Vijf dingen die je op tijd moet regelen voor je droombruiloft

Met deze tips krijg je een droombruiloft!
Met deze tips krijg je een droombruiloft!

Yes! Je bent gevraagd! Wie droomt er stiekem als klein meisje niet van haar droombruiloft? Met een laken als sluier dans je al door je kamer, denkend aan wanneer je later groot bent en gaat trouwen. En nu is het zover! Al hoop je natuurlijk dat je deze dag zo relaxt mogelijk gaat beleven, er is wel een aantal dingen waar je zo ver mogelijk van tevoren alvast over moet nadenken en ook actie voor moet ondernemen. Maar juist door dit op tijd te doen, gaat jouw dag, al duurt het nog een tijd, de dag van je dromen worden!

De datum
Met stip op nummer één is het vaststellen van de datum. Er moeten nogal wat dingen geregeld worden voor je bruiloft, dus hoe sneller je erbij bent hoe beter. Wanneer je dus eenmaal die datum hebt, begin dan ook direct met plannen. Zeker wanneer je een specifieke datum in gedachten hebt, dan kun je er maar beter op tijd bij zijn. Het is wel zo jammer wanneer je droomlocatie niet meer beschikbaar is op jouw geplande datum. Ruim een jaar van te voren zijn populaire trouwlocaties vaak al volgeboekt, dus zodra je de datum hebt bepaald, start met vastleggen! Het kan natuurlijk dat je bepaalde keuzes moet maken, omdat je locatie bijvoorbeeld niet meer beschikbaar is op je geplande datum. Ga je dan voor de locatie of kies je een andere dag? 
.
Save the date en uitnodigingen

Wat je nog voor de officiële uitnodiging moet regelen en op tijd versturen is de safe-the-date kaart. Met deze kaart laat je je gasten ruim van tevoren weten wat jullie trouwdatum is. Het is echt verstandig dit op tijd te doen, je wilt natuurlijk wel dat iedereen die je gaat uitnodigen ook daadwerkelijk op je bruiloft kan komen. De meeste bruiloften vinden nog altijd in de zomer plaats, dus je gasten willen wellicht alvast hun vakantie plannen en hun vrije dagen opgeven bij het werk. Het is dus helemaal niet gek om de save-the-date kaart al een jaar van tevoren te versturen. Als dit eenmaal is geregeld dan kun je met de uitnodiging zelf nog eventjes wachten. Dit geeft je de tijd om de mooiste trouwkaart te laten maken. Je kunt ervoor kiezen om het in dezelfde stijl te doen als de safe-the-date kaart, maar iets anders kan natuurlijk ook. Misschien heb je wel een moodboard gemaakt voor je bruiloft, en kun je al je kaarten in dezelfde stijl laten maken. Ga je voor klassiek, modern, luxe of liever een wat goedkopere optie? Op TrouwkaartenWinkel heb je genoeg keus en je kunt er zelfs nog meer leuke dingen laten personaliseren zoals decoratie.
.
Location, location, location
Zoals hierboven al aangegeven, trouwlocaties worden ruim van tevoren geboekt. Heb je dus een locatie gevonden, dan is het zaak om die zo snel mogelijk vast te leggen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga je voor één locatie voor de gehele dag? Of ga je gebruik maken van verschillende locaties? Kies je voor romantisch, een festival sfeertje of juist strak en modern? Maak er een leuke uitje van en ga er samen met je partner een dag of weekend op uit om verschillende locaties te bekijken. Zo kom je samen ook al helemaal in de sfeer.
.
Dé jurk
Misschien wel het eerste wat je doet nadat je lover voor je op de knieën is gegaan; urenlang rondstruinen op het internet naar de perfecte jurk. Je kunt alvast inspiratie opdoen voor je eigen jurk, maar het is ook gewoon hartstikke leuk om weg te dromen bij al die mooie plaatjes. Het is belangrijk dat je ook hier op tijd bij bent. Het laten maken van een jurk duurt vaak wel een paar maanden. En eerlijk? Hoe vaak heb je al wel niet nagedacht over het passen van trouwjurken? Maak er een feestje van samen met je dierbare en de dag van je dromen wordt steeds meer werkelijkheid.
.
Fotograaf

Een goede fotograaf zit zo volgeboekt. Neem de tijd om rond te struinen op internet en op zoek te gaan naar een stijl van fotograferen die je aanspreekt. Bekijk verschillende fotografen en leg eventueel al een keer contact. Niet alleen de stijl is belangrijk, een persoonlijke klik is minstens zo fijn. De fotograaf is waarschijnlijk het grootste deel van de dag aanwezig, dus het is wel zo prettig om iemand erbij te hebben die je goed kunt verdragen.

Huwelijksreis
Wanneer je alles op tijd regelt, dan leef je een stuk relaxter naar deze dag toe en kun je ook op de dag zelf optimaal genieten, omdat je weet dat je alles uit handen kunt geven. Dan hoef je alleen nog maar weer weg te dromen bij het plannen van je huwelijksreis

Van de mooiste taarten tot geweldige fotografie voor je bruiloft
Van de mooiste taarten tot geweldige fotografie voor je bruiloft

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)