Voorpret: deze festival items móet je hebben!

Te gek festivaljurkje. En nu in de sale!
Te gek festivaljurkje. En nu in de sale!

Dampende muziek, zwetende lijven, bier in mijn haar en vrienden voor een dag. O mán, wat mis ik dat! En ik niet alleen, blijkt wel uit de bijna 180.000 geïnteresseerden die probeerden een kaartje te bemachtigen nadat de organisatie FieldLab bekend had gemaakt dat er testfestivals gehouden zouden worden. De geluksvogels die onlangs naar het testfestival van Fieldlab mochten, reageerden jaloersmakend blij dat ze de dag van hun leven hadden (en de volgende dag compleet overprikkeld waren, haha). Dát wil ik ook, en volgens de berichten mogen we ook voorzichtiger weer aan festivals denken, later deze zomer. Tijd dus om alvast in de stemming te komen!
.


Festivalvlinders
Mijn fannypack en festival gympen hebben een treurig seizoen achter de rug. En ik ben klaar met de livestreams, de festival drive thru’s en de terrastivals. Ik wil het echte werk! Met de testfestivals gloort er weer hoop aan de horizon en dat is te merken. De kaartverkoop is in volle gang en de festivalvlinders fladderen weer in mijn buik. Wat zeg ik? Fladderen? Nee joh! Complete raves houden ze, en iedereen is uitgenodigd! Om de festivalhonger te stillen heb ik alvast voor jou de leukste festival outfits en items uitgezocht die je écht moet hebben dit seizoen.
Een makkelijk en lekker zittend jurkje, zoals deze van Thedriftwoodtales.com, scoort altijd op een festival. Gemaakt van een heerlijk zacht gerecycled T-shirt stofje, in zwart met kleine witte puntjes. Lekker duurzaam en ook nog eens een feestje voor je portemonnee, want het jurkje is in de sale en kost nu geen € 50,-, maar slechts € 30,-! Draag het met of zonder legging, leren jasje erover, een paar goeie sneakers en klaar ben je. Hier vind je nog meer leuke jurkjes.
.

Ga je voor bikerboots of voor deze te gekke laarsjes?
.
.
Bikerboots
Onmisbaar op elk festival zijn natuurlijk boots waarop je eindeloos kunt dansen. Bij Dwrslabel.com vind je veel leuke bikerboots. Of wat dacht je van deze te gekke laarsjes van Sendra, die je kunt vinden bij Boeties.nl. Ook geweldig bij elke outit ná je festival. Of ervoor, want zie helemaal onderaan hoe míjn schoenen er na een gemiddeld festival uitzien...
.

Show your belly!
.
.
Blote buik
Croptops, dé trend van 2020, nemen we ook weer mee naar 2021. Laat maar zien die blote buik met deze top van American Vintage. En de dare devils onder ons gaan natuurlijk voor de sporttop. Deze van Norba vond ik bij Perfectlybasics.nl. Hier hebben ze niet alleen sporttops, maar ook prachtige beha’s. Want als je die handjes in the air hebt en je croptop komt wat hoger te zitten, dan moet er natuurlijk wel een beha onder zitten die gezien mag worden.
.
.

Goeie combi: sweatpants & te gekke cap
.
Draag de top in combinatie met een high waist sweatpants en een cap. Mijn absolute topper is deze van Bobo Choses. Die wil je hebben, toch? Style het af met de zonnebril ‘Kai’ van Matt & Natt en je outfit is helemaal klaar voor het festivalseizoen.
.
.

Onmisbaar op een festival: de fanny pack!
.
Fanny pack
Maar waar laat je nou die zonnebril als het donker wordt? En waar stop je je telefoon, muntjes en bankpasje? Laat je je fietssleutel in je jas? Dat laatste is niet handig, kan ik je uit ervaring vertellen. Mijn jas werd ooit tijdens een festival gestolen... mét mijn fietssleutel in de jaszak. Dat was een flinke domper na een leuke dag. Ik heb het antwoord voor je: de fanny pack! Oftewel een waist bag, belt bag, bum bag, belly bag of, vooruit dan maar: het heuptasje. Noem het zoals je het noemen wilt. In de jaren '80 en '90 helemaal hip, daarna een tijdje ‘not done’ en nu hét antwoord op al je ‘waar laat ik mijn spullen’ vragen. Ik heb het jaren '80 heuptasje van mijn vader toegeëigend. Maar draag ook graag de roze heuptas van Airpaq. Draag het om je heupen of schuin over je schouder. Verkrijgbaar in zes verschillende kleuren én zowel aan de binnen- als de buitenkant waterproof. Ideaal dus als biertje nummer 7 en 8 van je traytje op je tasje vallen.
.
.

