Vissen gespot op showUP!

Van StoryTiles tot Ixxi
Van StoryTiles tot Ixxi

Al maanden roep ik het hier in de Flavourites office: vissen zijn de nieuwe flamingo's. Selectieve perceptie of niet: ineens zag ik overal vissen. Vandaag was ik bij de fijne, inspiratievolle inkoopbeurs showUP! En wat denk je? Ik was nog niet binnen of de eerste vis zwom me tegemoet. Hoogste tijd dus voor een blog over vissen.

ShowUP! is een heerlijke vakbeurs voor winkeleigenaren (van webshop tot concept store), inkopers, trendspotters, mediamensen en stylistenuit binnen- en buitenland weten inmiddels de weg te vinden naar showUP! Een dag is te kort en ik heb weer ontzettend veel leuke mensen gesproken, mooie producten gezien, aan nieuwe designs gesnuffeld en me laten verrassen en inspireren. Maar die vissen, hè. Blijft toch een dingetje. De allereerste - en meteen grootste - vis die me tegemoet zwom (ik stond nog met één been in de entree) was een XXL variant van Ixxi. Ken je Ixxi? Zo'n tof product, waarbij je met bedrukte kaarten en koppelstukjes je eigen kunst maakt. je kunt een Ixxi ook met je eigen foto's laten maken. Of met een afbeelding van vissen ;-).

Is 'ie niet XXL?
Is 'ie niet XXL?

En bij de lange witte bar een XXL vis stonden deze geestige vissenvaasjes van Kitschkitchen op tafel. Goed gestyled! Vaasje kost trouwens € 21,95.

Vaasje van Kitsch Kitchen
Vaasje van Kitsch Kitchen

Eenmaal binnen in de hal kwam ik een heel tof, nieuw product tegen: Vasili Lights. Opgezet door de architecten Vasili Popow en Lidiya Koloyarskaya, die objecten in de vorm van vissen en kwallen hebben ontworpen. Je koopt ze als plat pakket en vouwt ze zelf in elkaar. Vervolgens plaats je het om een lampje en hang je ze op. Et voilà... je hebt een heel originele lamp! Geweldig product.

Gaaf: Vasili Lights
Gaaf: Vasili Lights

Ook gezien: StoryTiles met vissen. Zoals je misschien weet heb ik een zwak voor deze prachtige, kunstzinnige tegeltjes. En in de nieuwe collectie vind je dus drie exemplaren met een vis erop. Zie je wel. Fish it is.

StoryTiles met vissen
StoryTiles met vissen

In de stand van &Klevering zag ik - naast een aantal tropische verrassingen - deze bordjes en schaaltjes met vissen. Mooie kleuren, dat spat van de gedekte tafel af! Ook leuk: hang de bordjes aan de muur. Je vindt alle bordjes en schaaltjes met vissen in de Anouk-serie.

Tropical moods bij &Klevering
Tropical moods bij &Klevering

En tot slot, ook gespot en erg mooi: deze vis van Studio Mabelle. Niet verpakt in oude kranten, maar gedrukt op oude kranten, want daar is deze poster danwel ansichtkaart van gemaakt! Verkrijgbaar op A5 (€ 14,95) en A6 (€ 4,95) formaat.

Vis van papier van Studio Mabelle
Vis van papier van Studio Mabelle

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)