Waarom is mijn leeftijd belangrijk bij een autoverzekering?

Je leeftijd is belangrijk bij het afsluiten van een autoverzekering. Maar waarom?
Je leeftijd is belangrijk bij het afsluiten van een autoverzekering. Maar waarom?

Een auto verzekeren is in Nederland verplicht, wanneer je deze op de openbare weg gebruikt. Niet voor niets, want een ongeluk die je per ongeluk veroorzaakt kan hoge kosten met zich meebrengen. Denk hierbij niet alleen aan de kosten voor materiële schade aan andere voertuigen, maar ook aan letselschade! Om hier niet te veel geld aan kwijt te zijn, ga je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland. Bij het vergelijken van verzekeringen zal je gevraagd worden naar je leeftijd. Misschien wat gek, want waarom moet een verzekeraar je leeftijd weten? In dit artikel lees je er meer over.

Hogere premie voor een jongere bestuurder 
Een bestuurder die jonger dan 24 jaar oud is, zal over het algemeen een hogere premie betalen dan iemand die al wat ouder is. Het feit dat een jongere een hogere premie betaalt, heeft te maken met het aantal schadevrije jaren wat deze heeft opgebouwd. Des te meer schadevrije jaren een automobilist heeft, des te lager valt de premie voor een autoverzekering ook uit. Het aantal schadevrije jaren wordt omgezet naar een korting, die van je maandelijkse premie wordt afgetrokken.

Jongere bestuurders vallen in een risicogroep
Niet alleen het beperkte aantal schadevrije jaren is een reden, die maakt dat jongere bestuurders meer betalen voor hun autoverzekering. Ook vallen jongere bestuurders is in een risicogroep. Een verzekeraar schat de kans op schade hoger in bij jongeren. Dit valt bijvoorbeeld te verklaren door het feit dat een jongere bestuurder over het algemeen nog veel minder ervaring heeft dan een ervaren bestuurder. Let niet alleen op de premie wanneer je autoverzekeringen vergelijkt als jonge bestuurder. Ook het eigen risico kan hoger liggen voor deze groep.

Andere belangrijke factoren bij autoverzekeringen
Je leeftijd is slechts een van de factoren waar een verzekeraar naar kijkt, wanneer deze je een autoverzekering aanbiedt. Een andere belangrijke factor is de waarde van je auto. Des te meer je auto waard is, des te hoger zal je premie ook zijn. Hierbij spelen ook het type auto wat je hebt en het merk hiervan een rol. Voor een kleine stadsauto zal de verzekeringspremie doorgaans lager liggen dan voor een grote gezinsauto. Maak gebruik van een online tool om te berekenen welke verzekeraar jou de goedkoopste autoverzekering aanbiedt. Zo bespaar je flink op de maandelijkse lasten die je kwijt bent aan je auto. Waar sluit jij je verzekering af?

Powered by Autoverzekering.nl

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)