkers en fanbase op te roepen om op die dag al het afval op te ruimen dat ze in de natuur tegenkomen.

Dit is B;ack Friday bij Shoplikeyougiveadamn
Dit is B;ack Friday bij Shoplikeyougiveadamn

En bij Shop Like You Give a Damn gooien ze op Black Friday gewoon 10% boven op je factuur. Afrekenen maar. Om de consument ervan bewust te maken dat de idiote kortingen helemaal niet kúnnen en om de aandacht te richten op de wegwerpcultuur en overproducties. Hier een duidelijke uitleg over hun visie en yes - wij zijn fan!

Sleutelhanger cadeau bij Keecie!
Sleutelhanger cadeau bij Keecie!

Maar ook bij onze eigen webshops gebeuren er mooie dingen. In deze nieuwsbrief hebben we allerlei mooie PINK Friday-initiatieven op een rij gezet. Om je alvast een sneak preview te geven: Keecie geeft bij bestelling van zo'n geweldige leren tas (altijd met mooie zeefdruk aan de binnenkant) een vogel sleutelhanger cadeau én ze hebben een HEEL toffe adventkalender (meer in onze nieuwsbrief).

Metalbird ziet ze vliegen
Metalbird ziet ze vliegen

Een fantastisch en origineel cadeau voor iedereen die van vogels houdt (en wie doet dat niet?) is de enige, echte Metalbird! Je krijgt nu op PINK Friday tot 15% korting én een klein vogeltje cadeau naar keuze. Leuk voor in én onder de boom!

Links: armbandje uit de speciale actie en rechts: één van de prachtige cadeauproducten van A Beautiful Story
Links: armbandje uit de speciale actie en rechts: één van de prachtige cadeauproducten van A Beautiful Story

Bij Indisha shop je voor het goede doel sieraden van A Beautiful Story. Dit prachtige sieradenlabel verdient het om de makers in Nepal aan het werk te houden, dus help mee en shop hier je kerstcadeaus!

Gratis mondkapje bij je bestelling van POM Amsterdam
Gratis mondkapje bij je bestelling van POM Amsterdam

Celebrate Life, zo heet de nieuwe, kleurrijke collectie van POM Amsterdam i.s.m. Katja Schuurman. Met deze fashion styles voelt iedere vrouw zich speciaal! Heel leuk: van 26 t/m 30 november ontvang je een gratis mondkapje t.w.v. € 19,95 bij iedere bestelling. 

Te gek tapijt, gratis bij een paar laarzen! Of kies voor een toffe tas.
Te gek tapijt, gratis bij een paar laarzen! Of kies voor een toffe tas.

Wat een gewéldige actie van Thekindreds.com. Koop je zo'n paar prachtige kelim-laarzen (sowieso al een ware musthave), dan ontvang je er gratis zo'n te gekke leren saddle bag of tapijt bij (beide t.w.v. € 149,95!). Wat een super cadeau! Alleen... wat moet je nou kiezen? Tas of tapijt? Tapijt of tas? Dat gaat nog lastig worden... 

Verrassingen van Pimpjetafel.
Verrassingen van Pimpjetafel.

Oh... dit moet je zien. Een Countdown Giftbox met acht wooncadeautjes van Pimpjetafel.nl. Vanaf kerstavond op 24 december t/m 31 december mag je elke dag een vakje openmaken. En de gifts die erin zitten zijn leuk, joh. Van houten serveerplankje tot showergel... Echt super. Tip: bij elke bestelling ontvang je op PINK Friday een kaarsje met zwart-wit print.  

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)