Van snoepje naar sportschool: zo blijf je in balans

Van snoepje naar sportschool: zo blijf je in balans
Van snoepje naar sportschool: zo blijf je in balans

Lekker eten is heerlijk, maar het is niet altijd even goed voor ons. Tussendoor even een snoepje, een koekje bij de thee en een zak chips op de bank: het tikt allemaal aan. Om een gezonde levensstijl aan te houden hoef je dit niet helemaal te schrappen, maar iets meer de balans houden is misschien wel een goed idee. Wil je weten hoe, lees dan onze tips.

1. Maak bewust keuzes
Denk na over de keuzes die je maakt. Het is prima om af en toe een chocolaatje te eten. Maar elke dag een hele reep is misschien niet zo’n goed idee. Door je bewust te worden van jouw eetpatronen denk je twee keer na voordat je weer naar een zak chips grijpt. Zorg er in ieder geval voor dat je elke dag de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die jouw lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

2. En geniet ook van die keuzes!
Kies je er wel voor om iets lekkers te eten, geniet er dan ook van! We maken vaak de fout om onszelf slecht te voelen over dat stukje taart dat we hebben gegeten. Probeer hier echt mee te stoppen. Het slechte gevoel draagt er alleen maar aan bij dat je je niet goed voelt over jezelf. Kies er dus bewust voor om iets lekkers te eten en geniet daar ook intens van. Voel je niet schuldig en praat jezelf niet naar beneden. De lekkere, ongezonde tussendoortjes zijn ook welkom in een gebalanceerd dieet.

3. Bewegen in plaats van sporten
We weten allemaal dat sporten gezond is voor ons lichaam. Toch vinden we het niet allemaal even leuk om wekelijks in de sportschool Tilburg te staan of een rondje hard te lopen. Is sporten niet iets voor jou, zorg er dan toch voor dat je in beweging blijft. Dit kan door middel van een yogales of een lange wandeling door het bos. Ga een stuk fietsen op de zaterdag of neem een duik in het zwembad. Dit zijn allemaal vormen van beweging die passen bij een gezonde levensstijl.

4. Neem een momentje voor jezelf 
Niet alleen onze fysieke gezondheid is belangrijk: ook mentaal is het essentieel dat we ons goed voelen. Wanneer we gelukkig zijn maken we betere keuzes. We slapen beter en hebben daardoor een frissere blik op het leven om gezonde keuzes te maken. Bovendien is stress ook niet gezond voor je lichaam. Plan daarom regelmatig een momentje voor jezelf in, waarop je ook echt even tot rust komt. Ga naar de sauna, neem een massage of lees een goed boek in bad.

5. Wees lief voor jezelf
En tot slot: wees lief voor jezelf! Misschien heb je een dag geen of weinig groente gegeten. Of heb je niet zoveel uur geslapen als nodig was. Misschien is het eeuwen geleden dat je in bad hebt gelegen of heb je de Basic-Fit al weken niet van binnen gezien. Straf jezelf niet af, maar probeer zonder oordeel te kijken naar wat er beter kan. Morgen is een nieuwe dag waarop je weer kan proberen om de juiste keuzes te maken.

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)