Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste yogamat?

Zó kies je een yogamat!
Zó kies je een yogamat!

Of je nu beginner of een meer gevorderde yoga-beoefenaar bent; de juiste yogamat hoort bij je basisuitrusting. Welke yogamat is perfect voor jou geschikt? Wij namen een kijkje bij Yoga-specials.nl en zochten het voor je uit!

Ben je - net als wij - ook thuis of op de sport- of yogaschool met yoga bezig? Dan weet je vast hoe fijn het is als je een goede yogamat hebt. En we kunnen je vertellen: het valt nog niet mee om de meest perfecte yogamat te kiezen; er is zoveel keuze!

Een goedkoop matje van de Action of 't Kruidvat: je kúnt er natuurlijk mee starten. Heb ik ook ooit gedaan. Zo'n dun, ietwat plakkerig (getsie) matje. Ik had geen grip, gleed uit, pakte er een handdoek bij en maakte het alleen maar erger. Daar ging ik hoor, de downward facing dog waarbij ik vooral moest oppassen niet met mijn snuffert in de mat te belanden :-). Goedkoop is duurkoop, zei ik nog tegen mezelf... Dus toen ik begon met yoga via FitChannel.com (gewoon lekker thuis online lessen volgen!) wilde ik starten met een goede basis. Een fijne mat die iets veert, een béétje stroef is maar niet té, en dik genoeg om de houten vloer niet goed te voelen. Houd je vast, want er is enorm veel keuze en de verschillen onderling zijn behoorlijk. Ik zet de belangrijkste bevindingen op een rij:

1. Yogamat van kurk
Wat tof: een yogamat van duurzaam en antibacterieel kurk. Ik wist niet dat het bestond, maar het is echt prachtig materiaal. Deze exemplaren hebben de bijzondere eigenschap dat ze geen geurtjes opnemen en goed tegen vocht kunnen. Heel handig dus als je aan bikram yoga doet! Heb ik trouwens één keer gedaan en vond ik behoorlijk heftig. Maar ik hoor er zoveel goede verhalen over dat ik me er toch nog eens aan wil gaan wagen... Deze yogamat 'Moon Eclipse' is zowel voor beginnende als advanced yogi's heel geschikt. Bovendien zijn deze yogamatten prachtig om te zien!

2. Yogamat van Love Generation
Ben je een intensieve beoefenaar van yoga? Deze mat van Love Generation is je beste vriend. Het is een stevige, slijtvaste anti-slip yogamat en de favoriet van vele yogastudio's! In het gebruik wordt hij wat stroever. Wil je 'm extra stroef maken? Dan kun je de yogamat in het begin even wassen met een beetje shampoo. Een gouden tip die je een uitglijpartij kan besparen! Zowel voor beginners als gevorderden en met een prijs van € 34,95 een prima investering.

3. Milieuvriendelijke yogamat
Deze yogamat is gemaakt van TPE, een 100% biologisch afbreekbaar materiaal en daarmee mijn persoonlijke favoriet. Flexibel, licht, inclusief draagkoord (handig als je 'm meeneemt naar de yogastudio) en 6 mm dik, waardoor je niet snel last hebt van een koude vloer. Goede koop!

4. Anti-slip, duurzaam en blijft levenslang mooi
De yogamatten van Manduka staan erom bekend dat ze superlang mooi blijven, een geweldige grip hebben (nogmaals: zóóó belangrijk) en deze ProLite exemplaren zijn behalve lichtgewicht (gemakkelijk om mee te nemen!) ook nog eens verschrikkelijk mooi. Hier ga je jarenlang plezier van hebben. Je wilt nooit meer iets anders! Bovendien zijn ze duurzaam geproduceerd. Super fijn dus.

5. Zeer betaalbaar
Ben je op zoek naar een goede, maar betaalbare yogamat? Dan is deze Manduka Commuter een prima keuze. Je neemt 'm gemakkelijk mee en hij is nog geen twintig euro. Verder doet hij alles wat 'ie moet doen: je rolt 'm gemakkelijk uit, hij is ecovriendlijke geproduceerd en laat je comfortabel een zonnegroet doen. Namasté!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)