Van schapenwol

Als je onze nieuwsbrief ontvangt heb je ze vast al voorbij zien komen want ze staan in onze Top 10 deze week; de prachtige met de hand geweven kleden en kussens van Sheeped.nl. Kleurrijk (alle combi's zijn goed!) en eyecathers in huis, of tuin. En... ik ben helemaal hotel-de-botel van hun collectie!

Af en toe is dat wel lastig bij ons, bij Flavourites, je ziet dagelijks zoveel moois voorbij komen. Maar heus, ik ben geen 'hebbert' dus veel van al het mooie spul laat ik aan me voorbij gaan. Alleen het ontdekken an sich doet me al goed. Maar soms, tsja... Ik heb dus nét mijn spaarrekening geraadpleegd voor een onwijs gaaf kleed mét bijpassende kussens want alles is natuurlijk even kleurrijk en dus heel mooi te combineren. Ik kon het deze keer niet laten. En dat voelt goed!

Ook het verhaal van Sheeped.nl is goed. En leuk! Opgericht door Tim en Anna die via het werk van Tim (werkzaam in de reisbranche) regelmatig verre reizen maken en zodoende in aanraking komen met diverse culturen en tradities. Anna heeft, zoals ze het zelf op de website aangeeft, een voorliefde voor interieur en lifestyle trends dus niet zo gek dat zij samen tijdens een van die reizen deze prachtige frazadas (kleden) uit het Andes gebergte ontdekten. Vanaf dat moment besloten ze hun liefde voor het reizen te combineren met duurzaam en verantwoord ondernemen.

Sheeped.nl werd geboren; een shop vol met deze kleurrijke kleden en kussens die geweven worden volgens een eeuwenoude traditie die van generatie op generatie doorgegeven wordt. En omdat elke weefgemeenschap in de Andes regio zijn eigen patronen en weeftechnieken heeft (de wever bepaalt het ontwerp, het patroon, de kleurencombinatie, de afmeting en het uiteindelijke eindresultaat) vind je zoveel variatie in de collectie van Sheeped.nl. Elk kleed (en kussen) is uniek! 

Sheeped.nl werkt bovendien samen met Stichting HoPe! Deze stichting ondersteunt Indianen in de Andes regio met onderwijs, gezondheid en andere sociale projecten. Mooi toch? Handgemaakte, traditionele producten verkopen en op deze manier de locatie bevolking ondersteunen in het levensonderhoud. En dat voelt goed!

 

 

reacties op dit blog (1)

22 februari 2017
Lucie
Mooi initiatief én hele mooie producten van/voor mooie mensen!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)