Wél goed smeren! Met The Ohm Collection, bijvoorbeeld
.
Zonnebrand
De volgende ochtend erachter komen dat je neus wel heel erg roodverbrand is, is zó 1990. Ondertussen weten we allemaal wat de schadelijke gevolgen zijn als je onbeschermd de zon ingaat. Stop een tubetje in je fannypack en vergeet dus niet te smeren! En als je smeert, doe het dan meteen goed en gebruik zonproducten die geen schadelijke stoffen bevatten, zoals deze mooie producten The Ohm Collection van Indisha. 
.
.

Doe eens gek, neem een luchtbed of strandbal mee naar je festival
.
Vrienden maken
Ben je op zoek naar vrienden en wat aanspraak? Met de volgende items lukt dat gegarandeerd. Wat dacht je van bellenblaas, kauwgom, lolly’s, neonsticks en een waaier? Of met een festivalletje aan het water: dit te gekke luchtbed. Stop een strandbal in je fanny pack (of in die van je vriendin, want die van jou komt nu wel heel erg vol te zitten). Zijn alle handjes in de lucht? Gooi je strandbal omhoog en geniet van het effect. Op de site van Mirthecastello.com vind je onder andere een strandbal met glitter. Dat past toch helemaal bij de festival sfeer? En krijg je je vriend zo gek om hem een zwemband om zijn middel te laten dragen? Helemaal top! Zo hebben wij ons eens op een festival een tijd verschanst achter een jongen met een opblaas palmboom om zijn middel. Als we gebeld werden door vrienden waar we waren hoefden we alleen maar een foto te sturen van de palmboom. Super handig!
.
.

Super handig: de festivaldop
.
Festivaldop
Wil je je oren beschermen of jezelf 't liefst helemaal onderdompelen in je eigen festivalsfeertje? Dan mogen oordopjes niet ontbreken. Maar waar laat je ze als je ze even niet gebruikt? In deze handige uitvinding, dus! In de Festivaldop kun je je oordopjes kwijt én er zit een sleutelhanger aan, zodat je ook je sleutels niet kunt kwijtraken. Echt een super uitvinding, want zo hoef je niet het terrein over met een flesje water zonder dop. Want alle festivalgangers weten hoe dat gaat: heb je net een flesje water gehaald, wordt die vette beat ingezet, en voor je het weet stoot je net iets te enthousiaste buurman met zijn palmboom om zijn middel je volle flesje uit je handen. Dan zou je dus willen dat je die ontzettend handige festivaldop op je flesje had zitten. Moet je nog wel even op je knieën liggen om je flesje terug te vinden.
.
.

Zin om deze weer aan te kunnen doen!
.
Dixie
Kom maar op met dat festivalseizoen. Het moge duidelijk zijn: ik heb er zin in! Mijn schoenen staan al klaar voor 't eerste 't beste festival. En welke outfit of festival item het ook wordt, neem in ieder geval de tip aan van deze expert: houd altijd rekening met je kleding en accessoires in combinatie met... Dixie toiletten. Juist, ja. Hou je zonnebril op je hoofd. Je fanny pack om je middel of over je schouder. Trek je trui of jas aan, hang het niet, en ik herhaal, hang het niet aan het haakje. Echt, geloof mij, ik kan er nog een heel blog over schrijven. Iets met een themafeest met veel kleding, een tule rok, legging en string. Nou ja, vul zelf maar in. Oja, vergeet je luchtbed niet als je de Dixie uitloopt. Ik hoop je snel op een festival te zien. Ik ben die bellenblazende, lolly’s uitdelende chick met een ‘For President’ cap op mijn hoofd.

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)