Van winter- naar zomergordijnen

Mooie tinten!
Mooie tinten!

En ineens was het lente. Nee - zómer! Volop zomer! Het was maar goed dat ik laatst mijn antraciete wintergordijnen had vervangen voor mijn witte exemplaren. Want ja: zo'n freak ben ik wel. Twee sets gordijnen. En twee keer per jaar sta ik alle acht gordijnen weer te wassen, strijken en opnieuw op te hangen. Maar nu heb ik weer iets nieuws ontdekt. Echtgordijn.nl, waar ik viel voor de groene exemplaren. Hmmm...

Een paar jaar geleden kreeg ik nieuwe overburen. Nu woon ik op een woonboot en liggen mijn overburen zo'n 80 meter verderop, dus dat is een behoorlijke afstand. Je kunt wel bij elkaar naar binnen kijken, maar niet supergoed. Toen er dus een paar jaar geleden van een oude woonboot een nieuwe werd gemaakt (leuk proces om dagelijks te volgen), zag ik een woonboot ontstaan die steeds mooier en mooier werd. Grote ramen, strak design, zo'n héél lang raam waarvoor een meterslange keukentafel werd geplaatst - echt te gek. En toen kwam de finishing touch. De gordijnen. Tot dusver zag ik enkel en alleen een heel grote schuifpui, ineens hingen daar olijfgroene gordijnen. Olijfgroen - wow! Hoe mooi! Hoe gedurfd! Echt tof.

Wel of niet verduisterd? Kan allemaal!
Wel of niet verduisterd? Kan allemaal!

Nu ben ik zelf een gordijnenfreak. Ik las ooit dat het in Zweden heel normaal is om twee keer per jaar de gordijnen te vervangen voor andere exemplaren. Licht en fris in de zomer, donker en warm in de winter. Ik herkende dat, sinds ik in de winter gordijnen in antraciet in de winter voor de ramen hing en deze in de zomer verving voor witte. Gek? Nee joh. Gewoon heerlijk om in de zomer weer helemaal fris te zijn. En als de avonden eenmaal korter worden en de kaarsen en haard weer aangaan, passen daar donkere gordijnen bij. Maar nu zag ik dus die olijfgroene bij de buren. En elke keer als het winter wordt denk ik: 'Moet ik na al die jaren niet ook eens aan de groene gaan...?' Laatst kregen we spontaan bezoek in de studio van Flavourites. Anita van Echtgordijn.nl kwam zich voorstellen. Vertelde in geuren en kleuren wat ze deed met haar webshop: gordijnen op maat maken. In allerlei kleuren (ja, ook in groen! Héél veel groentinten zelfs!) en gemaakt van allerlei materialen. Nu kon je je een aantal jaren geleden nog niet voorstellen dat je online je gordijnen zou shoppen. Die moest je toch 'live' kunnen zien en voelen? Grappig eigenlijk, want Anita stuurt je met liefde stofstaaltjes op. Ik zag ook op haar Pinterest-board ontzettend veel ideeën. Gordijnen met zeilringen, vouwgordijnen, geplooid... en alles op maat gemaakt. Zoeken doe je eenvoudig op kleur, maar ook op soort stof (linnen, katoen, polyester etc).

Welke kleur is jouw favoriet? Slaap fijn met deze verduisteringsgordijnen!
Welke kleur is jouw favoriet? Slaap fijn met deze verduisteringsgordijnen!

En nu de dagen weer langer worden en de zon fel naar binnen schijnt, zijn ook verduisteringsgordijnen wellicht een slimme tip. Ideaal als je in het weekend wilt uitslapen, maar natuurlijk ook perfect voor de kids die nog volop in het licht naar bed gaan. Het is heerlijk om zo'n donkere, koele slaapkamer te hebben. En de verduisteringsgordijnen van Echtgordijn.nl houden niet alleen licht, maar ook warmte tegen! Je kunt kiezen uit verschillende soorten, afhankelijk van hoe donker (of zelfs pikkedonker) je het wilt hebben. Wat me trouwens ook echt tof lijkt? Deze stonewashed gordijnen ('Oostende heten ze) in groen. Echt een heel, heel mooie kleur, en de stof zelf vind ik stoer en toch basic. Of deze, in olijfgroen. Eerlijk geproduceerd, eco gemaakt met veel aandacht voor het milieu. Wow: ontzettend mooi. Ik geniet de komende maanden nog even van mijn witte linnen gordijnen, maar ik ga serieus nadenken over nieuwe groene exemplaren die ik in het najaar kan ophangen. Hoewel... ik las bij Echtgordijn.nl dit blog over nude tinten, en ineens dacht ik... Ai, ai. Misschien moet het een nieuw duo worden: wit en antraciet wordt nude en groen. Zouden ze in Zweden ook vast kunnen waarderen :-)

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)