Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fauteuil?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fauteuil?
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fauteuil?

Naast dat een fauteuil natuurlijk goed moet passen bij je interieur is het zitcomfort en de houding in de stoel van groot belang. Tegenwoordig zitten we steeds langer stil tijdens het televisie kijken, Netflixen of bij het gebruik van (social) media. Hierbij kan een kwalitatief goede stoel voor veel ontspanning zorgen en zo rug en nekklachten verminderen.

Functie van de stoel
Ten eerste is het belangrijk om na te gaan is welke functie de stoel moet hebben. Moet de stoel vooral een comfortabele relaxte functie hebben dan zou een relaxstoel een goede optie zijn. Relaxstoelen kunnen in verschillende posities worden versteld waarbij het lichaam bij elke positie een goede ondersteuning krijgt.
 
Ondanks dat we tegenwoordig langer zitten, bewegen we ook meer vanuit de stoel. Je pakt even een glas drinken van de tafel of je wilt de krant kunnen pakken zonder uit de stoel te hoeven. Hierbij is zou een draaifauteuil een goede uitkomst kunnen bieden. Draaifauteuils bewegen met je mee waardoor je lichaam ook veel actiever blijft in vergelijking met een vaste fauteuil.
 
Materiaal
Ook is het vast handig om na te denken van welk materiaal de bekleding van de fauteuil moet zijn. Houd hierbij ook rekening met eventuele huisdieren en kinderen die de stoel vies kunnen maken. In dit geval zou je een stoel kunnen kiezen met een makkelijk afneembaar materiaal. Veelvoorkomende materialen voor fauteuils zijn leer, stof of rotan. Wat prijs betreft is een stoffen fauteuil het meest voordeligst. Als je een materiaal wilt dat lang mee gaat, kun je het beste kiezen voor een leren fauteuil. 
 
Testen
Slim advies: test eerst genoeg stoelen voordat je een aankoop doet. Ieder persoon is namelijk anders waardoor de houding van sommige stoelen niet geschikt is. De bouw en lichaamslengte speelt ook een belangrijke rol bij het afstellen van een (relax)stoel. Er moet rekening worden gehouden met de juiste zithoogte, zitdiepte en zithoek. Ook is de juiste hoogte van de armleggers en een goede ondersteuning van de lenden van groot belang voor een optimale ondersteuning en comfort.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)