Vijf tips voor de ideale barbecue

Lente... lekker barbecuen!
Lente... lekker barbecuen!

Barbecueën is erg leuk en gezellig. Het is ideaal voor feestjes en verjaardagen, maar ook op zaterdag avond met je gezin is het altijd leuk. Sommige mensen vinden barbecueën een hoop gedoe, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Als je alles goed voorbereid, ben je zo klaar. Wij hebben 5 tips voor de ideale barbecue.

Tips voor tijdens het barbecueën
Tijdens het barbecueën zijn er een aantal dingen erg belangrijk, hier moet je goed op moet letten. Zo zorg je ervoor dat je een heerlijk stukje vlees of vis op tafel zet. We hebben een aantal tips voor je:
-        Voorkom dat er vlammen ontstaan
-        Haal het vlees een half uurtje van te voren uit de koelkast
-        Gebruik een tang en geen vork
-        Laat het vlees even rusten als het van de barbecue af komt
-        Houd de gril vet zodat het vlees niet vast blijft zitten
-        Bewaar vlees met veel vet zoals speklappen voor het laatst

Vis, vlees, vega of halal?
Vis, vlees, vega of halal?

Barbecue pakket bestellen
Vooral als je voor grote groepen gaat barbecuen kan het slim zijn om bij a tot z barbecue een compleet pakket te bestellen met allerlei soorten vlees en vis. Zelfs de barbecue krijg je erbij, deze wordt later weer opgehaald. Er zijn ontzettend veel lekkere bbq recepten die je uit kunt proberen. Zo wordt het een gegarandeerd succes.

Gezellig thuis aan de barbecue
Gezellig thuis aan de barbecue

Vraag aan je gasten wat zij willen
Het is belangrijk dat je weet of je gasten ergens allergisch voor zijn of iets niet lusten. Natuurlijk hoef je niet voor iedereen iets anders op tafel te zetten. Maar het is wel fijn om in grote lijnen rekening te houden met de wensen van je gasten. Het zou namelijk vervelend zijn als je allerlei vis hebt besteld, terwijl iedereen vlees eet.

Laat de kids gezellig meehelpen
Laat de kids gezellig meehelpen

Voorbereiding
Misschien dat je nog wat salades of andere gerechten wilt maken voor bij de barbecue. Het is dan slim om dit ruim van te voren te doen. Op het moment dat de barbecue begint hoef je dit alleen maar op tafel te zetten en heb je er geen omkijken meer naar.

Wordt het een Paasbarbecue?
Wordt het een Paasbarbecue?

De bereiding
Het ene vlees is lastiger te bereiden dan het andere. Je wilt het natuurlijk niet verpesten, daarom is het slim om van te voren op te zoeken hoe je het vlees dat je hebt besteld het beste kunt bereiden. Je weet dan precies hoe je een heerlijk stuk vlees op tafel zet voor je gasten.

I.s.m. Barbecue.nl

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)