Verslag Dutch Design Week

Op naar DDW!
Op naar DDW!

Afgelopen zondag heb ik gezellig samen met een vriendin de Dutch Design Week in Eindhoven bezocht! Een jaarlijks terugkerend designevenement dat 9 dagen lang duurt, verspreid over de hele stad.  

 

We begonnen lekker vroeg! We startten op een van de hoofdlocatie Strijp-S met een heerlijk zonnetje dat de hele dag door bleef schijnen! Op dit prachtige oud industriële terrein waren op het open plein in het midden heerlijk terrasjes, waar we de dag goed begonnen met een lekkere kop koffie en een pretel. Super om in deze tijd van het jaar buiten te zitten. We hebben de speciale DDW fietsen gebruikt om ons te verplaatsen van locatie naar locatie!  Op de volgende foto’s zien jullie de designs die mij zijn opgevallen tijdens onze tocht door deze fijne design stad.

Lamp Angles XL
Lamp Angles XL

We begonnen in het klok-gebouw op Strijp-S. Daar waren presentaties van diverse merken en ontwerpers. Deze prachtige lamp trok meteen mijn aandacht, een kunstwerk op zich! De lamp Angles XL van designer Alex Groot Jebbink. Hij heeft met een minimum aan materiaal een maximum aan volume gerealiseerd. De lamp geeft een prachtig lijnen spel van licht en schaduw. 

Lamoen links: Halo. Rechts: Pika Plant.
Lamoen links: Halo. Rechts: Pika Plant.

De mooie ronde lampen op de foto links zijn de lampen Halo van Canadese designer Matthew McCormickPika plant had ook een mooie presentatie. Naast hun planten in omgekeerde weckpotten hadden ze nu ook prachtig grote vormgegeven stolpen waar bijzondere planten in schitterden. Kamerplanten die je nooit water hoeft te geven. Deze speciaal geselecteerde planten worden voorzien van water en voedingsstoffen voordat ze hermetisch worden afgesloten. 

Stoelen van Paul Salet
Stoelen van Paul Salet

De bovenstaande stoelen leken van een afstand wel op de Clay-furniture van Maarten Baas. Maar dichterbij was ik nog meer verrast en onder de indruk! Dit waren stoelen van hout!! Elke stoel is uniek. Geen enkele is hetzelfde. De kunstenaar Paul Salet beeldhouwt deze prachtige organische stoelen uit oude zwaar eikenhouten stoelen! Op de foto rechts zie je goed, op deze voorbeeld stoel, hoe het hele proces tot stand komt. Uit lelijke zware meubels ontvouwt onder de handen van deze ‘beeldhouwer’ een prachtig gevormde stoel.  ‘He Liberates the chair within the chair’. Ik had er graag meteen een mee naar huis willen nemen.

Disposition van Ulrike Jurkles
Disposition van Ulrike Jurkles

De bijzondere expositie ‘Disposition’ van designer Ulrike Jurklies stond hoog op mijn to-do list voor deze zondag!! Op de speciale locatie AreaFiftyOne skatepark op STRIJP-S. heeft ze een prachtige  ruimtelijke kleurrijke installatie gemaakt van geheel door haarzelf ontworpen behang en kunststof objecten. Prachtig spel van licht en kleur! Op mijn instagram account @studiodewinkel zie je ook een fijn filmpje. Ulrike heeft een geweldig project neergezet. Dat veel aandacht kreeg in de pers!

Mooi: Reflecting Holon
Mooi: Reflecting Holon

In het mooie oude Veemgebouw was op de bovenste etage een geweldig installatie te zien! Reflecting Holon van ontwerpers duo Martens & Visser.  Ik had op social media al mooie beelden hiervan voorbij zien komen. Maar in het echt was het nog mooier. Sprookjesachtig!

Reflecting Holon van dichtbij
Reflecting Holon van dichtbij

Reflecting HOLON is een bewegende installatie die speelt met het breken en reflecteren van licht en kleur. Holons spiegelen kleur en vangen licht op waardoor ze lijken te gloeien. Door de ronddraaiende beweging versmelten de objecten tot vloeibare volumes. Het lijken net grote zeepbellen. 

Lunchen bij Piet Hein Eek
Lunchen bij Piet Hein Eek

En voor we het wisten was het al lang weer lunch tijd!! Zo fietste we de kant op van het Piet Hein Eek terrein. Om daar heerlijk te genieten van een fijne lunch in een mooie omgeving, omringt met verschillende design van zijn hand. Zeker de moeite waar om daar eens lekker te gaan eten , ook buiten de DDW! 

Showroom van Piet Hein Eek
Showroom van Piet Hein Eek

Na de lunch hebben we de grote showroom/winkel en werkplaats bezocht van Piet Hein Eek. Een prachtig oud pand met geweldig lichtinval en mooie grote open ruimtes. Alle plekken zijn prachtig gestyld en de stoere meubels komen er goed tot zijn recht.

Ontwerpduo
Ontwerpduo

Bij de studio van Ontwerpduo zag ik onderstaande nieuwe vaas uit hun collectie. Prachtig hoe de bloem meerdere keren reflecteert in de spiegeltjes. Mooi om 1 bloem tot een klein kunstwerkje te verheffen. Boven zie je een foto van het kijkkastje dat daar hangt. Mooi hoe ze elk ontwerp in een mini variant hebben gemaakt! Geweldig voor een luxe poppenhuis ;-).

Candlelight
Candlelight

Het ontwerpers duo Hartog&Henneman waren ook aanwezig op de DDW met hun nieuwe design Candlelight. Dit zijn lampjes in de vorm van een kaars met een led lampje als vlam. Wanneer je de kaars in de houder plaats gaat de kaars branden. Wil je meer licht, kan je eenvoudig één of meer kaarsen in de houder erbij plaatsen. Een strak en sfeervol design.

Het was een inspirerende dag
Het was een inspirerende dag

Na veel indrukken en genoeg inspiratie fietsten we terug om onze fietsen weer in te leveren op Strijp-S. Het was al gaan schemeren waardoor het plein in een sfeervolle uitgaansgelegenheid was veranderd. We zijn een stukje verderop bij de Soul Kitchen neer gestreken en genoten van een lekkere maaltijd. Het was weer fijn op de DDW. Volgend jaar weer!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)